Перейти до змісту

Вздулись конденсатори

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Компютер час від часу почав завісати, особливо при перегляді відео. Від сьогодні при загрузці робочого столу екран просто почав темніти і натому все... Зняв відеокарту і побачив що там вздулося два конденсатора. Можливо хто вкурсах, то в мене є деякі питання:

1. Від чого конденсатори вздулися?

2. Скільки буде коштувати ремонт?

3. Так як сам дружу з паяльником, питання де саме можна найти саме такі конденсатори, щоб їх перепаяти?

4. Наскільки вірогідність того, що якщо поставити нові, то все буде працювати?

Заздалегідь дякую! ;)

Опубліковано

1. час+ресурс+якість+температурний режим

3. б/у ставити дуже нерекомендую, нові можна купити на ринку, шукай так звані "компютерні" конденсатори, це конденсатори із LOW-ESR серії.

4. досить велика.

п.с. якщо немає потрібного номіналу, то можна ставити на більший, як по напрузі так і по ємності, на менший ставити не можна.

Опубліковано

На материнках неодноразово перепаював конденсатори і після того вони ще нормально функціонують (звісно якщо більше багів немає). На відашці ще не траплялись. З власного досвіду можу сказати що практично завжди коли є надуті на мамці, то є надуті і в БЖ. Тому раджу заглянути ще в блок живлення.

Опубліковано

Крім коенденсаторів ще варто подивитися на ланцюжое живлення до нього. Могло щось "по дорозі" підгоріти і видавати не ту напругу.

Опубліковано

Можна поставити б/в, якщо запрацює тоді купуйте нові, а б/в кондюкі шукайте на інших платах, або напишіть номінали, можливо Вам хтось подарує, наприклад я, звісно якщо маю.

Опубліковано

Це означає 1500 мікрофорад на 6.3 вольти, у мене таких немає, є на 1000 мкФ 6.3В, можу випаяти, думаю чисто для тесту підійде?

Опубліковано

пише на них FZ71 1500 6,3В

Потрібно випаяти один конденсатор (якщо вони всі однакові) і вже по ньому підбирати, оскільки для того, щоб він гарно став потрібно врахувати відстань між ніжками, діаметр самого конденсатора та його висоту (якщо він під радіатором охолодження це може бути важливо). Рекомендовано щоб у нових конденсаторів ємність та напруга були не менші (1500мкф та 6,3В відповідно), допускається трішки більші, але можуть не підійти по габаритам. При заміні потрібно бути дуже обережним, оскільки плата відяхи може бути також багатошаровою, як і материнки.

Опубліковано

Щоб підібрати конденсатор впаювати необов'язково, достатньо заміряти його діаметр і визначити максимально допустиму висоту. Діаметри ідуть ідуть із стандартного ряду, у Вас скоріш за все 8мм (хоча можуть бути і10мм). Якщо навколо конденсатора є досить вільного місця то можна і 10мм втулити.

б/у конденсатори ставити не рекомендую якщо їх немає можливості перевірити, бо є велика імовірність впаяти несправний конденсатор.

Опубліковано

А мультиметром перевірити їх не варіант? Спочатку заколочуєте ніжки, іншими словами розряджаєте його, берете мультиметр ну чи точніше Омметр, виставляєте мегаоми і... якщо конденсатор справний то опір буде поступово рости до безкінечності .

Опубліковано

із-за пари здутих кондьорів роздули тему... ше порадьте йому по кольору підбирати...

З.І, По-темі в Ратексі можна купити конденсатори і тема себе вичерпає.

Опубліковано

А мультиметром перевірити їх не варіант? Спочатку заколочуєте ніжки, іншими словами розряджаєте його, берете мультиметр ну чи точніше Омметр, виставляєте мегаоми і... якщо конденсатор справний то опір буде поступово рости до безкінечності ∞ .

Неваріант, таким методом можна перевірити тільки на відсутність обриву і КЗ, а це ще не вказує на справність конденсатора, не втрату ємності ні збільшення ESR (що э дуже важливою характеристикою для імпульсних кіл) так не перевірити.

Опубліковано

із-за пари здутих кондьорів роздули тему... ше порадьте йому по кольору підбирати...

Оскілки топікстартер написав:

3. Так як сам дружу з паяльником, питання де саме можна найти саме такі конденсатори, щоб їх перепаяти?

я думаю, що в нього немає за спиною великого досвіду в ремонті комптехніки та заміни деталей. Тому я б не називав тему роздутою, поради були дані по суті, як для початківця. Також поважаю рішення топікстартера вирішити проблему власноруч, а не бігти до найближчого СЦ - таке завжди вітаю в людях ІМХО.

Опубліковано

ну да.... Да просто працюю автоелектриком, автодіагностом і автоелекронщиком, паяю майже щодень, працюю з важкими прогами по діагностиці авто, схемами і платами. Вибачте, но маю діло зі своїм компом раз на рік, тому якби хотів то і сам себе не обмежив, просто завжди схильний звертатись до профі, і особливо в певній сфері.

,....

Опубліковано

З.І, По-темі в Ратексі можна купити конденсатори і тема себе вичерпає.

В Ратексі дійсно новий завоз кондюків? З LowESR ? :_09::0155:

і добре якшо воно так і було.. б

Опубліковано

Перепаяв конденсатори які були куплені в ратексі. Відеокарта почала працювати, але через два дні знов почалися завісання компа. Поставивши відяху з іншого компа - проблема зникла + зображення стало набагато чіткіше. Вивід можу зробити такий, що відеокарті прийшов гаплик, напевне, і нові кондьори їй вже не поможуть...

Опубліковано

продавець в магазині сказав що в нього кожен день беруть такі конденсатори до компів і комплектуючих, я думаю що він знав що продавав, тим більше що дав саме такі, які я випаяв. Думаю діло у відясі..

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...