Перейти до змісту

Облікові записи користувачів Windows на NAS

Plum

Рекомендовані повідомлення

Є два компа в мережі. Працюють під Win 8. Ними користуються три користувача (з часом кількість як компів, так і користувачів може збільшитись). При чому, користуються безпорядочно, тобто один і той самий користувач регулярно може працювати як за одним компом, так і за іншим. Відповідно, на кожному компі зараз зареєстровано по три облікові записи, але дані між компами ніяк не переносяться і кожен з трьох користувачів має частину своїх даних на одному компі, частину на іншому. І це проблема.

Для її вирішення з'явилась ідея поставити мережевий накопичувач типу ТАКОГО чи якогось ТАКОГО і зберігати всі дані облікових записів на ньому, щоб зайшовши під своїм логіном на будь-якому з компів мати свою інформацію, свій робочий стіл, свої документи і т.д. Як варіант -- замість NAS можна використати зовнішній вінт, підключений до роутера через USB (мої роутери Mikrotik 951 і Mikrotik 2011 мають таку можливість). Мережа гігабітна, великих проблем зі швидкістю доступу бути не повинно. Робота домашньо-офісна, так що невеликі затримки з боку одного вінта для кількох користувачів негативних наслідків не матимуть.

Наскільки це зручно і складно в реалізації? Хтось з присутніх тут адмінів будував таку систему? Хтось може мені покроково, на пальцях пояснити, як встановлювати в такому випадку вінду і як їй розказати, що облікові дані потрібно шукати (і зберігати) на віддаленому диску? Чи для цього взагалі потрібно ставити окремий сервак на вінді?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чогось домен згадується, але на 3 компа недоцільно.

У Windows7 можна без проблем змінювати шляхи до персональних папок (Документы, Изображения, Рабочий стол і тд.).

На кожному комп'ютері встановлюємо голу вінду.

Робими по 3 облікові записи.

На NAS створюємо 3 папки, імена яких відповідають обліковому запису.

Монтуємо під кожним користувачем його особисту папку NAS як мережевий диск і змінюємо розташування персональних папок.

Підмонтовувати можна з віндовідними обліковими записами для контролю прав, якщо це необхідно.

Якщо робота відбувається тільки з документами - можна заморозити систему через програму Deep Freeze.

Вона дозволить повернути систему до стану перед заморозкою після кожного ребута без збільшення часу завантаження і тд.

Простіше кажучи, щоб не робив користувач у поточному сеансі - після ребута все повернеться на круги своя.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на правах офтопу.

я би з всіх компів зібрав би один по максимальній конфігурації , і встановив би 2008 сервер, з RDP. А на інших голу вінду з терміналом. І всі б ходили на сервер працювати. Навіть із зовні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такий варіант цікавий. Навіть дуже. Але, це велике АЛЕ!

Якщо хтось буде працювати у Корелі, де буде відкритий файл "вагою" у кілька гіг. А хтось інший схоче погратися у Call of Duty 3, як вважаєш, що буде?

Варіант пописаний -ом, самий прикольний. Та й тримати профілі юзерів на "сервері" також розумно.

Plum, погугли на приклад "перемещаемые профили пользователей".

Якщо в тебе є цілодобовий НАС сервер - то це саме те.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"перемещаемые профили пользователей".

ось це, певно, найцікавіше. Тільки ж тут мережевого накопичувача мало, тут треба комп з Win Server, правильно? Крім того цікаво, наскільки збільшиться час завантаження системи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та, мабуть, вінді пофіг де буде шара.

Там жеж суть в тому, що має бути розшарена папка і там лежатимуть файли.

Якщо в NAS є самба шаре, то може бути і налаштування юзерів.

Я все собі ніяк не поставлю FreeNAS або NAS4Free, щоб погратися. Але ,я вважаю, можна спробувати.

Просто єдине, що у вінді можна одразу прив'язати налаштування джля юзерів, хто який профіль може юзати, а хто ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гм. В мене система не дозволяє переключити тип профілю з локального в переміщуваний

ubUJ7.png

треба буде розбиратись...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для переміщуваних профілів треба котроллер домену.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...