Перейти до змісту

Під Говерлу


denymen

Рекомендовані повідомлення

Карпати 2013. 4-8 жовтня

Коломия-Яремче-Татарів-Ворохта-г.Говерла-Ворохта трек

Дистанція >130км

Ця ідея зародилась зарання в голові edel, були куплені білети ще в 20х числах вересня, основною метою було сходження на Говерлу.

День 0

Після однієї "пари" прийшов додому і почав доскладувати баул, в голові постійно думка "Що ж я не поклав?". Здається все поклав і виїхали в 18:00 з доми. Хотів купити женшень в таблетках, в двох аптеках спитав - тільки настойка :( Приїхали на вокзал, замотали велосипеди в стрейч і поспіхом погрузились в потяг Ковель-Чернівці. В мене була нижня бокова полка, в Діми - просто верхня, мені сподобалось, тепло, їхати можна.

День 1

Зарання проснулись, роздуплились і в 5:56 викидуємо все з потяга, ми в Коломиї, ледь не забули палатку.DG4X6M1ozOU.jpg

Ще темно, сидимо на вокзалі та їмо бетерброди, розмотали наші байки, впакували мені горку речей на баулі і десь в 7:50 поїхали в сторону Шепаравців. 8knGDYemVGM.jpg

В Товмачику нарвали яблук, набрали води з криниці і з'їхали в поле, там зробили чаю, попили з печивом, погода супер. BJKKlmr-AmA.jpg

f6pviDdRnbo.jpg

В Добротові перша гірка, незвично для мене, думав далі скрізь такі торчкі, але ні, дорога звичайно латана-перелатана, але може бути. KfGzWxzEZVs.jpg

В Яремче шукали місце де пообідати, найшли підвісний міст через р.Прут. Розмістились під горою, на обід макарони з кількою та чай. qyud_fhLa3E.jpg

Rg4S3xyHJqM.jpg

cHWiRtbLbyk.jpg

Перша ночівля була запланована в Татарові, а де треба було пошукати. Найшли :) за закинутою хатою під горою, поруч криниця і річка, дрова в лісі і біля хати. Розбили табір, приготували вечерю(гречка з сосисками, чай) і лягли спати біля 23:00.

T-wDe99HHK0.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 2

Просинаюсь від слів Діми "******* дивись шо на дворі". А на дворі іній, все замерзше і біле, холодно шо капєц, а в палатці нічьо так було, не мерзли. VMhRu5MIUQ0.jpg

QGja4m_jLl8.jpg

В хаті назбирали досок, розвели вогонь приготували сніданок. Рис зі згущонкою - це взагалі мммм, супер ^_^. Попили чаю, розігрили наших коней педальних і поїхали далі.

uRa_21ggs4E.jpg

FEk5w5h-Q58.jpg

В Ворохті купили сувенірчиків, взнали розклад дизеля і покрутили куди? Звісно ж до Говерли.

QsRWy9mukwg.jpg

hb73LlOC7NU.jpg

Доїхали ми до КПП Карпатського національного парку, оплатили по 20грн з людини за проїзд, і тут на щастя нам дозволили залишити речі, хоч якесь полегшення. Я перевзувся в ботінки.

Підйом до Заросляка (по карті 8км) і тут почалась сама "жара": болото, підйоми з градієнтом від 10%, лід, камні, слизько, приходиться йти пішки, матами-перематами ми дістались вже і до Заросляка.

T8Y0_uFmRmo.jpg

Нам порадили синьо-білий маршрут, тут хто знає починається ліс, а саме коріння, а в цю пору й вода стає льодом і дуже слизько йти і тянути велосипед. 2MClX9urizM.jpg

Вийшовши з лісу на якусь полянку з столиком подумали і вирішили залишити велосипеди( це рішення оправдало себе на всі 100% без долі сумніву) ми їх привязали до дерева замком.

ozESP2GMtGE.jpg

Підійматись вверх для мене було важко, їв казинаки, цукерки, а води було зовсім мало, хотілось пити. Діма як "козел горний" поскакав вперід, а я доганяв. Глянувши вверх і побачивши якийсь стовб подумав шо це вершина вже, а хрєн там, походу не тільки я так думав - це просто Плато Говерлянка. Тут я присів втомлений, глянув в рюкзак, а там кетчуп, а чому б ні подумав, і давай його їсти просто без нічого, поки сидів на камні і їв тут підбіг песик і сів біля мене, аж повеселішало і попер я далі..

ZxDaege0SgA.jpg

Вкінці кінців вибрався на ці 2061м. на 10хв пізніше ніж Діма, пофоткались, доречі там ще була одна собака.

ws2hbvhb8so.jpg

jE24oVJJ8Nc.jpg

s5n6M7hjKSw.jpg

І давай тепер в низ, по снігу ще нормально, а по льодові та болоті страшно, ноги вже на автоматі просто скакали вниз. Наші велосипеди не сперли, ми їх схватили і вниз по корінням тим, де-не-де їхалось( відчуття даунхіла присутнє).

Від Заросляка до КПП суцільний, тепер вже спуск про який я писав вище, але це просто сказка! Їдеш, адреналін в кров поступає, відпускаєш тормоза і прискорення неймовірне, каміння пролітаються просто, болото заліпило рюкзак, і раму :) спрацьовує інстинкт самозбереження і жмеш на гальма, і так граєшся, то летиш, то тормозиш. Хочеться на якомусь ДХ-лісапеті проїхатись звідти. Діма каже "Цей підйом стоїть виїхати заради такого спуску."

5jtbXyD4FVA.jpg

Забрали речі з КПП 18:30 і вже стемніло, треба найти де ночувати, проїхавши метрів 500 зліва в лісі розмістились, воду набрали в хатах по дорозі. Повечеряли макаронами з чаєм і лягли спати десь в 22:30

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

День 3

Проснувся, Діма вже розпалив вогонь і сушить речі, на цей раз інію ніде не було. Поснідали гречкою з зажаркою та чаєм.

JHpjb0Gb4YU.jpg

В 11:30 вирушили до Ворохти, там глянули на туристичні вело-маршути і поїхали "Під старими мостами" бо часу до дизеля було ще багато. Там пообідали супчиком, чайком, подоїдали майже все що було і назад до Ворохти.

Дочекались цього раховоза, закинули велосипеди і трусились в ньому більше 3х годин. Там я зрозумів, що згорів на сонці, лице пече, так погано, погода була дійно класна, сонце цілих 3 дні і ніяких опадів.

eK968CvSlp4.jpg

В Івано-Франківську покатались по центрі, поїли, попили і чекали на вокзалі нашого Чернівці-Ковель, випив жаропонижаючу таблетку, підзарядив телефон, замотали велосипеди стрейчом, погрузились в потяг, виліз я на свою верхню полку і заснув..

2nidksSYtwY.jpg

День 4

Через температуру не міг добре спати і десь годину до висадки сидів в телефоні. В 7:33 вийшли з потяга, все зкрутили і по домам. З трудом виніс велосипед з баулом і всім на 5 поверх, а вдома вермішель з курочкою, ванна, і так добре :) З'їздив в лікарню, виписали препаратів більш ніж на 140грн і звільненя на 3 дні :D

з.і. за пунктуальність вибачайте, звіт пишу перший раз :)

І трішки відео.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...