Перейти до змісту

Подскажите что и как, чтоб я могла избежать неприятностей.


Arven Rivendell

Рекомендовані повідомлення

Решила увольнятся с работы, сообщила там об этом, в ответ получила пока легкое сопротивление, уговоры, предложения лучшего графика и все такое....Боюсь, что когда в начале недели приду писать заявление, получу еще и ультиматумы, по поводу увольнения по статье, или просто...."нехороший разговор". :lol: В общем, кто сталкивался с подобным или просто осведомлен с законодательством в этой области, подскажите, что и как, чтоб уволится как можно скорее, и с меньшей для меня потерей.Увольняться решила твердо, причин много, одна решающая, а остальные, так сказать,вынуждающие.Хороших условий труда тем кто там работает не предоставляют, да и отношение специфическое.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я також недавно зіткнувся з такою проблемою.

Були й вмовляння, кращі умови пропонували, обіцяли більшу зарплату і т.п. Поки трудову забрав - намаявся. На мені трохи матеріальних цінностей висіло. То нема кому передавати, то нема кому приймати, то те не так і те не добре. То вже все є, нема кому підписи поставити і т.п.

Але все вирішилося успішно, хоча й зайняло трохи часу. Вже четвертий місяць на новій роботі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рада за вас, мне это все только предстоит, но...надеюсь все будет хорошо)А вы две положенные по закону(кажется) недели отрабатывали?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По закону у тебя есть право написать заявление и рассчитывать, что через две недели ты заберёшь все документы. Но на практике может быть по разному - или отдадут, или будут вымахиваться.

Лучшая статья - "за згодою сторін", но они могут скинуть на "за власним бажанням", а могут пойти дальше и написать что-то совсем некрасивое.. Хотя если не будешь становиться на учёт в ЦЗ, то тебе это без особой разницы. Новому работодателю можно объяснить ситуацию с записью в трудовой ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

КЗпП України

Стаття 36. Підстави припинення трудового договору

Підставами припинення трудового договору є:

1) угода сторін; - так розумію такий варіант не пройде зважаючи на описану ситуацію

2) закінчення строку (пункти 2 і 3 статті 23), крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не поставила вимогу про їх припинення;

3) призов або вступ працівника на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу;

4) розірвання трудового договору з ініціативи працівника (статті 38, 39), з ініціативи власника або уповноваженого ним органу (статті 40, 41) або на вимогу профспілкового, чи іншого уповноваженого на представництво трудовим колективом органу (стаття 45);

5) переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду;

6) відмова працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом з підприємством, установою, організацією, а також відмова від продовження роботи у зв'язку із зміною істотних умов праці;

7) набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім випадків звільнення від відбування покарання з випробуванням) до позбавлення волі або до іншого покарання, яке виключає можливість продовження даної роботи;

8) підстави, передбачені контрактом.

Зміна підпорядкованості підприємства, установи, організації не припиняє дії трудового договору.

У разі зміни власника підприємства, а також у разі його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується. Припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу можливе лише у разі скорочення чисельності або штату працівників (пункт 1 частини першої статті 40).

Стаття 38. Розірвання трудового договору, укладеного на невизначений строк, з ініціативи працівника

Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник. 

Якщо працівник після закінчення строку попередження про звільнення не залишив роботи і не вимагає розірвання трудового договору, власник або уповноважений ним орган не вправі звільнити його за поданою раніше заявою, крім випадків, коли на його місце запрошено іншого працівника, якому відповідно до законодавства не може бути відмовлено в укладенні трудового договору.

Працівник має право у визначений ним строк розірвати трудовий договір за власним бажанням, якщо власник або уповноважений ним орган не виконує законодавство про працю, умови колективного чи трудового договору.

Пишеться заява робиться з неї копія, реєструється в канцелярії, ставиться на ній вхідний номер і дата подачі ПІБ та посада того хто прийняв заяву (на власній копії заяви), уважно дивишся чи занесена вона в журнал вхідної документації (думаю що з секретарем можна домовитись)?

Якщо повна торба заяву надсилаєш рекомендованим листом з повідомленням на юр. адресу підприємства на імя керівника, з описом вкладеного - чекаєш корінця про вручення, з цього часу починає перебіг 14 днів, по закінченні цього терміну як в першому так і в цьому випадку на 14 день тобі має бути видана трудова книжка і повний розрахунок (зарплата, компенсація невикористаної відпустки)

Якщо цого не проізойде просто підійди і нагадай власнику про його обовязок провести повний розрахунок та видати повністю оформлену труд. книжку, також можна нагадати про середню заробітню плату яку з нього можна стягнути через суд за кожний день відтермінування розрахунку.

Головне не бійся погроз. якщо на роботу і з роботи ходиш вчасно, прогулів немає, актів про появу на роб. місці в нетверезому стані немає ти 100% права, і Суд прийме правильне рішення :-),

є ще один варіант жорсткий - це частина 3 ст. 38 та що вище, тільки треба підготувати базу

Удачі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такі теми не варто світити привселюдно. Крім того, ряд нюансів, які при цьому виникають - взагалі, як правило, таємниця, і їх можна довірити тільки близькій людині, або адвокату ;) . Сьогодні десь після 14.00 буду на офісі - підходь(те) - Лесі Українки, 14, Адвокатська приватна компанія "Конфідент", чим зможу - допоможу, проконсультую. Безкоштовно :) Досвід є. Телефон 050 5237979, Ярослав.

ЗІ. Як я бачу, leonon вже на 80% ситуацію прокоментував :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я перебував у відпустці. За два тижні до її завершення пішов і написав заяву за згодою сторін. В безпосереднього начальника її не підписував (він також у відпустці був), а поніс її відразу до директора. Переговорили з ним - підписав.

Поки отримав трудову - пройшло більше місяця. Вручили обхідний - підписуй. Щоб підписати, треба передати все що на мені числилося. Дописали ще комп'ютера лишнього, так і не вияснив де він взявся. Прийшлося ще у військоматі пару годин стратити...

Зрештою все вирішилося, тільки десь санітарна книжка загубилася.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ситуация с увольнениями всегда сопряжена с определенными неприятностями, причем для обеих из сторон.

Поскольку работники боятся "неприятностей", "нехороших разговоров", "потерь" и , наконец, преследований, то работодателю грех бы да этим не воспользоваться. Он и пользуется. Пользуется и боится. Поскольку работодатель очень хорошо знает наши законы. В отличие от работника.

А законы наши, в основном - КзОТ, так охраняют наемного работника, как никто никогда никого не охранял. Любой работодатель спит и видит, ктобы так еще его защитил, как КзОТ работника.

Поэтому работодатель тоже боится. Но только тогда, когда видит что работник не лох. А если работник лох по этим вопросам (а выяснить это нетрудно несколькими вопросами при уведомлении о предстоящем увольнении), то работодатель начинает понемногу раскручивать ситуацию. А как же иначе, ведь если дать легко уйти - другие побегут.

А ведь работникам должно быть страшно, этот стереотип надо поддерживать.

Кухня понятна??

Так вот, по закону ты пишешь заявление об уходе, сразу же регистрируешь его в канцелярии под определенным номером, копию - себе. Для регистрации заявления не нужно на нем никаких подписей никаких твоих руководителей, запомни. Все варианты требований дополнительных подписей - типичны, но они незаконны.

Всегда рекомендую сначала написать и зарегистрировать заявление, и только тогда входить в диалог с руководителем, поскольку руководители берут вас на обещания только с целью выиграть время и УВОЛИТЬ вас потом самому (это вопрос принципиальный), а в то же время готовить базу для вашего увольнения.

Дело в том, что после написание и регистрации заявления работника уволить по статье уже не могут!!

Когда у тебя на руках заявление с рег. номером и датой - по закону на протяжении 2 недель тебя ДОЛЖНЫ уволить.

В случае неувольнения и обращения работника в соотв службы - работодателя ждут штрафы, и кроме того ТАКОЙ гемморой с охраной труда, что .. "ему страшно".

Для задержки увольнения не проходят такие причины как обходные листы и прочие штучки, призванные поддерживать "страх процедуры увольнения".

С точки зрения закона типичные требования работодателя "довести что-то там до конца, передать дела, исполнить обещанное" и прочее не имеет никакого веса. Этти аргументы - понт. Выслушать можно, соглашаться - нет.

Через две недели вам должны отдать трудовую. Заметьте те, кто получал трудовую позже - в книге регистрации под вас была зарезервирована ячейка и вы подписывались о получении задним числом (не позже 2 недель после заявления). Даже если Вы числа не ставили, его поставили вместо вас. Потому что страшно...

Такая вот кухня.

Решила увольнятся с работы, сообщила там об этом, в ответ получила пока легкое сопротивление, уговоры, предложения лучшего графика и все такое....Боюсь, что когда в начале недели приду писать заявление, получу еще и ультиматумы, по поводу увольнения по статье, или просто...."нехороший разговор". :D В общем, кто сталкивался с подобным или просто осведомлен с законодательством в этой области, подскажите, что и как, чтоб увопо зплится как можно скорее, и с меньшей для меня потерей.Увольняться решила твердо, причин много, одна решающая, а остальные, так сказать,вынуждающие.Хороших условий труда тем кто там работает не предоставляют, да и отношение специфическое.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що хочу добавити від себе: наскільки мені відомо від кадровиків на попередніх роботах, звільнити за статтею не так вже і просто, на це мають бути вагомі підстави, зареєстровані догани і все таке інше, причому як вже було сказано вище, що наше законодавство захищає більше найманого працівника, кадровики ну просто дуже бояться звернень до відповідних органів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що хочу добавити від себе: наскільки мені відомо від кадровиків на попередніх роботах, звільнити за статтею не так вже і просто, на це мають бути вагомі підстави, зареєстровані догани і все таке інше, причому як вже було сказано вище, що наше законодавство захищає більше найманого працівника, кадровики ну просто дуже бояться звернень до відповідних органів...

Было бы уместно в этой теме указать куда к каким органам обращаться в случае проблем, и где эти органы в Луцке находяться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Які там органи... держнаглядохоронпраці - але цей орган рідко чим може зарадити.

Тільки в суд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...