Перейти до змісту

допоможіть з акваріумом

Bitalik

Рекомендовані повідомлення

фільтр трохи сильний, але може бути...

світло виходить 0.5Вт на л.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цей фільтр має регуляцію потужності, можна прикрутити.

Освітлення, та ще й такою незрозумілою лампою бажано не доводити до 10 годин, хоча думаю що не вона основна причина. Можна глянути на маркування лампи?

Підміну води треба робити незалежно від того, живе там багато риби чи мало - рослини також розкладаються і це все розчиняєця в воді і падає на грунт. В болоті нічого рости не буде. Почитай про окислюваність води, тест можна провести в домашніх умовах.

Думаю саме в підмінах і захована причина такого гнітючого стану рослин...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю саме в підмінах і захована причина такого гнітючого стану рослин...

саме так, не раз звертався до Олеся з водорослями та бородою... менше підмін робив і усе пройшло. останній раз воду не міняв 3місяці, всі живі та здорові, вода кришталева, корм живий мотиль, риби анциструси + боції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

всім дуже дякую))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

-може кому треба пару штук можу дати))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ще хотів запитати чи можуть пропадати рослини якщо цих равликів дуже багато

і як їх можна вивести з грунту???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доброго дня.

Допоможіть з Хеміантусом, щось хворіти почав.

- Акваріум 15л

- підміна води 2 рази на тиждень по 3-4 літри

- світло 1,2Вт/л

- добрива - Флорастим Микро та Макро щодня

- СО2 через колокол

- грунт - просто відсів

Акваріуму 1,5 місяці, днів 10 назад почали старі листочки псуватися, почав вносити Мікро, не допомогло - псуються далі. Всі інші рослини в чудовій формі як на мене.

post-9546-0-62423000-1382709647_thumb.jp

post-9546-0-88440200-1382709662_thumb.jp

post-9546-0-83540400-1382710142_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ufcr

скоріше всього вам не комплексне макро подавати треба, а тільки фосфат. Хоча наживо вам видніше по рослині. Ось основні признаки некрозів:

plant.jpg

ЗІ шкода, правда, що картинка на сайті луцького виробника не українською :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую, думав бігти за залізом, але поки що спробую збільшити дозу Макро...по картинці дійсно на нехватку фосфору більше схоже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

комплексним макро можете передозувати нітрат

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

По перше навіщо в цей акваріум подавати СО2 як там немає великої кількосьті рослин і до тогож вибагливих.

По друге до чого тут фосфор?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По перше навіщо в цей акваріум подавати СО2 як там немає великої кількосьті рослин і до тогож вибагливих.

СО2 подають не тільки при великій кількості рослин, але і при великій інтенсивності світла. Якщо цього не робити, рослини покриваються нерозчинними солями, які випадають при розчепленні карбонатів з води. Наліт не змиваєця і шкодить рослинам.

По друге до чого тут фосфор?

уважно дивимось схему наведену чотирма постами вище, і шукаємо ознаки нестачі фосфору

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

СО2 - сила) з дня мого повідомлення пройшло 10 днів... глянув на фото, зараз я думаю вдвічи більше рослин стало..як на дрожжах)(світло 12-14 годин)

А щодо фосфору, можливо Олесь правий...я подвоїв дозу макро...оскільки там з живності тільки дикі равлики, спалаху водорослів не відбулося, нітрату мабуть теж малувато було - хвороба ніби призупинилась.

зі. Питання зразу ж таки: де купити фосфат чистий? самомісами не займався, а в аквамагазині не побачив ніби.

І ще: Олесь, ти з аровани замовлення робиш?тести недорогі цікавлять..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В магазині є комплекси фосфор+калій та азот+калій.

Недорогі тести - Ptero. Частково є в магазині, тижні через 2 буду закупати на магазин майже всю лінійку ТМ Ptero, так що чого нема, можу докупити. Або замовити з Аровани, якщо спішно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...