Перейти до змісту

З 1 вересня на українців чекає утилізаційний збір та обмеження готівкових розрахунків

snesterchuk

Рекомендовані повідомлення

Знову "пакращення" ;(

З 1 вересня на українців чекає утилізаційний збір та обмеження готівкових розрахунків

1. Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм".

Тепер до ціни імпортних легкових авто додаватиметься - 5,5 тис. гривень, а до ціни вантажівок і автобусів - 11 тис. гривень. Сума може бути більшою в залежності від об'єму двигуна та строку експлуатації.

2. "Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою". Складається з двох пунктів, один з яких стосується бізнесу, інший - потенційних покупців квартир і дорогих авто.

Так, бізнесу НБУ обмежив можливість розрахунків між собою готівкою не більше 10 тис. гривень протягом одного дня. Це обмеження стосується і підприємців, тому ті, хто отримує зарплату, та відносяться до "спрощенців", тепер у разі перевищення 10-тисячного порогу отримуватимуть її частинами.

Крім цього, громадяни не зможуть розраховуватись готівкою за товари або іншу покупку вартістю більше 150 тис. гривень протягом одного дня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 79
  • Створено
  • Остання відповідь

як тепер із продажем квартири-машини на практиці буде?

розбирався хтось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За квартиру 2-3 дня гроші передаватимуть, за машину 1-2 дня. Чесно кажучи, я не розумію, як вони будуть за мною слідкувати, коли я буду готівкою 200к в день передавати. Чи налаштують систему так, щоб гроші проходили через треті руки?

Українці народ такий, що найде лазівку в цьому законі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

схоже утилізаційний збір відмінять. на носі підписання асоціації з єс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nokian,

утилізаційний збір не відмінять, можуть тільки знизити мито на ввезення авто

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав я закон про утилізацію нічого не зрозумів. Якщо машина вже була зареєстрована (не перша реєстрація), я її знімаю з обліку ставлю знов на облік я повинен платити утилізацію чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 реєстрація після 01.09.2013 - платиш, до вищевказаної дати - ні, черговий дебільний закон без зворотної дії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кусками платить я так понимаю не получится :) Если сумма сделки в магазине при покупке машины или квартиры при оформлении нотариусом более 150тыс. то ты будешь обязан внести эту сумму одним платежём :) через банк.

Хотя я уже придумал как этих выдумщиков на.бать. Заключаем с магазином (продавцом) ещё один договор что он предоставляет Вам беспроцентную рассрочку платежа на ХХ дней. И в итоге все эти гавнюки идут лесом :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Утилізацію на 2 місяці відклали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

06.06.2013 N 210

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

2 липня 2013 р.

за N 1109/23641

Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою

На виконання вимог статті 1087 Цивільного кодексу України

( 435-15 ) та відповідно до статей 33 та 40 Закону України "Про

Національний банк України" ( 679-14 ) Правління Національного

банку України П О С Т А Н О В Л Я Є:

1. Установити граничну суму розрахунків готівкою:

підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня в

розмірі 10 000 (десяти тисяч) гривень;

фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного

дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 150 000 (ста п'ятдесяти

тисяч) гривень;

<a name="o10"> фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які

підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 150 000 (ста

п'ятдесяти тисяч) гривень.

Іншими словами, якщо договір нотаріально свідчиться - не має значення платите всю суму за раз чи кілька днів (місяців, років) по кілька гривень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда, розрахунки по автівках вражають (до поправок). Можливо хто знайшов нові - викладіть:

5500 грн множим на коефіцієнт

Електромобілі (без гібридів)

0,86 - нові

1,72 - вживані

Двигуни не більше 1 літра

0,86

1,72

Двигуни від 1 до 2 літрів

1,34

2,68

Двигуни від 2 до 3 літрів

2,56

5,12

Двигуни від 3 до 3,5 літрів

3,47

6,94

Двигуни від 3,5 літрів

5,5

11

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

proof ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З чого Ви взяли?

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/422-18

Набрання чинності - 1 вересня 2013.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я так і не зрозумів. Якщо машина вже стоїть на обліку, а при продажі я її знімаю, потім вона стає на облік знову, утилізація платиться, чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Стаття 246-1. Ставки податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів

246-1.1. Ставки податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів:

Вид транспортного засобу

Ставка податку, гривень

Транспортні засоби, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, та кузови до них, що класифікуються за кодом товарної підпозиції 8707 10 згідно з УКТ ЗЕД, за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10, ввезені на митну територію України "для промислового складання" транспортних засобів відповідно до Митного тарифу України

5500

Транспортні засоби, що класифікуються за кодами товарних позицій 8702, 8704, 8705 згідно з УКТ ЗЕД

11000

246-1.2. Коефіцієнти, що застосовуються до ставок податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів:

246-1.2.1. транспортні засоби, що класифікуються за кодами товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, та кузови до них, що класифікуються за кодами товарної підпозиції 8707 10 згідно з УКТ ЗЕД, за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10, ввезених на митну територію України "для промислового складання" транспортних засобів відповідно до Митного тарифу України:

Транспортні засоби, що класифікуються за кодами товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, та кузови до них, що класифікуються за кодами товарної підпозиції 8707 10 згідно з УКТ ЗЕД, за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10, ввезених на митну територію України "для промислового складання" транспортних засобів відповідно до Митного тарифу України

Нові транспортні засоби

Що використовувалися

Оснащені електричними двигунами

0,86

1,72

З робочим об’ємом циліндрів двигуна:

не більше 1000 куб. сантиметрів

0,86

1,72

понад 1000 куб. сантиметрів, але не більше 2000 куб. сантиметрів

1,34

2,68

понад 2000 куб. сантиметрів, але не більше 3000 куб. сантиметрів

2,56

5,12

понад 3000 куб. сантиметрів, але не більше 3500 куб. сантиметрів

3,47

6,94

понад 3500 куб. сантиметрів

5,50

11,0

Кузови для транспортних засобів, що класифікуються за кодом товарної підпозиції 8707 10 згідно з УКТ ЗЕД, за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10, ввезених на митну територію України "для промислового складання" транспортних засобів відповідно до Митного тарифу України

4,0

12

246-1.2.2. транспортні засоби, що класифікуються за кодами товарних позицій 8702, 8704, 8705 згідно з УКТ ЗЕД:

Транспортні засоби, що класифікуються за кодами товарних позицій 8702, 8704, 8705 згідно з <a class="rvts96" href="http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2371%D0%B3-14" target="_blank">УКТ ЗЕД

Нові транспортні засоби

Що використовувалися

З повною масою до 2500 кг

0,8

1,6

З повною масою від 2500 до 3500 кг

0,9

1,8

З повною масою від 3500 до 5000 кг

1

2,0

З повною масою від 5000 до 8000 кг

1,1

2,2

З повною масою понад 8000 кг

1,34

2,68

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за перереєстрацію здається не потрібно буде платити утилізаційний збір, а от за першу реєстрацію нової, або пригнаної б/у потрібно буде за 2,0 літра заплатити додатково 5500*2,68=14740 грн. ? ;(

Тільки "Ануси", "Форзи", і т.д. не потрібно буде сплачувати утилізаційний збір ... пі...аси !!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З чого Ви взяли?

http://zakon2.rada.g...aws/show/422-18

Вчора друг сказав, що ганяє з Голандії машини. Але наскільки це правда побачим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

або пригнаної б/у потрібно буде за 2,0 літра заплатити додатково

5500*5,12= 28160!!!!((((((((((((((

Чи не так???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Європи дві основні вимоги до України. Збір та Тимошенко.

Янек каже що виконає одну.

Виходить збір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

або пригнаної б/у потрібно буде за 2,0 літра заплатити додатково

5500*5,12= 28160!!!!((((((((((((((

Чи не так???

понад 1000 куб. сантиметрів, але не більше 2000 куб. сантиметрів - все таки 2,0 відноситься до меншого, але чому різні коефіцієнти ? 1,34 і 2,68 - тіпа для своїх і чужих ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З чого Ви взяли?

http://zakon2.rada.g...aws/show/422-18

Вчора друг сказав, що ганяє з Голандії машини. Але наскільки це правда побачим.

Він настільки наближений до Верховної Ради? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закинув розрахунок. Трішки злякався цін. До 1-го вересня потрібно машини купувати...

41983c42bc10.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але чому різні коефіцієнти ? 1,34 і 2,68 - тіпа для своїх і чужих ?

В таблице четко прописано (новые и б/у) вот и два значения одного коэффициента.

При расчете утилизационного сбора будет два коэффициента, вес и объем.

Закинув розрахунок. Трішки злякався цін. До 1-го вересня потрібно машини купувати...

41983c42bc10.jpg

насколько я понимаю не учтен второй коэффициент, полная масса, а для новых машин до 2500 кг он равен 0,8

Кто знает, новые зазы и шкоды подвергаются этому сбору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хотя я уже придумал как этих выдумщиков на.бать. Заключаем с магазином (продавцом) ещё один договор что он предоставляет Вам беспроцентную рассрочку платежа на ХХ дней. И в итоге все эти гавнюки идут лесом :)

А можно, пожалуйста, на секундочку разжевать, а то что я чуточку совсем не понимаю как это работает.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...