Перейти до змісту

Навчання водіння

Pavka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Драстуйте!

Син 12-ти років має велике бажання навчитися їздити на автомобілі. Я лише "за", проте маю запитання:

— місце, де можна таке робити;

— Методика навчання (що за чим вивчати і практикувати).

Буду вдячний за поради та рекомендації.

Опубліковано

- залишки аеропорту в Крупі

- думаю буде великий + якщо вчитиме батько, а не чужий дядя-інструктор

- спочатку вивчив би будову і загальні принципи роботи автомобіля(постаратись максимально залучати малого до поточного ремонту та обслуговування авто), паралельно вчити теорію, ПДР (симуляторів і всяких програм в неті, в допомогу, ціла гора ) а далі за кермо.

з.і.(вчив кума, зараз дружина на черзі)

Опубліковано

на стоянці Епіцентр після закінчення робочого дня.

Це точно :) А смисл вчити? Щоб він у Вас потім машину просив і ганяв ? Навіть якщо зараз навчите то до 18 років коли буде отримувати права треба знову накатувати кілометри для практики.

P.S Я надіюсь що Ви йому давати керувати автомобілем самостійно не будете?

Опубліковано

Чим молодша людина, тим краще засвоюються навички. А самостійно кататиметься, як права отримає.

Опубліковано

На стоянці епіцентра стоіть шлакбаум. Для дитини навчитись основним азама водіння (рушати з місця, зупинятись та переключатись можна стоянці маршруток що знизу за церквою біля 4-ї школи. Правда якщо даішники таке побачать то штрафонуть, бо за кермо категорично заборонено сідати дітям до 16 років, навіть в рамках навчання. Нехай хлопчина трохи підросте а поки росте нехай

спочатку вивчив би будову і загальні принципи роботи автомобіля(постаратись максимально залучати малого до поточного ремонту та обслуговування авто), паралельно вчити теорію, ПДР (симуляторів і всяких програм в неті, в допомогу, ціла гора )

Опубліковано

Особисто я вчився на сільських, грунтових дорогах (рушати, зупинятись), потім у лузі по росі (екстрене гальмування, заноси), за кермо сів тільки після того як вивчив правила ДР "назубок"

Опубліковано

Чим молодша людина, тим краще засвоюються навички. А самостійно кататиметься, як права отримає.

Оце вірно :smile-zachot:

Опубліковано

ну і від себе додам, батько то є батько але в інструктора на його машині є додаткова пара педалей, тому нехай потерпить до віку коли приймають в автошколу, а наскільки я знаю приймають лише з 16 років. Це все придумано задля безпеки пасажирів і водія а також оточоуючих людей

Опубліковано

на стоянці Епіцентр після закінчення робочого дня.

Це точно :) А смисл вчити? Щоб він у Вас потім машину просив і ганяв ? Навіть якщо зараз навчите то до 18 років коли буде отримувати права треба знову накатувати кілометри для практики.

P.S Я надіюсь що Ви йому давати керувати автомобілем самостійно не будете?

Вміння керувати зайвим точно небуде

А що до ганяти, так це від розуму залежить :_07: .

Опубліковано

ось тільки за 6 років коли він отримає права навички пропадуть

Опубліковано

ну і від себе додам, батько то є батько але в інструктора на його машині є додаткова пара педалей, тому нехай потерпить до віку коли приймають в автошколу, а наскільки я знаю приймають лише з 16 років. Це все придумано задля безпеки пасажирів і водія а також оточоуючих людей

Х.З. які зараз ті інструктори, приклад зі мною на першому уроці водіння в ДОСАФІ

Інструктор - хто їздив за рульом?

Я - я їздив на Жигулі

Інструктор - сідай поїхали

після чого я зробив круг по парку і поїхали десь здається на Дубенську щось завозити (КАМАЗОМ :0155: ) з мене тоді " 10 піт вийшов", і яка тут безпека?

Опубліковано

Порівняв, камаз і легковушку. Я вчився на 9-ці в автошколі на 40-му. Нормальний інструктор був, їздили, вирішували його справи(тещу на дачу завезти, тещу з дачі забрати і подібне). Загалом пофіг куди з інструктором їздити, ти ж вчишся.

Опубліковано

Хтось методику конкретну зможе порадити?

Знайдит на торрентах якусь дитячу гру з ПДР, розкажи принципи роботи основних вузлів машини, типу як двигун працює, трансмісі. Вивчіть знаки. Перш за все хлопчина повинен знати де і як переходити дорогу. Таскай з собою в гараж нехай допомагає з авто і поясни що йому ще рано вчитись водити машину. А як стимул подаруй на ДН хлопчині навчання в автошколі, думаю за 4 роки можливо відкласти на це. Коли їздиш з ним пояснюй чому ти поїха сюди а не сюди, чому не зупинився там а тут.

Опубліковано

а я б казав віддати малого на картинг (мій ходив. за спорткомплексом "колос" як в теремно їхати)

там і поїздить і гайки покрутить

Опубліковано

Я особисто вчився також з досить раннього віку по грунтових дорогах між селами на копійці... там же вчився і рушати і гальмувати і ямки обминати (доречі дуже корисно, кермо тоді легше вертіти, як звикаєш, в екстренних ситуаціях)...

Щодо навчання, то можливо виїхати в крупу на аеродром, домовитись з охоронцем, там є і пряма злітно-посадкова смуга, де можна навчитись і повертати, і рушати, і гальмувати... доречі, там навіть є залишки картингової траси, легковий автомобіль з легкістю туди вміщається, можна навчитись авто контролювати та звикати до габаритів...

На рахунок мат. частини, то вчити тільки залучанням до ремонту авто... ПДР з часом також вивчаться, аби було бажання... Головне, спокійно навчати, ато криками можна відбити всю охоту від навчання)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...