Перейти до змісту

Обурений натовп взяв штурмом Житомирську облраду, зірвавши плани Фірташа


Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

Житомирська обласна рада була змушена скасувати дозвіл на розробку титанових родовищ в області (яким понад 6 тисяч га землі передавалися структурам Дмитра Фірташа) після того, як обурені жителі узяли штурмом будівлю ОДА.

На пікет сесії облради 9 квітня на площі Корольова в Житомирі зібралися близько 300 осіб. Вони вийшли із плакатами "Збережемо рідне Полісся!", "Не дамо знищити рідну землю!", "Титановій пустелі на Поліссі - НІ!", "Фірташ - закатай губу", "В пустелі картопля не росте", а також з партійними прапорами ВО "Свобода", ВО "Батьківщина" тощо.

Після того, як облрада проголосувала за пропозицію відкласти питання про титанові родовища до травня, мітингувальники спробували прорватися в будівлю облдержадміністрації, розбивши скло біля вхідних дверей. Почалася бійка.

Після цього в будівлю були змушені запустити ініціативну групу з 10 осіб, які пішли у сесійну залу.

Після нетривалої наради губернатор Сергій Рижук закликав Партію регіонів підтримати пропозицію опозиції про скасування дозволу НАК "Надра України".

"Я прошу фракцію повернутися до голосування. Хоче громадськість - давайте знімемо", - закликав депутатів Рижук.

Після цього 89 осіб проголосували "за" пропозицію Рижука і голова облради поставив на голосування питання про скасування рішення облради. Результат: 81 "за", 4 "проти", 2 утрималися, 14 не голосували. Рішення прийнято.

http://dt.ua/UKRAINE/obureniy-natovp-vzyav-shturmom-zhitomirsku-oblradu-zirvavshi-plani-firtasha-120125_.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Страшна картина, коли бачиш вироблені родовища. Озера, в яких ніякої живності немає, навіть водомірки не снують по поверхні води. І цим озерам вже більше 20 років. Дерева не ростуть, навіть трави немає. Місцеві жителі розповідають, що дорога вночі світися від того пилу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце "Вставай, Україно!", а не те, що нам показують.
Дрім, а ви в курсі скільки часу вони вже отак збираються, щоб шибку розбити? І то при тому, як їх прижали.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Во время попытки пикетчиков штурмом прорваться на сессию Житомирского областного совета в здании были выломаны входные двери и разбито несколько стекол. Милиция уже начала по данному факту проводить проверку.

Об этом пресс-служба УМВД Украины в Житомирськой области, передает Цензор.НЕТ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце "Вставай, Україно!", а не те, що нам показують. *applause*

Работникам «Агрофирмы Корнацких» пришлось отбивать собственные поля у охранной фирмы для того, чтобы начать посевные работы. Об этом НикВестям сообщили в штабе оппозиционера Аркадия Корнацкого.

Как удалось выяснить, неизвестное аграрное предприятие заключило договор с охранной фирмой «ЮСТ-ЮГ» из Николаева на охрану полей, принадлежащих «Агрофирме Корнацких». Несколько дней назад охранники установили передвижной контейнер, откуда осуществляли свою деятельность.

Когда сегодня, 10 апреля, селяне выходили на посевные работы, охранники не позволяли им зайти на территорию полей. Они также перекрыли дорогу и не давали проехать посевным комплексам.

Долго удерживать селян и технику охранникам не удалось, и они отступили. Работники «Агрофирмы Корнацких» принялись за работу на поле.

В штабе Корнацкого были готовы к этим провокациям, поэтому народные депутаты Игорь Бриченко, Николай Княжицкий и Михаил Апостол дежурили в Первомайске и сразу же вмешались.

Охранниками на место происшествия была вызвана милиция – приехало 2 следственные группы в составе 15-ти человек, сотрудников горотдела милиции Первомайска.

Также приехал автомобиль скорой помощи, так как охранники хотели зафиксировать побои.

- Никаких побоев не было, никто их не трогал. Скорая как приехала, так и уехала. Потом машина подвезла понятых, которые ничего не видели и они расписались в протоколах «так, как надо», - рассказал НикВестям очевидец событий.

На вопросы народных депутатов милиция не могла дать внятного ответа, зачем они сюда приехали.

— Они в один голос говорили, что это спорная земля. Когда нардепы просили показать хоть один документ, хоть одно решение суда, которым у Корнацкого была отобрана эта земля, то аргументы правоохранителей заканчивались, - объясняет очевидец.

Таким образом, селянам вместе с нардепами удалось отбить поля от неизвестных охранников и в данный момент там полным ходом идут посевные работы.

http://nikvesti.com/news/politics/41193

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не дуже раніше ніж з 13.11.2012. :) Це багато чи мало?

5 місяців розуміти, що всьому що в тебе є зараз приходить кінець і при цьому терпіти і тихенько мітингувати - це багато.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...