madkot Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 13:25 #1 Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 13:25 Привіт!Я у цьому бізнесі ще новачок але вже помітив кілька цікавих моментів:1) є категорія людей котрі вважають що наявність цифрового фотоапарата (будь якого) у їхніх знайомих забезпечить їм збереження їхнього весілля у формі фотографій - мені жалко таких людей - 95% з них розчаровуються і жалкують маючи купу непотрібних, однотипних фотографій загально домашнього характеру і практично не маючи портретних кадрів, котрі можна поставити у велику рамку чи повісити на стінуТаких людей десь 25%2) 50% вважає що вона платить великі гроші весільному фотографу і він повинен зробити для них супер-пупер шедевр, при цьому зі своїми весільними забобонами і непродуманістю зводять його роботу в репортаж, правда погоджуються проїхатись по бойовим місцям слави Луцьких фотографів та відеоператорів. При цьому часто вимагають щоб у них не було так як у інших.3) 10% знають що якість коштує грошей але в міру свого обмеження у фінансах та просторових та чосових ресурсах вимушені повторювати шлях других, але допомагають фотографу по максимуму4) 10% готові платити за іменитого фотографа, що б потім казати що у них фотографії зроблені ...5) лише 5% готові платити хороші гроші, вимагаючи високий рівень якості портретів та оригінальність вловлених моментів.Далі буде ...
madkot Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 15:04 Автор #2 Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 15:04 продовжуючи тему:на жаль часто вимагаючи від фотографа повної викладки і максимального задоволення від зроблених кадрів люди забувають що створення весільних шедеврів це є об'єднання зусиль як і наречених так і фотографа. Часто йдучи шляхом усіляких забобонів створюють як і собі так і іншим перешкоди. Який би не був фотограф, якщо його затиснули у жорсткі рамки - ймовірність створення хороших за сюжетом, композицією і враженням кадрів різко падає. Відповідно потім починаються розмови - фотограф поганий, халяву жене, гроші гребе і т.д.
noven Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 15:31 #3 Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 15:31 роботи показуйте потім жалійтесь)http://n-o-v-e-n.livejournal.com/81394.html#cutid1
funfoto Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 18:58 #4 Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 18:58 Є вихід. Спочатку зробись майстром. Тоді матимеш шанс сам вибирати тих клієнтів які згідні 1)платити 2)слухати 3)терпіти знущання над собою у такий важкий день Шлях тільки такий. І ніякого інше. Ім"я,тобто бренд, при наявності хоч якогось таланту, заробляєтся потом, кров"ю і бессоними ночами, але , можливо, колись, буде вдячним і подарує на якийсь час відчути примарну насолоду від роботи, що і дає гроші і в той же час подобається. Іншими словами-зароби ім"я а тоді, можливо, воно попрацює на тебе. Естетика справа суб"ективна. Принаймі приватна у можливості вільного вибору конформності до мейнстріму чи пошуку альтернативи. Людям, одним словом, плювати на амбіції ... фотографа. І абсолютно справедливо. Резюме. Берись за всяку роботу поки вчишся. Бо робота учня взагалі грошей не коштує. Раніше учень за навчання ще й пахав на учителя аж куфайка заверталась. Станеш митцем-вивчай ще одну науку... як правильно скласти собі ціну
Chill Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 20:09 #5 Опубліковано 27 Серпня, 2007 в 20:09 роботи показуйте потім жалійтесь)http://n-o-v-e-n.livejournal.com/81394.html#cutid1 Рома, я уже знаю, кого я хочу взять фотографом на свадьбу (если ты не будешь против, конечно ) P.S. Кстати, а noven прав - готовые работы в этом случае зачастую красноречивее всего...
Amid Опубліковано 28 Серпня, 2007 в 19:33 #6 Опубліковано 28 Серпня, 2007 в 19:33 Привіт!Я у цьому бізнесі ще новачок але вже помітив кілька цікавих моментів:1) є категорія людей котрі вважають що наявність цифрового фотоапарата (будь якого) у їхніх знайомих забезпечить їм збереження їхнього весілля у формі фотографій - мені жалко таких людей - 95% з них розчаровуються і жалкують маючи купу непотрібних, однотипних фотографій загально домашнього характеру і практично не маючи портретних кадрів, котрі можна поставити у велику рамку чи повісити на стінуТаких людей десь 25%Добре, шановний, хочу Вас розчарувати. Наше з дружиною весілля фотографував мій друг непрофесійний фотограф, та й студент між іншим, неважливо яким фотоапаратом (просто 2 роки назад захопився фотографією). Ми повністю задоволені, у нас купа потрібних, хоча інколи й однотипних кадрів, маємо портретні кадри, які можна поставити у велику рамку і радіти.Дружина в захваті, я теж, відповідно.П.С. Підкажіть пліз як викласти фото, щоб не бути багатословним. А то шось у мене не вийшло.Або якщо не лінь, то на ФТП в папці користувача Амід
madkot Опубліковано 29 Серпня, 2007 в 06:11 Автор #7 Опубліковано 29 Серпня, 2007 в 06:11 Добре, шановний, хочу Вас розчарувати. Наше з дружиною весілля фотографував мій друг непрофесійний фотограф, та й студент між іншим, неважливо яким фотоапаратом (просто 2 роки назад захопився фотографією). Ми повністю задоволені, у нас купа потрібних, хоча інколи й однотипних кадрів, маємо портретні кадри, які можна поставити у велику рамку і радіти.Дружина в захваті, я теж, відповідно.П.С. Підкажіть пліз як викласти фото, щоб не бути багатословним. А то шось у мене не вийшло.Або якщо не лінь, то на ФТП в папці користувача Амід дуже радий за вас, добре що у вас є хороші фотографії, але не у всіх так гарно буває. те що я написав - це все приблизно і особисто мої думки. У інших інші думки щодо цього.Щоб закинути сюди фотографію слід поодній завантажити, потім у табличці де видно завантажені фотографії нажати кнопочку додати файл до повідомленняP.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі. Це все говорить що ваш студент має гроші щоб купити собі необхідну апаратуру і не являється ламером у фотографії. Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, причому люди що фотографують мають уявлення лише що треба нажати що б фотоапарт зняв кадр і не вдаються у технічні деталі процесу зйомки а тим більше не задумуються над композицією і ракурсом
reuse Опубліковано 29 Серпня, 2007 в 07:50 #8 Опубліковано 29 Серпня, 2007 в 07:50 дуже радий за вас, добре що у вас є хороші фотографії, але не у всіх так гарно буває. те що я написав - це все приблизно і особисто мої думки. У інших інші думки щодо цього.Щоб закинути сюди фотографію слід поодній завантажити, потім у табличці де видно завантажені фотографії нажати кнопочку додати файл до повідомленняP.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі. Це все говорить що ваш студент має гроші щоб купити собі необхідну апаратуру і не являється ламером у фотографії. Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, причому люди що фотографують мають уявлення лише що треба нажати що б фотоапарт зняв кадр і не вдаються у технічні деталі процесу зйомки а тим більше не задумуються над композицією і ракурсомГм... Я б швидше сказав, що все залежить не від техніки, а більше від майстерності фотографа. Ну купують люди собі Нікони та Сапопи по півтори тисячі одні тіла, а нічого кращого від битовухи зняти не можуть. І беруть люди такі фотоапарати часто по причині "бо на ньому не буде розмитих фотографій". Коротше, не фокусною відстанню мірятися треба, а якістю знімків дуже радий за вас, добре що у вас є хороші фотографії, але не у всіх так гарно буває. те що я написав - це все приблизно і особисто мої думки. У інших інші думки щодо цього.Щоб закинути сюди фотографію слід поодній завантажити, потім у табличці де видно завантажені фотографії нажати кнопочку додати файл до повідомленняP.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі. Це все говорить що ваш студент має гроші щоб купити собі необхідну апаратуру і не являється ламером у фотографії. Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, при дуже радий за вас, добре що у вас є хороші фотографії, але не у всіх так гарно буває. те що я написав - це все приблизно і особисто мої думки. У інших інші думки щодо цього.Щоб закинути сюди фотографію слід поодній завантажити, потім у табличці де видно завантажені фотографії нажати кнопочку додати файл до повідомленняP.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі. Це все говорить що ваш студент має гроші щоб купити собі необхідну апаратуру і не являється ламером у фотографії. Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, при
madkot Опубліковано 29 Серпня, 2007 в 08:25 Автор #9 Опубліковано 29 Серпня, 2007 в 08:25 Гм... Я б швидше сказав, що все залежить не від техніки, а більше від майстерності фотографа. Ну купують люди собі Нікони та Сапопи по півтори тисячі одні тіла, а нічого кращого від битовухи зняти не можуть. І беруть люди такі фотоапарати часто по причині "бо на ньому не буде розмитих фотографій". Коротше, не фокусною відстанню мірятися треба, а якістю знімківВід техніки залежить значна частина якості фотографій. Звісно фотограф грає головну роль у процесі створення, але при всіх своїх навичках маючи погану техніку йому буде дуже важко створити щось значне. Ви плутаєте поняття якості фотографій і битовуху - якість якраз і залежться від апарата і об'єктива, от композиція, сюжет, враження що створює фотографія залежить уже від фотографа.
Amid Опубліковано 1 Вересня, 2007 в 20:22 #10 Опубліковано 1 Вересня, 2007 в 20:22 От блін, я просто не побачив. Тиснув на кнопочку додати зображення. Дивіться наші фото зроблені другом. А наш студент не сказав би шо гроші має, він чесно їх збирав на фотоапарат, а потім ще купив обєктив. + бажання Ось так і вийшло. Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, причому люди що фотографують мають уявлення лише що треба нажати що б фотоапарт зняв кадр і не вдаються у технічні деталі процесу зйомки а тим більше не задумуються над композицією і ракурсом Ну, мені здається, що ті часи вже минули. Особливо, дивлячись на розмах сьогоднішніх весіль. Хоча...
funfoto Опубліковано 2 Вересня, 2007 в 09:03 #11 Опубліковано 2 Вересня, 2007 в 09:03 Про студентов и особенно про студенток Ну, тут простой принцип. Почему иной заказчик услуг платит хороший гонорар известному фотографу. В общем и целом совсем не в ожидании шедевра. Совсем нет. А только за уверенность что 1) фото будут 2)будут хорошего качества и технического уровня. То-есть нужно хорошее правильное умелое документирование важного события. Ну представьте, тая нівєста с самого ранья крутила тую причоску, вдівала теє плаття пара годин... да й тако...а теперь представте шо студент или даже афигенно креативный и безумно талантливый андэграундно пупер неформально в разрез шаблону художник стиля и певец формы... шота как понаколбасит... как наэксперементирует... И шо делать? а фото буим говорить... того... у него случайно.... ну так на любителя скажем... получились... ну одним словом матера не поймьёт, родственники удивятся... И вот такой водевиль. А свадьба она жеж... потом не продублируешь.. Так шо тут как бы вот каждый заказчик выбирает. Я так считаю что каждому свадебному фотографу необходимо хорошее портфолио. Вместо теории.. Опыт и портфолио. Шобы без промахов ... а стиль уже заказчик нехай выбирает. Кому утро в сосновом бору а кому полное ватерлоо Ещё у них в загранице, всё не так. У них вот как. Делается хорошая спокойная фотосессия в студии ДО дня свадьбы. Делается добротный альбом. Всё художественно А в день свадьбы делается просто добротное документирование событий. Ну, я надеюсь, наш родной и любимый заказчик, естетически растёт и зреет... А как созреет-велкам сниматься. Да хоть к нам, ну например
Andruha_gpz28 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 10:49 #12 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 10:49 P.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі.Та не можна так однобоко судити - в ручному режимі - супер. Фігня. Одне діло зйомка в студії - фон, світло, мануал, часу є нормально, можна кадр повторити надцять раз з різними варіантами експозиції, і зовсім інше - репортаж, коли втрачений момент не повториться більше ніколи в житті !!! От тут і авторежим з супершвидкою серійною зйомкою в пригоді стане, і ніякою майстерністю в мануалі його не наздогнати. На кожен випадок є давно відомі способи вирішення завдання, треба лише мати знання, відповідну техніку і вміти все це застосовувати з максимальною ефективністю. І не зупинятись на досягнутому !!! Вчитись, вчитись і ще раз вчитись, як казав великий вождь. (Якщо це вам цікаво і тим більше, якщо збираєтесь цим заробляти)
zhigan Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 17:01 #13 Опубліковано 8 Вересня, 2007 в 17:01 Ех. В тему: показував мені щойно тато фотки (іншим словом не назву), зняті нещодавно на весіллі двоюрідної сестри гостями. Мило, розмазування - це ще фігня. Моменти розписування в ЗАГСі і вінчання - відсутні напроч! Зато повно фоток "в лоб" тьоті, дяді, двоюрідного брата куми і т.д. з.і.: Я ось думаю - як це так - горілки про запас на весілля беруть, а на фотографа жмуться
Andruha_gpz28 Опубліковано 2 Жовтня, 2007 в 08:32 #14 Опубліковано 2 Жовтня, 2007 в 08:32 Ось тут є непогані, на мою думку, роботи. http://lanarus.io.com.ua/album.php
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.