Перейти до змісту

весільне фото та інші способи заробляння на фотографії

madkot

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт!

Я у цьому бізнесі ще новачок але вже помітив кілька цікавих моментів:

1) є категорія людей котрі вважають що наявність цифрового фотоапарата (будь якого) у їхніх знайомих забезпечить їм збереження їхнього весілля у формі фотографій - мені жалко таких людей - 95% з них розчаровуються і жалкують маючи купу непотрібних, однотипних фотографій загально домашнього характеру і практично не маючи портретних кадрів, котрі можна поставити у велику рамку чи повісити на стіну

Таких людей десь 25%

2) 50% вважає що вона платить великі гроші весільному фотографу і він повинен зробити для них супер-пупер шедевр, при цьому зі своїми весільними забобонами і непродуманістю зводять його роботу в репортаж, правда погоджуються проїхатись по бойовим місцям слави Луцьких фотографів та відеоператорів. При цьому часто вимагають щоб у них не було так як у інших.

3) 10% знають що якість коштує грошей але в міру свого обмеження у фінансах та просторових та чосових ресурсах вимушені повторювати шлях других, але допомагають фотографу по максимуму

4) 10% готові платити за іменитого фотографа, що б потім казати що у них фотографії зроблені ...

5) лише 5% готові платити хороші гроші, вимагаючи високий рівень якості портретів та оригінальність вловлених моментів.

Далі буде ...

Опубліковано

продовжуючи тему:

на жаль часто вимагаючи від фотографа повної викладки і максимального задоволення від зроблених кадрів люди забувають що створення весільних шедеврів це є об'єднання зусиль як і наречених так і фотографа.

Часто йдучи шляхом усіляких забобонів створюють як і собі так і іншим перешкоди. Який би не був фотограф, якщо його затиснули у жорсткі рамки - ймовірність створення хороших за сюжетом, композицією і враженням кадрів різко падає. Відповідно потім починаються розмови - фотограф поганий, халяву жене, гроші гребе і т.д.

Опубліковано

Є вихід. Спочатку зробись майстром. Тоді матимеш шанс сам вибирати тих клієнтів які згідні 1)платити 2)слухати 3)терпіти знущання над собою у такий важкий день :)

Шлях тільки такий. І ніякого інше. Ім"я,тобто бренд, при наявності хоч якогось таланту, заробляєтся потом, кров"ю і бессоними ночами, але , можливо, колись, буде вдячним і подарує на якийсь час відчути примарну насолоду від роботи, що і дає гроші і в той же час подобається. Іншими словами-зароби ім"я а тоді, можливо, воно попрацює на тебе.

Естетика справа суб"ективна. Принаймі приватна у можливості вільного вибору конформності до мейнстріму чи пошуку альтернативи. Людям, одним словом, плювати на амбіції ... фотографа. І абсолютно справедливо.

Резюме. Берись за всяку роботу поки вчишся. Бо робота учня взагалі грошей не коштує. Раніше учень за навчання ще й пахав на учителя аж куфайка заверталась.

Станеш митцем-вивчай ще одну науку... як правильно скласти собі ціну :)

Опубліковано
роботи показуйте потім жалійтесь)

http://n-o-v-e-n.livejournal.com/81394.html#cutid1

Рома, я уже знаю, кого я хочу взять фотографом на свадьбу (если ты не будешь против, конечно ;) )

P.S. Кстати, а noven прав - готовые работы в этом случае зачастую красноречивее всего...

Опубліковано
Привіт!

Я у цьому бізнесі ще новачок але вже помітив кілька цікавих моментів:

1) є категорія людей котрі вважають що наявність цифрового фотоапарата (будь якого) у їхніх знайомих забезпечить їм збереження їхнього весілля у формі фотографій - мені жалко таких людей - 95% з них розчаровуються і жалкують маючи купу непотрібних, однотипних фотографій загально домашнього характеру і практично не маючи портретних кадрів, котрі можна поставити у велику рамку чи повісити на стіну

Таких людей десь 25%

Добре, шановний, хочу Вас розчарувати.

Наше з дружиною весілля фотографував мій друг непрофесійний фотограф, та й студент між іншим, неважливо яким фотоапаратом (просто 2 роки назад захопився фотографією). Ми повністю задоволені, у нас купа потрібних, хоча інколи й однотипних кадрів, маємо портретні кадри, які можна поставити у велику рамку і радіти.

Дружина в захваті, я теж, відповідно.

П.С. Підкажіть пліз як викласти фото, щоб не бути багатословним. А то шось у мене не вийшло.

Або якщо не лінь, то на ФТП в папці користувача Амід

Опубліковано
Добре, шановний, хочу Вас розчарувати.

Наше з дружиною весілля фотографував мій друг непрофесійний фотограф, та й студент між іншим, неважливо яким фотоапаратом (просто 2 роки назад захопився фотографією). Ми повністю задоволені, у нас купа потрібних, хоча інколи й однотипних кадрів, маємо портретні кадри, які можна поставити у велику рамку і радіти.

Дружина в захваті, я теж, відповідно.

П.С. Підкажіть пліз як викласти фото, щоб не бути багатословним. А то шось у мене не вийшло.

Або якщо не лінь, то на ФТП в папці користувача Амід

дуже радий за вас, добре що у вас є хороші фотографії, але не у всіх так гарно буває. те що я написав - це все приблизно і особисто мої думки. У інших інші думки щодо цього.

Щоб закинути сюди фотографію слід поодній завантажити, потім у табличці де видно завантажені фотографії нажати кнопочку додати файл до повідомлення

P.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі. Це все говорить що ваш студент має гроші щоб купити собі необхідну апаратуру і не являється ламером у фотографії.

Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, причому люди що фотографують мають уявлення лише що треба нажати що б фотоапарт зняв кадр і не вдаються у технічні деталі процесу зйомки а тим більше не задумуються над композицією і ракурсом

Опубліковано
дуже радий за вас, добре що у вас є хороші фотографії, але не у всіх так гарно буває. те що я написав - це все приблизно і особисто мої думки. У інших інші думки щодо цього.

Щоб закинути сюди фотографію слід поодній завантажити, потім у табличці де видно завантажені фотографії нажати кнопочку додати файл до повідомлення

P.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі. Це все говорить що ваш студент має гроші щоб купити собі необхідну апаратуру і не являється ламером у фотографії.

Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, причому люди що фотографують мають уявлення лише що треба нажати що б фотоапарт зняв кадр і не вдаються у технічні деталі процесу зйомки а тим більше не задумуються над композицією і ракурсом

Гм... Я б швидше сказав, що все залежить не від техніки, а більше від майстерності фотографа.

Ну купують люди собі Нікони та Сапопи по півтори тисячі одні тіла, а нічого кращого від битовухи зняти не можуть. І беруть люди такі фотоапарати часто по причині "бо на ньому не буде розмитих фотографій". Коротше, не фокусною відстанню мірятися треба, а якістю знімків

Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, при

Я ж писав про випадки коли лудей фотографують усілякими мильницями і їм подібними ультразумами, при

Опубліковано
Гм... Я б швидше сказав, що все залежить не від техніки, а більше від майстерності фотографа.

Ну купують люди собі Нікони та Сапопи по півтори тисячі одні тіла, а нічого кращого від битовухи зняти не можуть. І беруть люди такі фотоапарати часто по причині "бо на ньому не буде розмитих фотографій". Коротше, не фокусною відстанню мірятися треба, а якістю знімків

Від техніки залежить значна частина якості фотографій. Звісно фотограф грає головну роль у процесі створення, але при всіх своїх навичках маючи погану техніку йому буде дуже важко створити щось значне.

Ви плутаєте поняття якості фотографій і битовуху - якість якраз і залежться від апарата і об'єктива, от композиція, сюжет, враження що створює фотографія залежить уже від фотографа.

Опубліковано

От блін, я просто не побачив. Тиснув на кнопочку додати зображення. ;)

Дивіться наші фото зроблені другом.

А наш студент не сказав би шо гроші має, він чесно їх збирав на фотоапарат, а потім ще купив обєктив. + бажання Ось так і вийшло.post-752-1188677564.jpgpost-752-1188677578.jpgpost-9-1122718414.jpgpost-752-1188677594.jpg

Ну, мені здається, що ті часи вже минули. Особливо, дивлячись на розмах сьогоднішніх весіль. Хоча...

post-752-1188677586.jpg

Опубліковано

Про студентов и особенно про студенток :D

Ну, тут простой принцип.

Почему иной заказчик услуг платит хороший гонорар известному фотографу.

В общем и целом совсем не в ожидании шедевра. Совсем нет. А только за уверенность что 1) фото будут 2)будут хорошего качества и технического уровня. То-есть нужно хорошее правильное умелое документирование важного события.

Ну представьте, тая нівєста с самого ранья крутила тую причоску, вдівала теє плаття пара годин... да й тако...а теперь представте шо студент или даже афигенно креативный и безумно талантливый андэграундно пупер неформально в разрез шаблону художник стиля и певец формы... шота как понаколбасит... как наэксперементирует... И шо делать? а фото буим говорить... того... у него случайно.... ну так на любителя скажем... получились... ну одним словом матера не поймьёт, родственники удивятся... И вот такой водевиль. А свадьба она жеж... потом не продублируешь..

Так шо тут как бы вот каждый заказчик выбирает.

Я так считаю что каждому свадебному фотографу необходимо хорошее портфолио. Вместо теории..

Опыт и портфолио. Шобы без промахов ... а стиль уже заказчик нехай выбирает. Кому утро в сосновом бору а кому полное ватерлоо :D

Ещё у них в загранице, всё не так. У них вот как. Делается хорошая спокойная фотосессия в студии ДО дня свадьбы. Делается добротный альбом. Всё художественно А в день свадьбы делается просто добротное документирование событий.

Ну, я надеюсь, наш родной и любимый заказчик, естетически растёт и зреет...

А как созреет-велкам сниматься. Да хоть к нам, ну например :D

Опубліковано
P.S. Дивився ваші фотографії, поперше зроблені вони дзеркальним фотоапаратом Canon 350D, що вже характеризує хорошу деталізацію і непогану якість. Одна з них - та що у ЗАГСі зроблена об'єктивом з фіксованою фокусною відстанню 50 мм, інші іншим або іншими, і не менш цікавим буде той факт що всі зроблено в ручному режимі.

Та не можна так однобоко судити - в ручному режимі - супер. Фігня. Одне діло зйомка в студії - фон, світло, мануал, часу є нормально, можна кадр повторити надцять раз з різними варіантами експозиції, і зовсім інше - репортаж, коли втрачений момент не повториться більше ніколи в житті !!! От тут і авторежим з супершвидкою серійною зйомкою в пригоді стане, і ніякою майстерністю в мануалі його не наздогнати. На кожен випадок є давно відомі способи вирішення завдання, треба лише мати знання, відповідну техніку і вміти все це застосовувати з максимальною ефективністю. І не зупинятись на досягнутому !!! Вчитись, вчитись і ще раз вчитись, як казав великий вождь. (Якщо це вам цікаво і тим більше, якщо збираєтесь цим заробляти)

Опубліковано

Ех.

В тему: показував мені щойно тато фотки (іншим словом не назву), зняті нещодавно на весіллі двоюрідної сестри гостями.

Мило, розмазування - це ще фігня. Моменти розписування в ЗАГСі і вінчання - відсутні напроч! Зато повно фоток "в лоб" тьоті, дяді, двоюрідного брата куми і т.д.

з.і.: Я ось думаю - як це так - горілки про запас на весілля беруть, а на фотографа жмуться :)

• 4 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...