Перейти до змісту

Ремонт комп'ютерного заліза - цікаві випадки з власного досвіду.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Давно виношую ідею створити тему, в якій викладати цікаві випадки з власного

досвіду, пов'язані з діагностикою та ремонтом комп'ютерів. Можливо, комусь стане

в нагоді.Підкреслюю, з власного досвіду, копіпаст і старі анекдоти в темі не

хотілося б.

Для затравки опишу пару свіжих випадків, якщо викличу інтерес форумчан, буду

додавати (колеги, приєднуйтесь!).

Отже, випадок перший.

Дзвонять з виробництва, скаржаться, що один з комп'ютерів вже пару днів ну дуже

повільно став працювати. Прийшов, розбираюся. Пам'ять чиста, напівпорожня.

Пам'ять дивлюся Process Explorerом від Sysinternals.

post-133-0-02136800-1360325047_thumb.jpg

Звертаю увагу на нездорову

активність Hardware Interrupts and DPCs, в режимі спокою більше 50-ти відсотків,

під навантаженням понад дев'яноста. Вінчестер SATA ? Точно, воно. Тупо міняю

шлейф, швидкодія повертається на "як має бути".

Випадок другий.

Старий системник, попередня господиня поскаржилася на неприємний звук з

системного блоку. Ставлю системник на «операційний» стіл, включаю, все тихо.

Запускаю установку Вінди, пішло копіювання файлів. Пересідаю до свого

комп'ютера, щось там роблю, раптом у кімнаті лунає постійний звук високого тону.

Розкриваю системник, шукаю джерело звуку. Знаходжу: пищалка на матері аж

заходиться. Далі-простіше, радіатор процесора наглухо засмічений і розігрітий

так, що руку обпікає. В БІОС налаштована тривога при температурі процесора

більше 70-ти градусів. Чистка кулера, зміна термопасти - проблема усунена.

І ще, ніколи, НІКОЛИ не кладіть на цукерки та шоколадки без фантика на пачку

паперу в приймальному лотку лазерного принтера !

Далі буде ...

Опубліковано

Колись принесли комп'ютер, і кажуть що не працює дисковвод, коли я його розібрав то вийняв звідти досить довгого шурупа.

А в іншому випадку похожа була проблема тільки туди дитина понапихала кучу печива.

Також цікаво було коли потрібно було подивитися що з комп'ютером у приватній жіночій поліклініці на Відродження. В системному блоці пилюки було що можна було жменями вибирати, а клавіатура була майже чорна від бруду - це комп на якому працює лікар.

Ще був випадок коли над лазерним принтером стояв вазон типу "рождественик" який дуже гарно цвіте, але з його квіток в лоток для паперу накапав дуже клейкий сок з квіток, щось типу меду.

Опубліковано

Був в мене теж випадок з шлейфом до САТА вінчестера. Качав торент Вінт грузило 100% відповідно комп ставав в ступор навіть перезагружався. Змінив шлейф і все працює гуд.

Опубліковано

а що буде?)

Опубліковано

думав дійсно цікаві історії тут будуть.

Але поки що все із серії "бачу щось комп дуже гріється, я заглянув - там пилюка. почистив - стало все класно"

інтєрєсна то как...

Опубліковано

Просто треба назвати "Проблеми та методи вирішення"

Сорі, втикнув що офтоп)

Доведесться щось своє написати.

Я краще в картинці

U3hb67-jTho.jpg

Опубліковано

думав дійсно цікаві історії тут будуть.

Але поки що все із серії "бачу щось комп дуже гріється, я заглянув - там пилюка. почистив - стало все класно"

інтєрєсна то как...

Ці історії, можливо, допоможуть скоротити кількість тем типу "комп'ютер не включається", "вінда не вантажиться", "кнопка не натискається", тобто, комусь буде користь.

Технічно складні випадки (цікаві фахівцям) я б не став тут описувати, для цього є інші форуми.

Опубліковано

а що буде?)

А Ви спробуйте, мва-ха-ха.

Ще випадок: тітонька надкусила шоколадну цукерку і поклала на папір в приймальному лотку прінтера. Потім відправила щось на друк. Цукерка дала багато запаху і трохи диму. Принтер відправився в розбирання і чищення.

Опубліковано

можете вірити можете ні) але в моєму старому компютеру допомагав удар по корпусу)) можна з рукі або ногі, після того працює як новенький :_08:

Опубліковано

Виявляється:

1. Однієї жирної мухи в лазернику хватає на 5-6 сторінок замість тонеру.

2. Коли відкрити кришку струйніка то тарган біжить перед головкою яка виїзджає, і розвернувшись на 180 градусів, щодуху мчить назад під головку, коли вона паркується. І знову нікого не видно.

3. Звичайна дискета застрягає глибоко в принтері. Вже мав 4 таких випадки на тому самому компі. Хазяйка ніяк не може пояснити цей феномен. Певно привиди.

4. В DVD-ROM вміщається 7 однокопійчаних монет. Гремить як копилка. Я спочатку подумав, що це так диска розірвало.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Попався мені комп

1. не включався комп взагалі, тобто якщо нажати кнопку ВКЛ. кулер процесора робив півоберта і усьо(: вирішилось тим, що переключалась одна перемичка на материнці (якщо не помиляюсь "зброс" СМОS) з 2-3 контакта на 1-2 потім нажимати ВКЛ тоди знову переключалась на 2-3 і знову ВКЛ .... після цього запрацювало

2. виникла проблема з синіми екранами при встановлені вінди ..... вирішилось заміною ІДЕ шлейфа (частково) потім ще форматування active killdisk`ом (бо система бачила тільки 8 Гб з 40-ка ГБ) і після цього було все відновлено (такий гемор, і 1. і 2. мав після того як один "сісьадмін" ставив вінду і щось колупався в системнику)

3. встановлення вєндов обривалось вимкненням комп'ютера в різні моменти, інколи при старті установки інколи при закінченні. Візуально все ОК нічого підозрілого температура в нормі, але коли розібрав БЖ виявилось пара вздутих конденсаторів.

4. Випадок коли комп не бачив одну планку ОЗУ. Виявилось що один контакт просто відклеївся від плати ОЗУ та ще і зігнув один контакт в роз'ємі материнської плати (як? - та ХЗ, сам не розумію). Рішення: клей момент та голка (писати що куди думаю не потрібно)

5. перестав на ноуті привід записувати диски при цьтому зчитувались нормально. Рішення просто почистити від пилу.

Опубліковано

Принесли одного разу ноутбук. Вилили на нього трохи води.

Сказали що розібрали, просушили - не вмикається

Розбираю - шлейф від кнопки ВКЛ не підключений до материнки. А люди вже з ноутом попрощались )

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...