Yarchik Опубліковано 7 Лютого, 2013 в 11:45 #1 Опубліковано 7 Лютого, 2013 в 11:45 Олександр Богачук — комусь відомий, а комусь ні волинський письменник. Жив і працював у м. Луцьку, пізніше — у м. Рівному. Його перу належать, зокрема, досить відомі пісні — такі як «Тиша навкруги» у виконанні тріо Мареничів, «Троянди на пероні», «Волинь моя» (хоча щодо авторства останньої і є питання, після того, як вийшла посмертна збірка творів С.Кривенького, де автором слів і музики зазначено саме С.Кривенького. Але ці питання, як сказала дружина Богачука, Кривенький і Богачук нехай самі вирішують вже там). Кілька років тому вийшла остання, посмертна збірка творів Олександр Богачука із назвою «А час не жде»: Її тираж впродовж певного часу був весь розпроданий. З тих пір збірок більше не виходило. Тим не менше, достеменно знаю, що люди запитують цю книгу в книгарнях. Чи варто перевидати цю збірку? Нащадки автора не хочуть робити з цього «бізнес», але за «просто так» теж ніхто не надрукує книгу. Оптимальний варіант був би домовитися з видавництвом про те, що більша частина тиражу перейде у власність видавництва, і воно отримує право на реалізацію, а менша частина — правонаступникам автора. Якщо ж вкладати свої кошти — то невідомо, як окупиться це… Книголюби, як Ви вважаєте, варто видавати, чи ні? Які ідеї? Наостанок запостю кілька віршів автора. * * * Отак буває у житті... Роздумуєм на самоті: Чи той — це той?.. Чи та — це та?.. А там і осінь... зморшки... Ми часом топчемо жита, Шукаючи волошки. * * * Навіщо крик, істерики, інтриги? Навіщо плач і злісні голоси?.. Сльоза ніколи не розтопить криги. З тобою ми — два різні полюси: Чи то Північний полюс, чи Південний — Однаково і той і той студенний. * * * Любов — не квітка: вирвав — і нема. А хто ж вона — не відає и сама. Вростає в серце ніби мимохіть — Радіє, плаче, а найбільш болить. Та як би ти не рвав і не полов — Не вирвати: любов таки любов... І тільки той її збагнути встиг, Хто виривав — і вирвати не зміг. * * * Чим зміряю свою любов до тебе? Чи верховіттям зоряного неба? Чи глибиною моря-океану?.. Чи шириною сонячного лану? Нема на світі ще такої міри, Щоб зміряти могла криницю віри, І вірності — джерельної святині, І горя у малесенькій сльозині... Я стверджую — собою і тобою: Любов лиш можна зміряти любов’ю.
laska Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 07:40 #2 Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 07:40 Варто однозначно!Цього року йому виповнилося б 80. Було б чудово організувати вечір пам'яті, із залученням місцевих митців і з презентацією перевиданої книги.Гадаю бажаючі долучитись до такої гарної справи знайдуться.
Forever Autumn Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 07:47 #3 Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 07:47 Потрібна однозначно
phantom Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 08:30 #4 Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 08:30 Її тираж впродовж певного часу був весь розпроданий.Тим не менше, достеменно знаю, що люди запитують цю книгу в книгарнях.Дві ключові фрази які говорять про те що можна спробувати вкласти гроші у видання такої збірки. Тому відповідь - так.P.S.: Не бізнесмен Yarchik, не бізнесмен ...
sweetlena Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 09:13 #5 Опубліковано 10 Лютого, 2013 в 09:13 Прикро було чути в книгарнях... "немає... давно не було... мабуть не знайдете ніде", а відповідь продавця у "Вашій книзі" шокувала..."в нас немає, виходьте на самого автора і питайте в нього"(Варто, однозначно варто, думаю, охочих поповнити свою бібліотеку збіркою буде чимало. Хочеться аби таких людей пам"ятали і перевидання цієї збірочки може бути кроком до цього.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.