Перейти до змісту

Як знімати відео зі смартфона у вертикальній орієнтації?

Рекомендовані повідомлення

Запис коректно йде коли тримаєш смарт горизонтально, а мені вкрай потрібно щоб це можна було робити вертикально.

В налаштуваннях програми такого нема, установлював інші проги - те саме(андроїд).

Хто знає як вирішити дану проблему??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у VirtualDub є можливість повороту відео.

Тобто, якщо тебе влаштовує потім бавитися з відеоредакторами - знімай як собі хочеш, потім на компі повернеш як треба.

Правда відео буде вузьким і високим... Але якщо вкрай важливо телефон не повертати, то...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запис коректно йде коли тримаєш смарт горизонтально, а мені вкрай потрібно щоб це можна було робити вертикально.

Нда, маразм крепчал... Про таке поняття, як матриця в камері чули? Вона ну явно не квадратна, і при повороті камери вона не повертається, а жорстко закріплена, тому ніякий андроїд вам не допоможе. Єдиний більш-менш вміняємий варіант - це обрізати верх-низ кадру, втрачаючи при цьому з половину розширення зображення, але така ідея навіть блондинці в голову не прийде, бо ж апарат можна повернути на 90 градусів. Чому така операція для вас неприйнятна, для мене загадка

Блін, ну я ж написав що для мене це важливо. Я думав що це залежить від програми для зйомки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нда, маразм крепчал... Про таке поняття, як матриця в камері чули? Вона ну явно не квадратна, і при повороті камери вона не повертається, а жорстко закріплена, тому ніякий андроїд вам не допоможе. Єдиний більш-менш вміняємий варіант - це обрізати верх-низ кадру, втрачаючи при цьому з половину розширення зображення, але така ідея навіть блондинці в голову не прийде, бо ж апарат можна повернути на 90 градусів. Чому така операція для вас неприйнятна, для мене загадка

Блін, ну я ж написав що для мене це важливо. Я думав що це залежить від програми для зйомки.

от цікаво - чому люди панелі LCD не перевертають у вертикальне положення коли їм так це важливо - напевно розуміють, що це саме так і створено, щоб показувати у горизотальному положенні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є рішення!

купити монітор який розвертається на 90 градусів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Модель смартфона?

THL W3+

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є рішення!

купити монітор який розвертається на 90 градусів

КЕП, думаєш не знаю про такі монітори )))

Різницю між словом монітор та панеллю добре відчуваєш, а між пристроями котрі ці слова класифікують?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви написали, що важливо, але забули уточнити WHY IN GOD'S NAME??? Які такі умови, що заставляють вас знімати в вертикальному положенні?

Врешті, тема немає сенсу - або знімати в горизонтальному положенні, тоді і відео буде відповідне, або в вертикальному - тоді або відео буде вертикальне, або займатись пост-обробкою з обрізанням до потрібного формату. Варіанти вичерпані

Ну напр. увімкнути запис і покласти собі у верхню кишеню сорочки чи курточки, якраз камера буде виглядати. ходиш снімаєш собі скікі хоч і шо хоч, руки вільні, ніхто на тебе уваги не звертає :0061:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви написали, що важливо, але забули уточнити WHY IN GOD'S NAME??? Які такі умови, що заставляють вас знімати в вертикальному положенні?

Врешті, тема немає сенсу - або знімати в горизонтальному положенні, тоді і відео буде відповідне, або в вертикальному - тоді або відео буде вертикальне, або займатись пост-обробкою з обрізанням до потрібного формату. Варіанти вичерпані

Ну напр. увімкнути запис і покласти собі у верхню кишеню сорочки чи курточки, якраз камера буде виглядати. ходиш снімаєш собі скікі хоч і шо хоч, руки вільні, ніхто на тебе уваги не звертає :0061:

якщо ви не в курсі - подібні дії можуть привести до кримінальної відповідальності. Юристи думаю доповнять

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що в цьому незаконного?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Агов, юристи - будь ласка поясніть оцьому індивіду про скриту зйомку приватного життя

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це якщо я встановлю жучки в твоїй квартирі - це буде прихована зйомка твого приватного життя, а якщо я суну мобілку собі в карман рубашки та буду вести зйомку йдучи по вулиці чи сидячи десь в кафе - яке ж тут приватне життя?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо сядете в кафе і будете знімати, як я там їм, а потім ще й це відео десь оприлюдните і все це без моєї згоди, то це якраз і є втручання в приватне життя.

можливо не те але ось:

ст. 32 Конституції України, право на захист від втручання в особисте і сімейне життя гарантується конституційними нормами, згідно з якими:

1) не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

P.S. гіпотетично це можна розцінити так: Ви злочинець і плануєте мене пограбувати/викрасти/ і т. д. І збираєте інформацію про моє пересування/звички/графіки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не юрист, але вмію читати і робити висновки, а Ви юрист?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу звернути вашу увагу на ось це слово

ст. 32 Конституції України, право на захист від втручання в особисте і сімейне життя гарантується конституційними нормами, згідно з якими:

1) не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

З яких це пір спосіб споживання людиною їжі став конфіденційною інформацією :)

P.S. гіпотетично це можна розцінити так: Ви злочинець і плануєте мене пограбувати/викрасти/ і т. д. І збираєте інформацію про моє пересування/звички/графіки

Гіпотетично можна припустити що у людини (не конкретно у вас, а взагалі) манія переслідування :)

я не юрист, але вмію читати і робити висновки, а Ви юрист?

Ні, не юрист. Але те ж хотів би почути з цього приводу думку юриста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чому не конфіденційна, чому всі мають знати про те що де і з ким я їм :)

ми можемо довго сперечатися :) і тільки юристи нас розсудять :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми можемо довго сперечатися :) і тільки юристи нас розсудять :D

Згоден. Між іншим. Десь в неті читав що Люфтганза продає в аеропортах свої авторучки з вбудованими в них прихованими відеокамерами. Цілком легально. Бачив відео зняте такою ручкою. Якість не гірша від відео знятих мобільниками. Так що якщо ТС хоче погратися в шпигунів то краще хай шукає щось цього роду. :) Але попереджаю: імпорт таких пристроїв з недавнього часу в нас заборонений (а що ви хочете в країні з таким високим рівнем корупції та таким низьким рівнем підготовки та технічного забезпечення правоохоронних органів?). А взагалі скажу що незрозуміло чому, але відео зняти прихованою камерою на вулиці чи зйомки з відеореєстраторів чомусь дуже цікаво дивитися ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про авторучки з камерами та інші подібні пристрої -

Стаття 359. Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

Стаття 359. Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

1. Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації -

карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням воді на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Агов, юристи - будь ласка поясніть оцьому індивіду про скриту зйомку приватного життя

Пан Індивід робить із мухи слона. Мені побарабану чиєсь приватне життя, мені і свого достатньо.

А напр як відеореєстратор використати смарта прикольна ідея і зйомка розмов із даїшниками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та і про іншу відеозйомку знайшов-

Цивільний кодекс України

Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок

1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.

2. Фізична особа, яка погодилася на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, може вимагати припинення їх публічного показу в тій частині, яка стосується її особистого життя. Витрати, пов'язані з демонтажем виставки чи запису, відшкодовуються цією фізичною особою.

3. Знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємне, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом.

Обережно, незнання законів не звільняє від відповідальності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виходячи з вищесказаного ніщо не забороняю вести відкриту зйомку

на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.

за умови якщо об'єкт зйомки не стане цьому заперечувати.

Цікаво як це регламентується в європейських країнах ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відкриту... а пан топікстартер хоче вести приховану....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...