Перейти до змісту

Вибір галогенових ламп

Igoryoshek

Рекомендовані повідомлення

Добрий вечір! Їхавши сьогодні помітив що перегоріла одна лампа, тому постало питання заміни,але вибір ламп великий повиробнику, ціні та характеристиках. Абсолютно проти ксенону в звичайних фарах (калхозний ксенон) не хочу сліпити зустрічних, як дехто сліпить мене. В мене стояли philips vision plus +50% оскільки вночі не часто їздив, то прослужили десь 3 роки, дорогу освітлювали добре з невеликим відсотком білого сітла.

Хто які лампи використовує, який термін експлуатації,видимість і т.д.Чи є сенс купувати дорогі лампи із збільшеним світловим потоком чи поставити звичайні та й не паритись? Дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О, з лампами я довго намучився...

Стояли стокові галогенки, світили не дуже добре, замінив їх на ксенон. Благо, оптика в мене лінзована - то нікого своїм ксеноном не сліпив, ні разу мені ніхто не "моргнув" дальнім світлом... Але щось я не помітив покращення, ну, хіба світло в фарах стало "моднішим", біло-синім... Останнім часом взагалі відчув, що ну ніфіга не видно. Метрів 30 - і все, далі тьма. Ще якщо розмітка на дорозі є - то розмітку можна було побачити метрів на 60. Як мене наздоганяють інші автомобілі - то від їхніх фар свою тінь бачив попереду, тобто мої фари світили істотно гірше... На чужих автівках класом нижче зі звичайними галогенками куди краще освітлення.

Зняв ксенон, поставив лампи Philips Diamond Vision, і - о чудо! Так гарно моя машина ще не світила!

Додатково поїхав на регулювання фар, треба було трішки підняти, бо занизько стояли - тепер на 120-150 метрів уперед світить, а може й більше - не заміряв.

Свої враження від ксенону. Якщо ставити ксенон на оптику з лінзами, не пристосовану для ксенонових лампочок - ефект сильно втрачається, тому що світло розсіюється зовсім не так, як заплановано оптикою. Я, коли під'їжджав до стіни з увімкненим ксеноном - бачив на стіні безформенні плями світла. А коли з галогенками - бачу чіткі контури світлових пучків, причому кожна фара додатково має пучок світла, який освітлює праву обочину.

Отже, в ідеалі форма, розміри ксенонової лампи для лінзованої оптики мають бути такі ж, як і галогенки з відповідним цоколем. Плюс до того ж випромінювач світла має бути розташований там же, а таких "ксенонок" я не зустрічав, хоча й не шукав.

Якщо оптика не лінзована, а з простим дзеркальним світловідбивачем - то ксенон додасть яскравості, але й істотного гемору зустрічним машинам. Я на дальньому ксенон залишив, тому що їхати з ним вночі одне задоволення, а особливо серед засніжених лісів. Адже в ксенона є фішка - вихоплювати і підсвічувати світлі об'єкти, то гілки зі снігом в світлі ксенонових фар виглядають просто казково.

Нині для ближнього світла я для себе варіант вибрав: хороші галогенки Philips Diamond Vision з білим світлом і відрегульовані фари.

Можливо, є щось і краще - світліше, потужніше... поставив би, якби знав :) А так - поки що на 100% задоволений порівняно з тим, що в мене було.

Ну, і в контексті топікстарту - міняти, очевидно, треба дві лампи, в т.ч. ту, яка не згоріла.

Як на мене, хороше освітлення - запорука безпеки і можливість вчасно побачити п'яного пішохода чи велосипедиста. А якщо порівнювати зі звичайними лампами, то ці Філіпси однозначно світять краще. Деякий час в мене був під дупою Сітроен С3 зі звичайними галогенками, в який потім поставили такі ж Філіпси - різниця відчутна дуже сильно! До того ж власники інших автомобілів, побачивши, як змінився Сітроен, в тому числі зовні (бо світло стало біло-синім), поставили такі ж лампи собі - й дуже задоволені. Аж після того я поставив їх собі, і теж вдовольнився.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо ти поставиш ксенон і нормально виставиш фари,нікого не будеш сліпити і світло набагато краще всіх галогенів!!!!!!!!

я теж був противником ксенону,але коли купив поставив - дуже задоволений!!!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довго-довго вибирав, користуюсь http://avtosvitlo.com.ua/xv.html

Задоволений.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довго-довго вибирав, користуюсь http://avtosvitlo.com.ua/xv.html

Задоволений.

Я теж дивлюсь на Philips X-Treme Vision (+100%) H4, а також OSRAM Night Breaker +90%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене теж Philips, задоволений. ІМХО, ціна-якість - одні з кращих ламп.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де краще купити, щоб не натрапити на підробку "формула" чи якийсь магазин?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Долго эксперементировал с лампами, лучше Philips X-Treme Vision пока ненашел ( покупал на формуле). После смены авто с Н4 перешел на Н1, ближний впихнул ксенон, дальний все теже филипс. Считаю они стоят тех денег.Но если оптика г..но норм эфекта неполучиш (ставлю ток хелу)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де краще купити, щоб не натрапити на підробку "формула" чи якийсь магазин?

продаю лампи

собі поставив philips XV +100% і раджу всім.

який цоколь?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

продаю лампи

який цоколь?

Цоколь H4. Яка ціна і країна виробник зустрічав Філіпс (Польща, Франція, Німеччина)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж колись мучився з вибором і був проти ксенону в стокову оптику.... щось пробував... а потім купив лінзи з ксеноном - вони дають чіткій пучок і грань між темною частиною та світлою на стіні, і нікого не сліплять. Ще в ксеноні багато відіграє "температура" світла - найкращий діпазон 4000-5000, при такому світлі можно їхати вночі в дощ і бачити дорогу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

140 грн / пару

Франція

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

продаю лампи

який цоколь?

Philips X-Treme Vision (+100%) Н1 скільки коштує?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

стоять зараз Н4 Філіпс +30% ціна/якість

до цього були:

Осрам +30%, Осрам +50% нормально,

Осрам +90% клас, але ціна

Маяк Голден 60/55 +30% г..но

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Н1 наразі немає

PHILIPS PREMIUM 12342 H4 - 20 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

продаю лампи

Також візьму на замітку :0146:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довго думаючи вирішив спробувати OSRAM Night Breaker +90%, якщо не сподобаються, або довго не прослужать, то візьму Philips X-treme Vision +100%.

А хтось пробував Bosch чи Narva?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нарва це Філіпса бютжетний бренд... гарне співвідношення ціни-якості

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в дальньому в самого Osram Night Braker H1 просто супер.більшість вночі катаюсь...реальний срок служби 6-7 місяц3ів при інтенсивному використанні ближнє лінза ксенон 4300. ПТФ лінза ксенон 5000

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене Найтбрейкери..Нарікань нема)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...