Перейти до змісту

чому недолуга місцева інетжурналістика?

Гетто

Рекомендовані повідомлення

Єдине видання на Західній Україні, яке собі щось дозволяє в цьому напрямку - львівський "Експресс".

Усі інші, в тому числі й інтернет видання, справляють жалюгідне враження ...

А чому "Експресс" може собі дозволити такі вольності? Тому що це не лише видання а складова великого і потужного холдингу, який заробляє немалі гроші і може собі дозволити утримання професійних, досвідчених юристів для різноманітних тяжб із владою. І крім того за роки діяльності напевно здобув собі певні тили у органах влади.

А звідки це все візьметься у волинських виданнях? Проінвестуйте хтось кілька сотень тищ доларів, хай розвинеться в потужну медіа-структуру і тоді вже можна буде говорити про те тонка в них кишка чи ні. А поки з законодавством про наклепи, якийсь впливовий чиновничок може легко закрити зарвавшеся видання.

пс: до жодного з видань ніякого відношення не маю.

Повністю з цим згоден. Але "Еспрес" те ж з чогось починав і те ж не відразу став частиною потужного медіа-холдінга ... Все це наобляється поступово, не за одну ніч. Було б бажання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що це за подія?

А от якраз про це і хотів дізнатись: немаленька група людей, священники в формі, плакати плюс мітинг під міськрадою - і все це в день проведення фінальної гри Євро2012.

Думаю що це повязано з циклом статей про псевдо греко-католицьку церкву. Якщо періодично читаєш Експрес маєш згадати. Там ще було захоплення приміщення газети членами тої секти. Якщо згадаєш то думаю стане зрозуміло чому про ту маніфестацію "Експрес" неічого не неписав. :) Там були події і покручє з їх сторони :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю що це повязано з циклом статей про псевдо греко-католицьку церкву. Якщо періодично читаєш Експрес маєш згадати. Там ще було захоплення приміщення газети членами тої секти. Якщо згадаєш то думаю стане зрозуміло чому про ту маніфестацію "Експрес" неічого не неписав. Там були події і покручє з їх сторони

Оте, що вони називають "секта Донгала"? Під міськрадою? В неділю? Згадуючи конкретно призвіща Мера і єзуїтів?

Навряд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) Справді дивно, що ж це вони мітингували під міськрадою в неділюі ще й при цьому згадували мера ... :) Якщо я правильно зрозумів фотографував їх ти. А до чого зводилась суть їх претензій? Чим вони були не задоволені?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А до чого зводилась суть їх претензій? Чим вони були не задоволені?

"Теги" їх промов - Експрес, мер, храм. Чесно кажучи, не було коли їх стояти і слухати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все ж таки думаю що вони якимось чином повязані з тою сектою ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 9 місяців потому...

Апну підняту колись незабвєнним Гетто тему.

Читаю щойно цю новину, один в один злизану звідси. Ось її повний текст

На Волині судили азербайджанця, який намагався ввезти на Волинь через митний пост «Ягодин» елітний автомобіль, занизивши його вартість у 4 рази, - повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Так, під час перевезення через митний пост «Ягодин» чоловік подав митну декларацію де вказав автомобіль марки «Porsche Cayenne» 2009 року випуску, зазначивши його вартість придбання в розмірі 7 300 євро. Проте при проведенні митного контролю було виявлено роздруківку з інтернету де вказано, що вартість цього автомобіля 33880 євро.

Те, що коштує автомобіль значно більше заявленої в митній декларації суми підтвердив і експерт під час товарознавчого дослідження.

Власник пояснив це тим, що автомобіль при купівлі був несправний і він ремонтував його на станції технічного обслуговування, хоча це не підтвердилося. Також це пояснення спростовується договорами, які підтверджують, що цей транспортний засіб будь-яких пошкоджень, зокрема і від аварій, не має, а також висновком експерта про те, що його технічний стан оцінюється як добрий.

Тож Любомльський районний суд вирішив конфіскувати елітний автомобіль. Однак заступник начальника Ягодинської митниці та заступник Любомльської міжрайонної прокуратури подали апеляційні скарги. Таким чином Апеляційний суд Волинської області зобов'язав митників повернути «Porsche Cayenne» з документами азербаджанцю після того, як він сплатить усі належні митні платежі.

Звертаю увагу на останній абзац. Що пишуть журналісти?

"Любомльський районний суд вирішив конфіскувати елітний автомобіль". Ну, цим не здивуєш, там в них повно таких справ із такими наслідками. Правильний суд, коротше.

Читаєм далі: "Однак заступник начальника Ягодинської митниці та заступник Любомльської міжрайонної прокуратури подали апеляційні скарги". Очі починають лізти на лоб: З ЯКОГО ДИВА ПРОКУРОР І ЗАМНАЧАЛЬНИКА МИТНИЦІ ТЯГНУТЬ МАЗУ ЗА ВЛАСНИКА АВТОМОБІЛЯ? НЕВЖЕ ЇМ СТІЛЬКИ ЗАБАШЛЯЛИ, ЩО ВОНИ САМІ ПРОТИ СЕБЕ ПОПЕРЛИ???

Ну і врешті "Апеляційний суд Волинської області зобов'язав митників повернути «Porsche Cayenne» з документами азербаджанцю після того, як він сплатить усі належні митні платежі". Всьо. Поганий апеляційний суд скасував таке чесне рішення Любомльського суду. Ай-яй-яй...

Тепер шукаю постанову апеляційного суду. Знаходжу - ось вона. Читаю, і ох...ваю:

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Волинської області ..., розглянувши апеляційні скарги заступника начальника митниці, заступника Любомльської міжрайонної прокуратури на постанову Любомльського районного суду Волинської області від 08.08.2013 року ...

В С Т А Н О В И В:

Вказаною постановою (Любомльського районного суду Волинської області від 08.08.2013 року - прим. Yarchik'a) справа .. за порушення ... ч. 1 ст. 483 МК України закрита у зв'язку з відсутністю ... складу адміністративного правопорушення. Вилучений транспортний засіб «Porsche Cayenne» 2009 року випуску та документи на нього постановлено повернути (власнику - прим. Yarchik'a) для подальшого митного оформлення без стягнення витрат на зберігання.

То виходить, що Любомльський суд навпаки віддав машину власнику, а не "вирішив конфіскувати елітний автомобіль".

Тоді стає зрозуміло, чому прокурор і замначальника митниці писали апеляційні скарги.

Але ж журналізди - такі журналізди... вони навіть прес-реліз вже неможуть переписати, щоб не пересрати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О, "Під прицілом" вже виправилися, переписали кінцівку:

Щоправда, Любомльський районний суд не знайшов в його діях ознак адмінправопорушення і закрив справу за відсутності складу злочину в діях азербайджанця. В результаті суд першої інстанції постановив повернути йому елітний автомобіль, який було конфісковано. Однак заступник начальника Ягодинської митниці та заступник Любомльської міжрайонної прокуратури не погодились з таким вироком суду і подали апеляційні скарги. Таким чином Апеляційний суд Волинської області зобов'язав митників повернути «Porsche Cayenne» з документами азербаджанцю лише після того, як він сплатить усі належні митні платежі.

А на "Волинських новинах" досі брєд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто каєн за 7300 правильно ввезений? Я не стібусь, я хочу взнати(с) ReallifeInJUkraine

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто каєн за 7300 правильно ввезений? Я не стібусь, я хочу взнати(с) ReallifeInJUkraine

Не, неправильно.

Апеляційний суд постановив:

Зобов'язати Ягодинську митницю міністерства доходів і зборів повернути ОСОБА_4 автомобіль марки «Porsche Cayenne» 2009 року випуску р. н. НОМЕР_1, кузов НОМЕР_2 вартістю 360512,00 грн. (триста шістдесят тисяч п'ятсот дванадцять грн.) та документи на нього, після сплати ним усіх митних платежів.

Тобто, апеляційний суд сказав, що має бути ввезений за 33500,00 євро, а не за 7300 євро.

Коли власник заплатить акциз, мито і т.п., виходячи з вартості автомобіля 360512,00 грн. - тоді отримає автомобіль

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...