Zheny@ Опубліковано 22 Серпня, 2013 в 05:11 Автор #26 Опубліковано 22 Серпня, 2013 в 05:11 Яка ложка цукру та солі? Столова ложка на 750-1000мл. ЩО цукру, що солі. Скільки оцету? Що значить "скільки"? Все заливається оцтом. Заливаю 6% розчином оцту Я ж писав. Якщо немає 6%, тоді 9%. Ніякої води! В оцті нічого не скисне На відміну від води. Можна спробувати його стерилізувати із водою в банках, але тоді за пекучу (від перцю) пару в квартирі я не ручаюся! Попечете усі дихальні шляхи.
bodia88888 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 12:19 #27 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 12:19 Відпишешся про результат.Ай да вкуснотааа!!!Чергова банка пішла в оборот.ПС. Казав же Ж своїм хозяйкам "закривайте більше!". Доречі, тра інвентаризацію банок провести, щоб не злопати все до Різдва.)
Zheny@ Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 12:30 Автор #28 Опубліковано 1 Листопада, 2013 в 12:30 Чергова банка пішла в оборотКоли я купував перець та помідори на аджику, продавець сказав "Багато аджики не буває".
ДАНУСЯ Опубліковано 2 Листопада, 2013 в 10:33 #29 Опубліковано 2 Листопада, 2013 в 10:33 Я робила пекучий перець. Вже одну баночку зїли, дуже смачно з м"яском.
Zheny@ Опубліковано 13 Серпня, 2014 в 10:56 Автор #30 Опубліковано 13 Серпня, 2014 в 10:56 Апну темку.Уже почав закривати аджику.
Fr1end Опубліковано 13 Серпня, 2014 в 11:17 #31 Опубліковано 13 Серпня, 2014 в 11:17 Робив минулого року сиру абхазьку аджику ось по . Усім дуже сподобалась.В цьому році буду робити собі і батькам уже більше
prg Опубліковано 13 Серпня, 2014 в 11:25 #32 Опубліковано 13 Серпня, 2014 в 11:25 Оцінювачам "гостренького" підкидую рецепт угорського соусу "Eros Pista ". Так як бачу що той перчик яким я на бордовці частував - багатьом до вподоби Береться гіркий перець, відрізається плодоніжка ("дупка") , ріжеться на шматки (довільно). Скидується в ємність, додається на 800грам перцю 1 столова ложка солі, і блендером доводиться до пастоподібної форми. ВСЕ соус готовий! Якщо хочете щоб зберігався довго - додайте при блендуванні 2 столові ложки оцту. Хоча в мене і оцет не допоміг - то я просто його перекипятив - стояв в холодильнику до весни. Соус дуже ароматний на запах, дуже гострий - ложкою не поїсиш, але річ СУПЕР! РЕКОМЕНДУЮ. В цьому році я маринувати перець якщо буду - то дуже мало . А ось "Eros Pista " зроблю багатенько
bodia88888 Опубліковано 31 Серпня, 2014 в 13:30 #33 Опубліковано 31 Серпня, 2014 в 13:30 Перші банки по рецепту http://board.lutsk.u...ntry1052667847:
Zheny@ Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:05 Автор #34 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:05 В цьому році я трошечки вдосконалив рецепт. А саме: З болгарського червоного перцю я зняв шкірку. Поклав на противень почищений від насіння перець (можна накрити противень фольгою). В гарячій духовці тримав хвилин 30, можна і довше. Шкірка легко знімається від перцю. І колір перцю лишається стійкішим. Принаймні мені так здалося. Перша партія закрита Наступну партію робитиму - буду знімати шкірку ще й з гострого перцю! (можна ще перетерти томатну масу, щоб не було насіння помідорів. Тоді буде майже як в магазині І мало не забув! Додав трошечки (чайну ложку) крохмалю. Консистенція порадувала! Згодом, поділюся рецептом томату, а вірніше томатного соусу. Перша партія в мене вийшла не така, як я очікував. В наступну буду вносити свої правки.
bublik007 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:10 #35 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:10 В цьому році я трошечки вдосконалив рецепт. А саме: З болгарського червоного перцю я зняв шкірку. Поклав на противень почищений від насіння перець (можна накрити противень фольгою). В гарячій духовці тримав хвилин 30, можна і довше. Шкірка легко знімається від перцю. І колір перцю лишається стійкішим. Принаймні мені так здалося. Перша партія закрита Наступну партію робитиму - буду знімати шкірку ще й з гострого перцю! Згодом, поділюся рецептом томату, а вірніше томатного соусу. Перша партія в мене вийшла не така, як я очікував. В наступну буду вносити свої правки. Ну що ж, тре буде поекспериментувати і цей варіант твого, Женя, рецепту, але мене цілком влаштовує попередній твій рецептик- іде на ура)))
Zheny@ Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:15 Автор #36 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:15 Дякую, я радий А на рахунок шкірки спробуй. Трошечки доведеться погратися, але то нічого.
Zheny@ Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:24 Автор #37 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:24 Хочу поділитись рецептом смачного соусу з помідорів: 5 кг помідорів залити кип'ятком, щоб зняти шкірку. Перемолоти, використовуючи м'ясорубку, блендер, комбайн. Додати 2 цибулини перемелені також. Все варити 1 год. Тоді додаєм: 1 ч. лож. меленого чорного перцю, 1 ч. лож кориці, 1 ч. лож паприки, 1ч. лож перцю пекучого, 3 ст. лож. солі, 0,5 літри цукру, 1 стоп. уксусу, 4 горошини перцю духмяного (розімяти). Ще варити 1 годину. Коли провариться додаєм 1 ст. лож. крохмалу, розведеного у 1/2 стакані води кип'яченої ы охолодженої. Влити це у суміш з помідорами і варити ще 10 хвилин. Після цього розкладаємо у банки. Готуємо вже не вперше. Рецепт перевірений СМАЧНОГО! Це майже такий рецепт соусу ,який я хотів написати! Як на мене то: - забагато кориці - забагато цукру - і крохмаль не варто розводити у воді. - я б ще вийняв з томатів костомашки. В моєму рецепті Томати з цибулею киплять 30 хв. Звідти відлити 0,5л суміші, охолодити, і уже в неї додавати все, що по списку (перці, сіль, цукор, оцет) і вже це все - в основну суміш. потім додати крохмаль. Кип'ятити ще 10-15 хв. і тоді по банкам.
Гість Selbeor Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:42 #38 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 09:42 Начитався рецептів, аж слинка покотилась)))) Добре, що вже обідня перерва скоро)))
Masia Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 19:30 #39 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 19:30 А ми завжди робимо по такому рецепті:3 кг помідорів2 кг болгарського перцю1 кг яблук (будь-яких)4-7 струч. перцю чилі (хто яку гостроту любить)Все на м"ясорубку. Всі овочі варити окремо ( яблука через півгодини з"єднати з перцем) 2-3 год. Все з"єднати в одну каструлю додати цукор, олію та сіль.0,5 л олії, 1 ст цукру3 ст.л соліВарити ще трохи . Тоді добавляємо100 г оцету5 головок часнику1 ст.л чорного меленого перцю. Проварити ще з 10 хв та розлити по банках та закатати. Смачного!
Zheny@ Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 20:40 Автор #40 Опубліковано 25 Серпня, 2015 в 20:40 Як на мене, це типова бовтанка, яку мій дядько завжди бовтав, і кружками пив.Аджи́ка (абх. Аџьыка) — абхазька гостра і не гостра ароматна пастоподібна маса з червоного перцю, часнику, пряних трав (сушених і зелених).Дивно, ні слова про яблука. Та й навіть томати не згадуються!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.