Перейти до змісту

Чорний екран ноутбука lenovo g555

Рекомендовані повідомлення

Власне сьогодні зранку він просто перестав завантажуватись.

Симптоми:

1. Кулер працює перші 2-3 секунди.

2. Теплотрубки без обдуву зовсім трішечки теплі

3. Комп без оперативки не дає ніякого сигналу

4. Живлення на жорсткий диск в нормі

Таке враження що процесор в холостому режимі або не працює

Підкажіть будь ласка варіанти, що можна з ним зробити, або орієнтовну вартість ремонту

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

555 частий гість, точна причина може бути встановлена після діагностики, але судячи із попередніх можливо міст або процесор. оріентовна вартість ремонту від 700 грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо жодного разу за весь час користування (судячи з серії - декілька років) його не чистили і не міняли терм.жвачку - то шансів на виліт моста багато. Але то самий песимістичний розклад. В будь-якому випадку тяни десь в майстерню, наприклад в Системз чи до Мікса

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соромітник, за 2 роки чистив 3-4 рази. Термопасту не міняв, зазвичай після 4-5 років це роблять, наскільки я знаю

В Системзі вже був, домовився на понеділок про діагностику.

Дякую :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зазвичай після 4-5 років це роблять, наскільки я знаю

Якщо міняти з таким інтервалом, не дивно що ноут двинув ноги :)

Скажу на рахунок Lenovo G550, котрий служив мені близько 2х років, дійсно від пилу треба чистити регулярно (видував компресором раз 1-2 місяці), термопаста оновлювалась кожних півроку, за цей час стара затвердівала і тепло передавала гірше.

Лептоп до цих пір добре себе почуває в інших власників.

А от з Asus, котрим володію зараз, засада, наліпка Void на гвинтику кріплення СО,а так як гарантія у мене ще не починалась :), не дуже хочеться її нищити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в багатьох ноутів вже через рік жвачка прогорає а термопаста твердне і відповідно погано проводить тепло. Тому якщо гарантії немає - раз на пів року чи рік бажано перебирати охолодження більш ретельно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо міняти з таким інтервалом, не дивно що ноут двинув ноги :)

Ноутбуку менше двох років. Вперше чую щоб так часто термопасту міняли...

Тому якщо гарантії немає - раз на пів року чи рік бажано перебирати охолодження більш ретельно.

Ну якщо поремонтую, то так і буде

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а так і не міняють так часто :) саме тому сервісні центри мають постійний потік клієнтів :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво, в мене 550 вже три роки, я його от тільки почистив недавно і пилу там було зовсім мало, сподобалося що там дві кришечки: одна на вінчестер, друга там де кулер, проц і система охолодження, не потрібно весь розкручувати. Про термопасту не знаю в якому стані :), але я так почитав і зрозумів, що потрібно терміново міняти:) за температурою стежу через еверест, не бачив що б вона була високою, завжди на одному рівні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ноутбуку менше двох років. Вперше чую щоб так часто термопасту міняли...

Ціна тюбіка\шприца з пастою - 1-2 бакса, зняв-помазав-поставив - 15 хв часу (тим паче в випадку з Lenovo - СО можна знімати без проблем і гарантія не втрачається)

Вартість материнки ~ 1000 +\- трохи грн.

Так що таки дешевше?

Присутність в житлі пухнастих тварюк або совання лептопа по ліжках-диванах - ще скоріше його добиває перегрівом, тому зазирнути всередину лишній раз - ніколи не завадить.

Недаром кажуть - лучше перебздеть, чем недобздеть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Недаром кажуть - лучше перебздеть, чем недобздеть.

Ну так, правда :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ті хто розбирається, озвучте будь ласка темпу коли вже варто заглядати під капот?

тобто темпу компонентів, вінт проц і т.д.

Дякую :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи це є комерційна таємниця?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маєш 12 місяців гарантії, лишній раз не пхайся нікуди з викруткою

періодично видувай пил, по мірі забрудненості - буде все ок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маєш 12 місяців гарантії, лишній раз не пхайся нікуди з викруткою

Ну це то понятно.

періодично видувай пил, по мірі забрудненості - буде все ок

Цікаво чим ти видуваєш? ато вакуумного насоса ніби у мене дома немає... :)

Читав що для ноута 80 гр. це робоча температура... не знаю, як для ПК то вже страшно :_22:

Недивно що жуйка так швидко висихає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво чим ти видуваєш? ато вакуумного насоса ніби у мене дома немає...

Читав що для ноута 80 гр. це робоча температура... не знаю, як для ПК то вже страшно

Недивно що жуйка так швидко висихає...

Знімаю кришку що закриває RAM\WIFI - кулер і СО - відкриті повністю. Рукою притримую лопасті і дмухаю продувочним пістолетом зі звичайного 24л компресора, заодно і клаву від всякого дрібного сміття.

80о - висока т-ра,імхо оптимальна для CPU та GPU 60 +/- трохи, для HDD до 40 +/- пару градусів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...