Перейти до змісту

Дарственная

barancuk

Рекомендовані повідомлення

Вопрос по дарственной.

Мой отец хочет мне зделать дарственную на дом-отец владелец,не инвалид,дееспособный,психически здоров,дом и земля приватизированы.

В доме прописаны : моя сестра,её совершеннолетний сын и один не совершеннолетний сын но они не проживают уже как 9 лет в этом доме.

Как правильно мне оформить дарственную или другой какой документ на переход недвижимости чтобы не возникало у родственников ко мне вопросов и других подводных камней в последствии передачи недвижимости?

Буду весьма признателен за развёрнутый ответ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо тато - єдиний власник (що підтверджено документально), то ніяких каменів виникнути не повинно. (Правда, доведеться зробити оцінку будинку і сплатити державі відповідне мито).

Це якби він писав заповіт, то заповіти оскаржуються в суді...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спасибо!

Вопрос исчерпан можно закрывать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо тато - єдиний власник (що підтверджено документально), то ніяких каменів виникнути не повинно. (Правда, доведеться зробити оцінку будинку і сплатити державі відповідне мито).

дарчу теж можна оскаржити)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми оформили договір купівлі-продажу. Сплатили всі побори. І - документально внук купив і баби будинок.

Баба собі і далі там живе, але хата вже наша)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оскаржувати можна будь-що, що заманеться :)

Інша справа, що це оскарження майже нереально виграти.

А от заповіти анульовують частенько...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

оскаржувати можна будь-що, що заманеться :)

Інша справа, що це оскарження майже нереально виграти.

А от заповіти анульовують частенько...

як на мене однаково.

самий надійний варіант, договір купівлі продажу, й мито там буде невелике

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як на мене однаково.

самий надійний варіант, договір купівлі продажу, й мито там буде невелике

ні, абсолютно не однаково. Оскаржити дарчу однаково важко, як і договір купівлі/продажу. В першу чергу тому, що даруючи живий, і сам може повторити в суді своє бажання.

І мито в дарчої, у випадку дарування від батька дитині, меньше, ніж при куп/прод. (1 чи 2 %, не пам'ятаю точно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З приводу договору дарування родичу першого ступеня спорідності (сину) дійсно платити менше ніж при даруванню внуку (2 ступінь). З приводу реєсрації інших осіб у будинку, теоретично можуть бути проблеми, хоча б у випадку коли нема лічильників на воду, платиш за всіх.

У випадку якщо особа не проживає протягом 6 місяців (здається) вона втрачає право на проживання (ну крім випадку якщо вона на навчанні і т.п.). Через суд визнавав осіб такими, що втратили право на проживання. З неповнолітніми можуть бути проблеми, у звязку з тим, що навіть якщо вони не власники (співвласники) але мають право на проживання на вулицю ви їх не викинете, хоча це не заважає відчужити нерухомість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знаю багато людей які не можуть на 100% бути впевнені в своїх 2-х половинках і тому все роблять через дарування а тут ваші справи

якщо начнуться каруселі то хату поділиш, хоча ні вона ні її родичі до цього не приклались от тобі і казус

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

знаю багато людей які не можуть на 100% бути впевнені в своїх 2-х половинках і тому все роблять через дарування а тут ваші справи

якщо начнуться каруселі то хату поділиш, хоча ні вона ні її родичі до цього не приклались от тобі і казус

а тепер розшифруй
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а тепер розшифруй

Не хочу підіймати нову тему, але питання до панів юристів.

Якщо мене не підводить моя память: якщо майно іде по дарчій то його, різні ситуації бувають в житті, конфіскувати не можна, так, як воно не набуте в ході....

Чи я помиляюсь ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Помиляєтесь. За рішенням суду конфіскується усе належне особі майно.

При розлученні майно, яке набуте в спадщину, подароване або придбане до шлюбу - не ділиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема "дарственная" :) то и вопрос назрел ещё.Есть авто по генеральной доверенности,учёт далеко(ехать не хочется).-Кто знает какие цены и условия на дарение авто(не по родственным лицам) безопасность этой дарственной,могут ли оспорить её родственники подарившего или какие ещё казусы могут быть?Или дешевле договор: купля продажа или .....?

В общем просветите господа юристы!

Не хочется возиться со снятиями и постановками на учёт и ездить туда сюда,просто оставить машину на себе и обезопасить себя от бывшего владельца:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тема "дарственная" :) то и вопрос назрел ещё.Есть авто по генеральной доверенности,учёт далеко(ехать не хочется).-Кто знает какие цены и условия на дарение авто(не по родственным лицам) безопасность этой дарственной,могут ли оспорить её родственники подарившего или какие ещё казусы могут быть?Или дешевле договор: купля продажа или .....?

В общем просветите господа юристы!

Не хочется возиться со снятиями и постановками на учёт и ездить туда сюда,просто оставить машину на себе и обезопасить себя от бывшего владельца :)

А подарить авто если оно не снято с учета не возможно!!)

Все делаеться только через снятие с учета, или передоручення!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З приводу дарування. Виясніть питання щодо неповнолітньої дитини. Бажано через органи опіки і піклування. Тому що після смерті батька Ваша сестра може оскаржити те дарування посилаючись на те що не було враховано інтереси зареєстрованих неповнолітніх дітей.(бували казуси.)

З приводу авто. Якщо довіреність ще дійсна ви можете пройти всі необхідні процедури "огляд, експертиза" пройти в нашому МРЕО , потім тільки з номерами і техпаспортом поїхати в МРЕО по місцю реєстрації авто і зняти його з обліку з нотаріально посвідченим дорученням після цього по оригіналу довіреності виписуєте довідку рахунок довідку рахунок в Луцьку і реєструєте авто. Окрім того зараз наскільки я пам"ятаю можна авто зняти з обліку в любому МРЕО . Вам бажано зайти до тих хлопців і порадитись. Там і ціни знижені по останніх даних. Окрім того довідка рахунок коштує порядка 100доларєй (як і де знайдете), а договір дарування може бути трохи дорожчим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По несовершеннолетнему буду уточнять но скорее всего ребёнка прийдётся выписать до оформления дарственной.

Вот только- снять с учёта можно в любом Мрэо но только в Киеве.Или я ошибаюсь?Вообщем буду узнавать.

Спасибо всем за солидарность!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...