SpiritMen Опубліковано 16 Липня, 2007 в 11:25 #1 Опубліковано 16 Липня, 2007 в 11:25 Мучить мене одне питана. Як виставлять тайменги під певну марку операційної пам'яті.От наприклад. Є камп P5AD2-E/P 630/DDR2 512M 667MHz Goodram, retail(дві).Які параметри ввести для стабільної роботи Goodram?Configure DRAM Timing by SPD.*DRAM CAS # Latency ?*DRAM RAS # Precharge ?*DRAM RAS # to CAS # Delay ?*DRAM RAS # Activate to Precha ?*DRAM Write recovery Time ?І як їх можна взнати?Ps. В себе виставив 4-4-4-11-4. З першими 3-ма опціями все зрозуміло. А от що до *DRAM RAS # Activate to Precha і DRAM Write recovery Time є сумніви.
Rock Опубліковано 16 Липня, 2007 в 11:40 #2 Опубліковано 16 Липня, 2007 в 11:40 Мучить мене одне питана. Як виставлять тайменги під певну марку операційної пам'яті.От наприклад. Є камп P5AD2-E/P 630/DDR2 512M 667MHz Goodram, retail(дві).Які параметри ввести для стабільної роботи Goodram?Configure DRAM Timing by SPD.*DRAM CAS # Latency ?*DRAM RAS # Precharge ?*DRAM RAS # to CAS # Delay ?*DRAM RAS # Activate to Precha ?*DRAM Write recovery Time ?І як їх можна взнати?Ps. В себе виставив 4-4-4-11-4. З першими 3-ма опціями все зрозуміло. А от що до *DRAM RAS # Activate to Precha і DRAM Write recovery Time є сумніви.почитай ТУТ Подивитись можна СPU-Z ,Everest і тд.
SpiritMen Опубліковано 16 Липня, 2007 в 11:52 Автор #3 Опубліковано 16 Липня, 2007 в 11:52 Подивитись можна СPU-Z ,Everest і тд. То Я так і дивився. По параметрах з СPU-Z ввів всі настройки. Питання, в тому чи правильно все висталите.
"ALEX" Опубліковано 16 Липня, 2007 в 12:13 #4 Опубліковано 16 Липня, 2007 в 12:13 CPU-Z думаю не збреше, я завжди по ньому виставляю тайменги
Rock Опубліковано 16 Липня, 2007 в 15:29 #5 Опубліковано 16 Липня, 2007 в 15:29 Подивитись можна СPU-Z ,Everest і тд.То Я так і дивився. По параметрах з СPU-Z ввів всі настройки. Питання, в тому чи правильно все висталите.В BIOS висталяєш Configure DRAM Timing by SPD. і забуваєш про ті таймінгі ,виставляється всі заводскі параметри ,які записані в міросхему на платі памяті ,но якщо ти розганяєш систему ,або хочеш продуктивності компа на пару процентів більше ,то виставляєш менші таймінги і обовязково провіряєш на стабільність (Prime,C&M).
SpiritMen Опубліковано 16 Липня, 2007 в 15:54 Автор #6 Опубліковано 16 Липня, 2007 в 15:54 Rock А докладніше можна? Що це за програма (Prime,C&M)? Да. на заводських параметрах було 4-4-4-8. явно щось не то.
Rock Опубліковано 16 Липня, 2007 в 17:34 #7 Опубліковано 16 Липня, 2007 в 17:34 RockА докладніше можна? Що це за програма (Prime,C&M)? smile.gif Да. на заводських параметрах було 4-4-4-8. явно щось не то. Prime -програма для провірки компа на стабільність ,під нагрузкою C&M- те саме тількі можна тестувати окремо всі компоненти ,і є моніторинг , ВАЖЛИВО!!! якщо в тебе слабенький блок живленя ,краще ними не користуватися ,нагрузки там дуже великі ,які в реальності бувають рідко. лінки C&M Prime якщо в тебе процесор AMD то можна подивитися і поміняти таймінги з під Віндовса програмкою, A64Info A64Tweaker , ІНТЕЛ І AMD- MemSet Та ще куча інших програм, при правільному настроювані таймінгів можна добитися приросту 5-7 процентів ,но для цього потрібна хороша пямять. PS.Щось прямі лінки не працюють ,зайди на www.overclockers.ru в файловий архів ,там ці програмки є,вони не великі.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.