Перейти до змісту

Абсцес у кролика

crafter

Рекомендовані повідомлення

Кролик в нас трохи агресивний тому сильно його не гладили. сьогодні виявили зранку білу речовину під шиєю. на вигляд як дуже густий майонез і замітис опухлість.

завезли в ветклініку - побрили виявився абсцес. розрізали - вийняли певно з чайну ложку цієї речовини - гною.

виписали промивати фурациліном і закладати мазь вишневського а пізніше левоміцетин.

в інтернеті бачу що виписують колоти антибіотик.

хтось може з таким стикався, щось порадити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мого кота часто проблеми з тими абсцесами, якщо після початку лікування (промивкі і мазі) проходить дня три і результату нема то я колов антибіотики бо чим далі тим може бути гірше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кх, мучалися декілька місяців... перепробували все і всіх... бабла на поїздки до ветеринарів і уколи потратили що можна було купити ферму тих кролів. Результат думаю зрозумілий.

Заріклися ще таку непотрібну живність купувати. Як пояснив ветлікар - це в них звичайна річ, просто невезучий попався.

Коли купували - всі казали що кльова тваринка, а потім як почали читати, а пізніше з тим зтикатися - виявилося що там самі лишень болячки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вилікував чи бувають рецидиви?

кх, мучалися декілька місяців... перепробували все і всіх... бабла на поїздки до ветеринарів і уколи потратили що можна було купити ферму тих кролів. Результат думаю зрозумілий.

Заріклися ще таку непотрібну живність купувати. Як пояснив ветлікар - це в них звичайна річ, просто невезучий попався.

Коли купували - всі казали що кльова тваринка, а потім як почали читати, а пізніше з тим зтикатися - виявилося що там самі лишень болячки.

RIP?

нашому 2 роки(+-2 міс). був і грибок і 2 рази відмовляли задні лапи. гроші теж ідуть.

не те що привикли до зайця а жалко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та здох. теж болячок купу пережив, но з цим абсцесом на нижній щелепі не справився. Доречі теж дето 2 роки прожив.

причому жив як кіт - без клітки, постійно був доглянутим. В знайомих по 5 років живуть в клітці без догляду - тупо покинуті дітьми.

все ж напевно є фартові і нефартові...

зараз я купив равлика ахатина :) ненарадуюсь :) Повна протилежність кролику по всім параметрам, но є свої фішки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попробуйте мазь Левомеколь. Это против гнойных ран и абсцессов. Мы с семьёй и животными ней спасаемся.

:0165:

зараз я купив равлика ахатина :) ненарадуюсь :) Повна протилежність кролику по всім параметрам, но є свої фішки.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у нашого кролика був абсцес, така рана була, що вказівний палець просунути можна було, зараз кролику чотири роки, абсцес вилікували коли йому був рік. тут головне часто промивати рану і вимивати гній, ми промивали хлогексидином і вушними палочками (палочки купіть такі, щоб вата була щільно намотана і не лишала ворсинки в рані). ще ми присипали рану якимись антибіотиками, здається еретроміцин і кололи якісь уколи, теж не пам'ятаю які.

P.S. всі казали нам, замочіть кролика, щоб не мучився, але ми вілікували його всім назло)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у нашого кролика був абсцес, така рана була, що вказівний палець просунути можна було, зараз кролику чотири роки, абсцес вилікували коли йому був рік. тут головне часто промивати рану і вимивати гній, ми промивали хлогексидином і вушними палочками (палочки купіть такі, щоб вата була щільно намотана і не лишала ворсинки в рані). ще ми присипали рану якимись антибіотиками, здається еретроміцин і кололи якісь уколи, теж не пам'ятаю які.

P.S. всі казали нам, замочіть кролика, щоб не мучився, але ми вілікували його всім назло)))

нарост залишився? в нього вже та рана дуже затянулась. але коли промиваю то всеодно біле залишається там.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, наросту не має. В нашого рана теж дуже швидко затягувалась, ми інколи навіть лопаткою з манікюрного набору забирали гній, дуже акуратно, щоб рана не затягнулась разом з гноєм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...