Перейти до змісту

Протест проти прийняття закону про мови. Єднаймося до опору!

Prosto

Рекомендовані повідомлення

Все просто,
...Ви маніпулюєте.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 527
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Я ж детально пояснив, регіональна мова, наприклад російська може бути введена за спільним бажанням громадян, що проживають в даному регіоні, звичайно якщо їх більшість (я б сказав, що це зроблено просто для зручності). Але всі документи, вони повинні будуть писати тільки на українській державній мові, тобто без знання української мови жити в Україні буде важкувато. Все просто,

Отут маніпуляція.

В сабжевому законі сказано:

Стаття 7. Регіональні мови або мови меншин України

6. Регіональна мова або мова меншини (мови), що відповідає умовам частини третьої цієї статті, використовується на відповідній території України в роботі місцевих органів державної влади, органів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, застосовується і вивчається в державних і комунальних навчальних закладах, а також використовується в інших сферах суспільного життя в межах і порядку, що визначаються цим Законом.

А Ви кажете, що регіональна тільки для говоріння.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто в районі пишуть по російські, а в область прийдеться писати заяву ТІЛЬКИ на УКРАЇНСЬКІЙ мові і це без винятків.

угу... и набрать в штаты купу русско - украинских переводчиков

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

Повністю з Вами згоден, наприклад в якомусь регіоні люди хочуть розмовляти і писати документи російською, вони доносять своє рішення в орани державної влади і це питання або приймається, або ні( чи буде більшість людей на це згідна чи ні). Наприклад його прийняли, так, вони зможуть писати і розмовляти російською, АЛЕ тільки на регіональному рівні. Тобто в районі пишуть по російські, а в область прийдеться писати заяву ТІЛЬКИ на УКРАЇНСЬКІЙ мові і це без винятків. Проблеми в цьому не бачу, і це не змінюює суть повідомлень вище описаних мною.

а хто буде визначати, який документ є суто "регіональним", а який може піти далі по Україні і повинен бути на Українській мові?

І хто взагалі проводив опитування населення, що воно хоче?

-----

і якщо ти не бачиш проблеми зараз, то в чому ти бачив ту проблему раніше, що аж став потрібен це "закон"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наприклад його прийняли, так, вони зможуть писати і розмовляти російською, АЛЕ тільки на регіональному рівні. Тобто в районі пишуть по російські, а в область прийдеться писати заяву ТІЛЬКИ на УКРАЇНСЬКІЙ мові і це без винятків. Проблеми в цьому не бачу, і це не змінюює суть повідомлень вище описаних мною.

А Вам не здається дивним, що громадяни мають право звертатись тільки до регіональних органів державної влади регіональною мовою, до центральних органів - державною (ч.2,3 ст.11), у той час, як регіональним органам влади "у листуванні з органами державної влади вищого рівня дозволяється застосовувати цю регіональну мову (мови)" (ч.1 ст.11)?

Чиновники - вища раса?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якийсь ідіотизм, вони дограються:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это не идиотизм, это нормальная и правильная ловушка для идиотов....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, нема сенсу далі обсмоктувати цю тему. Як кажуть, чим би дитя не тішилося, аби не плакало. Ну вбивають їм в голови, що вони тепер щасливі з-за прийняття такого "важливого закону", ну й флаг їм в руки. Питання мови кожен раз роздувають перед будь-якими виборами з часів "незалежності".

Мені от тільки цікаво, що далі вони придумають, яку іншу тему, якщо цю вже використали...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені от тільки цікаво, що далі вони придумають, яку іншу тему, якщо цю вже використали...

А шо тут думать? разве в этой стране мало тем, на которые хомячки как бабочки на свет слетаются, и хавают?

Навскиду пару штук... Крым в Россию, 5 графа в анкетах и паспортах, бандитам тюрьмы, ци рукы ничого не кралы, свабоду тымошенко!!!..... да ёпт.. непаханное поле идей....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гетто, зри в корень. Я не мав на увазі щодо ідіотизму на даний момент. ПР ця ситуація може хреново відгукнутись в недалекому майбутньому. Вони про це або не думали, або поставилися легковажно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на даний момент. ПР ця ситуація може хреново відгукнутись в недалекому майбутньому.

каким образом ??? :)

пока это стадо этот украинский народ будет покупаться на гречку, денежные подачки, или просто лапшу на уши, политтехнологи будут лепит всё, что угодно..и Шевченко, тот что был футболистом, приведут в депутаты, :D

сколько можно повторять: виноваты не те, кто у власти, а те, кто привёл их туда... а кто привёл? так кто виноват ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

каким образом ??? :) пока это стадо этот украинский народ будет покупаться на гречку, денежные подачки, или просто лапшу на уши, политтехнологи будут лепит всё, что угодно..и Шевченко, тот что был футболистом, приведут в депутаты, :D сколько можно повторять: виноваты не те, кто у власти, а те, кто привёл их туда... а кто привёл? так кто виноват ?

facepalm-homer.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фєйспалмами можно прикрываться только в том случае, когда нечего возразить :D

Задам простой вопрос, который загоняет в тупик всех политическиповёрнутых:

За кого голосовать на ближайших выборах так, что бы на следующих с гордостью опять проголосовать за них?

Конкретно.... фамилии... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фєйспалмами можно прикрываться только в том случае, когда нечего возразить :D
А що тобі заперечувати? Що можна заперечувати людині, яка в житті розмовляє укр.мовою, на форумі пише російською (ви@бони?)? Що можна заперечувати людині, яка на всіх кутках кричить, що голосувати не буде, а сама стирчить на політ.форумі? Що можна заперечувати людині, яка займається відвертим троллінгом?

І взагалі, Гетто, запам'ятай щодо своєї позиції невтручання в політичне життя країни: ховаючи голову у пісок як страус, ти владі надаєш в користування свою .опу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А теперь по пунктам :)

1.

.Що можна заперечувати людині, яка в житті розмовляє укр.мовою, на форумі пише російською (ви@бони?)

особисто для тебе є дискомфортним читання текстів російською мовою? якщо так, то це суто твої проблеми, а не оточуючих, адже цей форум є, як мінімум, двомовним

2.

Що можна заперечувати людині, яка на всіх кутках кричить., що голосувати не буде, а сама стирчить на політ.форумі?

Так, я не буду голосувати, але це не означає, що я не цікавлюсь політикою, відповідно відвідую політичні форуми. Логічно? Ввважаю що так.

3.

Що можна заперечувати людині, яка займається відвертим троллінгом?

Я лише пропоную, а вже ті, хто ведеться, винні самі :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про попу забув! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А шо тут думать? разве в этой стране мало тем, на которые хомячки как бабочки на свет слетаются, и хавают?

Навскиду пару штук... Крым в Россию, 5 графа в анкетах и паспортах, бандитам тюрьмы, ци рукы ничого не кралы, свабоду тымошенко!!!..... да ёпт.. непаханное поле идей....

та ні, ці теми слабенькі, ними Україну навпіл не поділиш, щоб половину на половину натравити і відволікти від насущного...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

звыняйте.... про попу... :)

запам'ятай щодо своєї позиції невтручання в політичне життя країни: ховаючи голову у пісок як страус, ти владі надаєш в користування свою .опу.

каким это образом? свою *опу можно дать на использование только в том случае, если она будет использована другими, как моя может быть кем то использована, если к ней нет доступа другим? Мой паспорт при мне, так что мой голос никто не украдёт, а если кто то украдёт, значит он умный, ему только плюс...кстати, а почему такой стереотип, что мой голос украдёт именно действующая власть? его ведь могут украсть все !!!

У каждого есть свой шанс украсть мой голос :) Тогда что плохого я делаю, проигнорировав эти выборы ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що тобі заперечувати? Що можна заперечувати людині, яка в житті розмовляє укр.мовою, на форумі пише російською (ви@бони?)?

Особисто для мене людина таким чином виступили на підтримку закону про засади державної мовної політики (здається так він називається). Ну і страхується на майбутнє. Якщо з часом (не дай Боже) російська мова витіснить в Україні українську (як наприклад сталося в Білорусі з білоруської) то така людина зможе тоді сказати новим господарям життя: "Бачите, а я вже тоді говорив по-русскі. Так що я ваш. я звами. Подивіться на board.lutsk.ua. Там є докази!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слухай, давай ти прийдеш на найближчу бордовку, і я тобі особисто поясню своє розуміння вживання тієї чи іншої мови :)

И воще, как вдолбить в головы такое понятие, что мне просто удобней в интернет пространстве печатать на русском языке? разве я когда нибудь унижал украинский? почему многие мне притыкают и упрекают тот факт, что я, будучи украиноязычным гражданиином, пишу на русском языке :wacko:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти знаєш, на початку свого життя в інтернеті, років 12 тому, я теж страждав такою хурмою, але мені вистачило кількох місяців, щоб зрозуміти, що я можу нормал писати і на рідній, хоч і не ідеальній, але краще, вже ніж чужою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти знаєш, на початку свого життя в інтернеті, років 12 тому, я теж страждав такою хурмою, але мені вистачило кількох місяців, щоб зрозуміти, що я можу нормал писати і на рідній, хоч і не ідеальній, але краще, вже ніж чужою

Да ёпт в три лодыжки!!!! :mdr:

Если кто то никак не может понять и принять тот факт, что существуют люди, которые свободно разговаривают на одном языке, а пишут на другом, при условии, что им так удобней, то кто кому доктор??? :mdr:

Зачем сюда приплетать разную хренотень типа "рідна мова калинова, хто нею не користується, той зрадник України"...

вам не гидко?

хоч і не ідеальній, але краще, вже ніж чужою

для меня чужой язык - эфиопский, поэтому я им не пользуюсь...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нє, ну є люди, яким удобнєй дупу пальцями витирати, кози з носа їсти, ніхто ж нікому не дохтор і навіть не медсестра.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і до чого то було сказано? яке це має відношення до теми ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...