Перейти до змісту

постановка авто на облік (поділись досвідом)

anton1992

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Планую купувати автомобіль Daewoo Nexia 2008 1.5!

В яку суму мені обійдеться постановка на облік (кінцева сума зі всіма нюансами) та страховка?

Опубліковано

Дана процедура проводиться в МРЕО ДАІ за місцем проживання покупця (дійсна прописка обов'язкова). При постановці на облік, як і при знятті, автомобіль має бути присутнім обов'язково оскільки його оглядає експерт-трассолог на предмет достовірності номерів кузова і двигуна (хоча на сьогоднішній день, номер двигуна і не вписується в тех.паспорт він все одно підлягає перевірці). При постановці на облік оплачується пенсійний фонд (3% від вартості автомобіля вказаної в акті оцінки), послуги ДАІ, транспортний збір (залежно від об'єму двигуна).

При оформленні відповідної заяви, покупець при постановці на облік може вписати в свій тех.паспорт ще одного-двух чоловік, які зможуть управляти автомобілем (у такому разі необхідність в довіреності відпадає).

Страховка біля 300 грн.

Опубліковано

Davids, з власного досвіду писав чи просто скопіював звідкись?

Інформація застаріла. Інститут прописки давно анульовано, довіреності на право керування авто також в минулому році відмінили...

Хто володіє актуальною на даний час інформацією? Поділіться, будь ласка, з форумчанами.

Опубліковано

3% від вартості авто - в пенсійний фонд

якщо авто на обліку вже було - то транспортний податок платити не треба, якщо перша реєстрація - то 150 грн. податку

послуги мрев - десь -+ 500 грн

послуги експертів - +220 грн.

оцінка вартості авто - (в експертів) - 98 грн. з ними ж можна домовитись (за 100 грн. тільки нікому не :0155: - гуд?- :_04: ) щоб дешевше оцінили машину...

страховка - в залежності де проживає власник авто - буде коштувати в районі 250-300 грн.

ще будуть питання - пиши в личку - допоможемо.... :0151:

Опубліковано

якщо авто стоїть на обліку в іншій області, можна його зняти з обліку у нас, чи обов'язково треба знімати там, де воно "прописане"?

Опубліковано

якщо авто стоїть на обліку в іншій області, можна його зняти з обліку у нас, чи обов'язково треба знімати там, де воно "прописане"?

авто знімається з обліку по місцю реєстрації

але є нюанси. наприклад в нас в Луцьку ти можеш пройти експерта і інспектора, які видадуть тобі експертизу та акт огляду авто.

ти з цими доками (без машини) їдеш в іншу область і знімаєш авто з обліку.

але в кожній області в кожному мрев свої закони. тому про цей нюанс треба уточняти по телефону...

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Щоб не плодити тем пишу тут.

Зараз почув одним вухом від перехожих, що з 1 січня 2013 року буде змінений % сплати до ПФ при постановці на облік автомобіля. Хтось щось чув про це ?.. Якісь зміни з нового року передають ?..

Просто зараз потрібно знімати і ставити автомобіль от і болюче запитання, допоможіть порадою хто в курсі

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Просто зараз потрібно знімати і ставити автомобіль

згідно постанови КМУ від 27 червня 2012 р. № 600 авто з обліку при перереєстрації навіть знімати не треба.

проте, всі далі працюють, як і раніше.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Просто зараз потрібно знімати і ставити автомобіль

згідно постанови КМУ від 27 червня 2012 р. № 600 авто з обліку при перереєстрації навіть знімати не треба.

проте, всі далі працюють, як і раніше.

Тобто, якщо в мене авто зараз на реєстрації, а я хочу зняти і поставити його на себе - то мені навіть не прийдеться його знімати? А зразу зможу поставити його на облік? Яка ціна буде для Opel Vivaro 1.9 2006 року?

Опубліковано

DMK, Ви не дочитали мій пост до кінця - всі працюють по-старому.

Тобто для перереєстрації потрібно спочатку зняти авто з обліку, а потім ставити на себе. Цікавлячись питанням перереєстрації авто, я зрозумів, що вказана вище постанова - це лише теорія. На практиці вона працює, ніби, лише в м.Києві та м.Одесі, бо на даний час ще не працює всеукраїнська база даних автомобілів. Сподіваюся, що база запрацює і в нас в недалекому майбутньому.

покращення на даний час - відмінено 3% податок в пенсійний фонд при постановці б/в авто на облік.

тобто перереєстрація зараз трохи подешевшала. А азгалом в скільки стане перереєстрація - зняти його з обліку (близько 450-500 грн.), а потім згідно довідки-рахунку (сама довідка-рахунок 700 грн. + збір 1% від вартості авто по каталогу), тоді поставити на облік на нового власника (близько 750 грн.).

Опубліковано

А можна у людей, які постійно займаються продажем авто взнати:

З боку продавця: коли знімати з обліку до\після продажу, де це робити (яке віконце\ця Мрев),скільки коштів то вартує, що далі робити

З боку покупця: які документи при купівлі повинні бути (ну наприклад довідка-рахунок, де її брати, скільки коштує), де реєструвати (для Луцька, які віконечка), скільки коштів на те треба.

Я розумію, що все залежить від авто, але все ж... Візмемо до прикладу ДЕУ Ланос за 6000-7000 доларів

• 1 місяць потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Які терміни даються щоб розмитнити авто пригнане із-за кордону? Знаю що можна їздити 2 тижні. А як довго можна якщо не їздити автівкою?

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Хто знає скільки зараз коштує зняти і поставити авто на облік, підкажіть будь-ласка!!!

і чи можна вато яке зареєстроване в Києві тут в нас зняти і поставити!?

Опубліковано

Хто знає скільки зараз коштує зняти і поставити авто на облік, підкажіть будь-ласка!!!

читайте вище, користуйтеся пошуком, це питання піднімалося тут неодноразово

Опубліковано

читайте вище, користуйтеся пошуком, це питання піднімалося тут неодноразово

цікавить хто на практиці робив це, а не теорія, бо в теорії все так гарно описано що майже я вдома онлайн можу зняти і поставити авто на облік:)

Опубліковано

цікавить хто на практиці робив це, а не теорія, бо в теорії все так гарно описано що майже я вдома онлайн можу зняти і поставити авто на облік

там написана саме практична сторона, я знімав та ставив на облік авто, вказував процес та необхідні суми. Робив сам, без "рішал". Можливо не в цій темі, добре гляньте в пошуку

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...