Перейти до змісту

Возможно ли физ. лицу вернуть НДС (ПДВ)?!

Adeon

Рекомендовані повідомлення

Сегодня зашел в магазин, купил воды, молока, хлеба и немного колбаски, за что заплатил 25 грн. После того как получил фискальный чек, в строке НДС было написано 5 грн - т.е. 20% от всей стоимости того что я купил. И тут че-то я задумался, получается, что я заплатил 1/5 часть всей суммы просто так.

Как, собственно, родился такой вопрос: "Возможно ли физ. лицу вернуть НДС (ПДВ)?!". Получая з/п я плачу с нее 20% НДС, потом все что бы я не купил, снова плачу НДС, в итоге получается что я на НДС со своего дохода трачу далеко не 20%, а в раз 5 больше.

По этому прошу, опытных юристов, бухгалтеров и экономистов помочь разобраться с данным вопросом. Возможно ли вернуть себе хоть часть тех денег, которые тратятся на НДС при покупке товаров в магазинах? Потому что мой суммарный налог явно превышает 20% моей прибыли.

P.S. То, что по чекам купленных товаров за границей можно вернуть НДС, это я знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

P.S. То, что по чекам купленных товаров за границей можно вернуть НДС, это я знаю.

если ты их вывез из той страны где купил - то да,

а если прям на месте счавкал - нет

на мой чайниковский взгляд

НДС нак сделано что его платит конечный потребитель,

всем остальным в цепочке оно "возвращается"

в случае купил и съел - ты конечниый потребитель

(с некоторыми оговорками)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хм...і самому стало цікаво...

країна грошокрадів(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По этому прошу, опытных юристов, бухгалтеров и экономистов помочь разобраться с данным вопросом. Возможно ли вернуть себе хоть часть тех денег, которые тратятся на НДС при покупке товаров в магазинах?

ні)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чьо-то якийсь брєд ви говорите. Звичайній людині ПДВ не повертається ібо це маразм. Фірмам, які перепродають - повертається. Коли товар вивозиться закордон теж можна відшкодувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чьо-то якийсь брєд ви говорите.

чому брєд? напевне ТС мав на увазі такс-фрі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що він мав наувазі можна прочитати в його пості. Ніхто нікому ніде за хліб і ковбаску захавані ПДВ не поверне

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

купил воды, молока, хлеба и немного колбаски, за что заплатил 25 грн

енді, ти думаєш, ТС усе це купував як ПП з ПДВ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що він мав наувазі можна прочитати в його пості. Ніхто нікому ніде за хліб і ковбаску захавані ПДВ не поверне

Про заграницу я имел ввиду именно такс-фри и товары купленные там и вывезенные из страны. К этим словам пожалуйста не цепляйтесь. Меня интересует вопрос про товары купленные в Украине, в магазинах.

Просто, по здравой логике получается что конечный потребитель и есть "основной налоговый доход страны", которого государство обдирает как липку и еще указывает как повернуться, чтоб удобней было ободрать.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну канєчна нє, но вопрос то як звучить? "Вазможно лі фізліцу вернуть НДС"

ааааа, ну ладно, а то я подумала, що ти йому ще на валові витрати порадиш віднести))

Просто, по здравой логике получается что конечный потребитель и есть "основной налоговый доход страны", которого государство обдирает как липку и еще указывает как повернуться, чтоб удобней было ободрать.

ну да, а шо? :0053:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я просто не раз уже слышал подобные вопросы и разного рода ответы на них. Вот и возник вопрос, насколько реально законопослушному гражданину разобраться в данной ситуации. Но, чувствую, ответ напрашивается сам собой... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Получая з/п я плачу с нее 20% НДС...

Це ти про що?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це ти про що?

Про то, что в моей расчетке написано: НДС - (сумма), которая составляет 20% от моего дохода (полной ставки, которую я получаю + доплаты за выслугу).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ціна чогось (пофіг чого) в магазині 100 грн

це ціна для фізичної особи - кінцевого споживача.

і вам пофігу повинно бути що там робиться вище з податками, формами оподаткування продавця і т.п.

вам підходить ? купуєте і споживаєте

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про то, что в моей расчетке написано: НДС - (сумма), которая составляет 20% от моего дохода (полной ставки, которую я получаю + доплаты за выслугу).

ПДВ це "Податок на додану вартість", яким місцем там ваша зарплата ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну так можна ж і на валові затрати, при загальній системі, развє нє?

чому ж нє...якщо доведеш зв'язок з господарською діяльністю)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nd_, ти як завжди аби насрати в тему і за відсутності аргументів на лічності.

Ми не про підприємця а про звичайну людину в магазині.

Єдине на чому можна домовитись зняти ПДВ - це послуги.

якщо ти можеш купити в магазині пачку цигарок і потім повернути ПДВ не маючи підприємця. Мля я тебе поважати почну. А якщо ні - то не п*зди

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я правда-правда не знаю як в україні; зрештою, можна купити ковбаски і отримати товарний чек на ксероксний папір, але наприклад у німців, це я точно читав, якщо я із тобою вип'ю по кавці, то чек за цю кавку буде віднесений до затрат.

енді, хіба що поп'єш зі мною кави і візьмеш чек на ксероксний папір)

розумієш, якщо роками точились дискусії, чи підлягають віднесенню до ВВ витрати, пов'язані з закупівлею напр. кулерів і питної води, і нарешті ДПА визнала, що можливо відносити, як витрати, пов'язані з охороною праці...то про віднесення до ВВ представницьких затрат (обіди, напр.) можу говорити багато, тому що нюансі нємєряно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПДВ це "Податок на додану вартість", яким місцем там ваша зарплата ?

Я прекрасно знаю что есть НДС и НДФЛ, я лишь сказал то, что написано у меня в расчетке.

А то что у нас на одну зарплату не проживешь, это давно понятно. Вопрос касался возможности возврата части потраченных денег законным путем, а не для того чтоб разводить демагогию кто сколько и как зарабатывает.

Просто покупка товаров, это не только товары первой необходимости, а как было сказано выше, и недвижимость и транспорт и прочие блага, в том числе услуги сервиса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

понятно шо ти ідіот... аби по*іздіти

бо нафантазував вже такої фігні шо "мама не горюй"

повернися до першого посту і прочитай його ще раз.

чи ти все купуєш через фірму, бухгалтеру якої нема чим зайнятися як оплачувати твої витрати і потім ще ПДВ вимучувати ?

нафіга той брєд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нє вєрю! :0161: Аdeon, а показати можеш? любопитно ж

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ой, чьот я на твоє поле перебираюся... на лічності перейшов. йой, всьо, не переймаюся.

ти самий умний, самий умний

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нє вєрю! :0161:

вних 1Сник робив Розрахункову картку на шаблоні Видаткової накладної :) забув лишні поля позабирати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але у німців точно-точно правда-правда так

вірю, в мене клієнт є - представництво фінської компанії в Україні, то вони офігівають, що в нас не можна)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:)

напиши ще щось бо твій пост має бути останнім :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...