Перейти до змісту

Возможно ли физ. лицу вернуть НДС (ПДВ)?!

Adeon

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сегодня зашел в магазин, купил воды, молока, хлеба и немного колбаски, за что заплатил 25 грн. После того как получил фискальный чек, в строке НДС было написано 5 грн - т.е. 20% от всей стоимости того что я купил. И тут че-то я задумался, получается, что я заплатил 1/5 часть всей суммы просто так.

Как, собственно, родился такой вопрос: "Возможно ли физ. лицу вернуть НДС (ПДВ)?!". Получая з/п я плачу с нее 20% НДС, потом все что бы я не купил, снова плачу НДС, в итоге получается что я на НДС со своего дохода трачу далеко не 20%, а в раз 5 больше.

По этому прошу, опытных юристов, бухгалтеров и экономистов помочь разобраться с данным вопросом. Возможно ли вернуть себе хоть часть тех денег, которые тратятся на НДС при покупке товаров в магазинах? Потому что мой суммарный налог явно превышает 20% моей прибыли.

P.S. То, что по чекам купленных товаров за границей можно вернуть НДС, это я знаю.

Опубліковано

P.S. То, что по чекам купленных товаров за границей можно вернуть НДС, это я знаю.

если ты их вывез из той страны где купил - то да,

а если прям на месте счавкал - нет

на мой чайниковский взгляд

НДС нак сделано что его платит конечный потребитель,

всем остальным в цепочке оно "возвращается"

в случае купил и съел - ты конечниый потребитель

(с некоторыми оговорками)

Опубліковано
По этому прошу, опытных юристов, бухгалтеров и экономистов помочь разобраться с данным вопросом. Возможно ли вернуть себе хоть часть тех денег, которые тратятся на НДС при покупке товаров в магазинах?

ні)

Опубліковано

чьо-то якийсь брєд ви говорите. Звичайній людині ПДВ не повертається ібо це маразм. Фірмам, які перепродають - повертається. Коли товар вивозиться закордон теж можна відшкодувати.

Опубліковано
купил воды, молока, хлеба и немного колбаски, за что заплатил 25 грн

енді, ти думаєш, ТС усе це купував як ПП з ПДВ?

Опубліковано

що він мав наувазі можна прочитати в його пості. Ніхто нікому ніде за хліб і ковбаску захавані ПДВ не поверне

Про заграницу я имел ввиду именно такс-фри и товары купленные там и вывезенные из страны. К этим словам пожалуйста не цепляйтесь. Меня интересует вопрос про товары купленные в Украине, в магазинах.

Просто, по здравой логике получается что конечный потребитель и есть "основной налоговый доход страны", которого государство обдирает как липку и еще указывает как повернуться, чтоб удобней было ободрать.

Опубліковано
ну канєчна нє, но вопрос то як звучить? "Вазможно лі фізліцу вернуть НДС"

ааааа, ну ладно, а то я подумала, що ти йому ще на валові витрати порадиш віднести))

Просто, по здравой логике получается что конечный потребитель и есть "основной налоговый доход страны", которого государство обдирает как липку и еще указывает как повернуться, чтоб удобней было ободрать.

ну да, а шо? :0053:

Опубліковано

Я просто не раз уже слышал подобные вопросы и разного рода ответы на них. Вот и возник вопрос, насколько реально законопослушному гражданину разобраться в данной ситуации. Но, чувствую, ответ напрашивается сам собой... :)

Опубліковано

Получая з/п я плачу с нее 20% НДС...

Це ти про що?

Про то, что в моей расчетке написано: НДС - (сумма), которая составляет 20% от моего дохода (полной ставки, которую я получаю + доплаты за выслугу).

Опубліковано

ціна чогось (пофіг чого) в магазині 100 грн

це ціна для фізичної особи - кінцевого споживача.

і вам пофігу повинно бути що там робиться вище з податками, формами оподаткування продавця і т.п.

вам підходить ? купуєте і споживаєте

Опубліковано

Получая з/п я плачу с нее 20% НДС...

Про то, что в моей расчетке написано: НДС - (сумма), которая составляет 20% от моего дохода (полной ставки, которую я получаю + доплаты за выслугу).

ПДВ це "Податок на додану вартість", яким місцем там ваша зарплата ?

Опубліковано
ну так можна ж і на валові затрати, при загальній системі, развє нє?

чому ж нє...якщо доведеш зв'язок з господарською діяльністю)

Опубліковано

nd_, ти як завжди аби насрати в тему і за відсутності аргументів на лічності.

Ми не про підприємця а про звичайну людину в магазині.

Єдине на чому можна домовитись зняти ПДВ - це послуги.

якщо ти можеш купити в магазині пачку цигарок і потім повернути ПДВ не маючи підприємця. Мля я тебе поважати почну. А якщо ні - то не п*зди

Опубліковано
я правда-правда не знаю як в україні; зрештою, можна купити ковбаски і отримати товарний чек на ксероксний папір, але наприклад у німців, це я точно читав, якщо я із тобою вип'ю по кавці, то чек за цю кавку буде віднесений до затрат.

енді, хіба що поп'єш зі мною кави і візьмеш чек на ксероксний папір)

розумієш, якщо роками точились дискусії, чи підлягають віднесенню до ВВ витрати, пов'язані з закупівлею напр. кулерів і питної води, і нарешті ДПА визнала, що можливо відносити, як витрати, пов'язані з охороною праці...то про віднесення до ВВ представницьких затрат (обіди, напр.) можу говорити багато, тому що нюансі нємєряно...

Опубліковано

ПДВ це "Податок на додану вартість", яким місцем там ваша зарплата ?

Я прекрасно знаю что есть НДС и НДФЛ, я лишь сказал то, что написано у меня в расчетке.

А то что у нас на одну зарплату не проживешь, это давно понятно. Вопрос касался возможности возврата части потраченных денег законным путем, а не для того чтоб разводить демагогию кто сколько и как зарабатывает.

Просто покупка товаров, это не только товары первой необходимости, а как было сказано выше, и недвижимость и транспорт и прочие блага, в том числе услуги сервиса.

Опубліковано

понятно шо ти ідіот... аби по*іздіти

бо нафантазував вже такої фігні шо "мама не горюй"

повернися до першого посту і прочитай його ще раз.

чи ти все купуєш через фірму, бухгалтеру якої нема чим зайнятися як оплачувати твої витрати і потім ще ПДВ вимучувати ?

нафіга той брєд.

Опубліковано

нє вєрю! :0161: Аdeon, а показати можеш? любопитно ж

Опубліковано

нє вєрю! :0161:

вних 1Сник робив Розрахункову картку на шаблоні Видаткової накладної :) забув лишні поля позабирати :)

Опубліковано
але у німців точно-точно правда-правда так

вірю, в мене клієнт є - представництво фінської компанії в Україні, то вони офігівають, що в нас не можна)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...