Перейти до змісту

Вертикальна опалубка в оренду

druid

Рекомендовані повідомлення

Треба то-сьо підмурувати (тераса, огорожа). Дошки купувати для цього діла шкода, та й зробити нормальною ту опалубку - треба вміти. Вирішив пошукати оренду.

Цікавить висота до 1 м. Довжина - метрів 10.

Буду вдячний за поради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

druid, не здавайтесь одразу.

зробити нормальною ту опалубку - треба вміти

По ціні - обрізна дошка буде 900-1000/куб, отже, десь за 800 грн будуть дошки.

П.С. Сам недавно робив собі щити на опалубку для фундаменту, так "найскладніше" в цьому ділі - забити цвяха.

В оренду брати може й буде дешевше, але дошки потім залишаться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Порада -- опалубку з обох сторін майбутнього фундаменту скрути між собою. Я сверлив отвори один навпроти іншого, вставляв шпильки 8 мм з різьбою наскрізь і ззовні стягував гайками з шайбами, попередньо давши розпорки всередині. Так опалубка тримається дуже міцно і її не розпирає (що особливо неприємно, коли бетон л'єш міксером, а не вручну, а опалубка починає роз'їжджатись і поправити її на ходу не так просто). Потім, коли застигло, скрутив гайки, зняв опалубку, а кінці шпильок пообрізав болгаркою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Порада -- опалубку з обох сторін майбутнього фундаменту скрути між собою. Я сверлив отвори один навпроти іншого, вставляв шпильки 8 мм з різьбою наскрізь і ззовні стягував гайками з шайбами, попередньо давши розпорки всередині. Так опалубка тримається дуже міцно і її не розпирає (що особливо неприємно, коли бетон л'єш міксером, а не вручну, а опалубка починає роз'їжджатись і поправити її на ходу не так просто). Потім, коли застигло, скрутив гайки, зняв опалубку, а кінці шпильок пообрізав болгаркою.

Таку саму штуку робили з арматурою і зварочним апаратом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А если шпильки поместить в гофру, то после того как бетон засохнет шпильки можно вытащить и использовать для следующей опалубки :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дякую за поради. вирішив - буду робити опалубку сам. Причина того, що хотів взяти в оренду - лінь. А простий підрахунок показав, що я на дошки витрачу 400-500 грн. максимум. А якщо оренда - то тільки доставка - не менше 200 :-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

потрібна вертикальна опалубка для фундаменту будинку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так і не знайшов тоді. в результаті мурували з цегли, а потім заливали. Мабуть не найдешевший варіант, але мені був простіший, бо була цегла і були майстри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...