druid Опубліковано 29 Травня, 2012 в 08:04 #1 Опубліковано 29 Травня, 2012 в 08:04 Треба то-сьо підмурувати (тераса, огорожа). Дошки купувати для цього діла шкода, та й зробити нормальною ту опалубку - треба вміти. Вирішив пошукати оренду.Цікавить висота до 1 м. Довжина - метрів 10.Буду вдячний за поради.
carlzeiss Опубліковано 29 Травня, 2012 в 10:20 #2 Опубліковано 29 Травня, 2012 в 10:20 druid, не здавайтесь одразу.зробити нормальною ту опалубку - треба вмітиПо ціні - обрізна дошка буде 900-1000/куб, отже, десь за 800 грн будуть дошки.П.С. Сам недавно робив собі щити на опалубку для фундаменту, так "найскладніше" в цьому ділі - забити цвяха.В оренду брати може й буде дешевше, але дошки потім залишаться.
Plum Опубліковано 30 Травня, 2012 в 16:33 #3 Опубліковано 30 Травня, 2012 в 16:33 Порада -- опалубку з обох сторін майбутнього фундаменту скрути між собою. Я сверлив отвори один навпроти іншого, вставляв шпильки 8 мм з різьбою наскрізь і ззовні стягував гайками з шайбами, попередньо давши розпорки всередині. Так опалубка тримається дуже міцно і її не розпирає (що особливо неприємно, коли бетон л'єш міксером, а не вручну, а опалубка починає роз'їжджатись і поправити її на ходу не так просто). Потім, коли застигло, скрутив гайки, зняв опалубку, а кінці шпильок пообрізав болгаркою.
keepo Опубліковано 1 Червня, 2012 в 23:35 #4 Опубліковано 1 Червня, 2012 в 23:35 Порада -- опалубку з обох сторін майбутнього фундаменту скрути між собою. Я сверлив отвори один навпроти іншого, вставляв шпильки 8 мм з різьбою наскрізь і ззовні стягував гайками з шайбами, попередньо давши розпорки всередині. Так опалубка тримається дуже міцно і її не розпирає (що особливо неприємно, коли бетон л'єш міксером, а не вручну, а опалубка починає роз'їжджатись і поправити її на ходу не так просто). Потім, коли застигло, скрутив гайки, зняв опалубку, а кінці шпильок пообрізав болгаркою.Таку саму штуку робили з арматурою і зварочним апаратом.
dimmon Опубліковано 2 Червня, 2012 в 09:29 #5 Опубліковано 2 Червня, 2012 в 09:29 Порада -- опалубку з обох сторін майбутнього фундаменту скрути між собою. Я сверлив отвори один навпроти іншого, вставляв шпильки 8 мм з різьбою наскрізь і ззовні стягував гайками з шайбами, попередньо давши розпорки всередині. Так опалубка тримається дуже міцно і її не розпирає (що особливо неприємно, коли бетон л'єш міксером, а не вручну, а опалубка починає роз'їжджатись і поправити її на ходу не так просто). Потім, коли застигло, скрутив гайки, зняв опалубку, а кінці шпильок пообрізав болгаркою. А если шпильки поместить в гофру, то после того как бетон засохнет шпильки можно вытащить и использовать для следующей опалубки
druid Опубліковано 2 Червня, 2012 в 12:58 Автор #6 Опубліковано 2 Червня, 2012 в 12:58 дякую за поради. вирішив - буду робити опалубку сам. Причина того, що хотів взяти в оренду - лінь. А простий підрахунок показав, що я на дошки витрачу 400-500 грн. максимум. А якщо оренда - то тільки доставка - не менше 200 :-)
Phoinix Опубліковано 17 Липня, 2013 в 07:28 #7 Опубліковано 17 Липня, 2013 в 07:28 потрібна вертикальна опалубка для фундаменту будинку.
druid Опубліковано 17 Липня, 2013 в 10:36 Автор #8 Опубліковано 17 Липня, 2013 в 10:36 я так і не знайшов тоді. в результаті мурували з цегли, а потім заливали. Мабуть не найдешевший варіант, але мені був простіший, бо була цегла і були майстри.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.