Перейти до змісту

Компанія Nokia втратила лідерство у стільниковій телефонії

Рекомендовані повідомлення

У I кварталі 2012 року корейська компанія Samsung Electronics витіснила фінську Nokia з позиції провідного світового виробника стільникових телефонів.

Крім того, як відзначають аналітики, Samsung виявилася лідером і в найбільш динамічному сегменті смартфонів, обійшовши компанію Apple, передають Financial Times.

Samsung, яка є найбільшою в світі високотехнологічною компанією, не розкриває точних даних про свої поставки смартфонів і звичайних телефонів, проте за оцінками Strategy Analytics, її квартальні продажі телефонів досягли 93,5 млн штук, що становить 25,4% світового ринку.

Nokia за той же період продала 82,7 млн телефонів, і її ринкова частка, таким чином, становить 22,5%.

Квартальні поставки смартфонів Samsung склали 44,5 млн штук, що відповідає ринковій частці 30,6%.

Показники Apple – 35,1 млн штук і 24,1%.

Як стверджують дослідники з Bernstein, у сегменті дорогих смартфонів сукупна частка Samsung і Apple досягла 90%.

Покласти край 14-річному лідерству Nokia на ринку стільникової телефонії корейської компанії допомогла популярність смартфонів Galaxy.

Зараз Nokia виявилася не в змозі протистояти конкурентам, продажі нової версії її смартфона Lumia на базі Windows йдуть мляво, і в результаті фінська компанія зафіксувала в I кварталі операційний збиток в 1,4 млрд євро (1,8 млрд доларів).

звідси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nokia тримається на плаву за рахунок бюджетних звонілок і S40.

Промах №1 як на мене - вчасно не згорнули Symbian (до сих пір реанімовують труп) і орієнтація на Phone 7, а не на андроід.

Пік популярності і прибутків фіни пережили, тепер ділішки йдуть на спад, це нормальний цикл економіки :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соррі за баян, не втримався:

nokiavale.jpg

Час повертатись до істоків:

Nokia – начиналась, как деревообрабатывающий завод, разрослась до производства резиновых

изделий в финском городе Nokia.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

конкуренція річ важлива...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У I кварталі 2012 року корейська компанія Samsung Electronics витіснила фінську Nokia з позиції провідного світового виробника стільникових телефонів.

Крім того, як відзначають аналітики, Samsung виявилася лідером і в найбільш динамічному сегменті смартфонів, обігнавши компанію Apple

Економічне диво Samsung, на мій погляд, пояснюється дуже просто - компанія знайшла потрібний підхід до своїх співробітників.

Я добре знаю одну людину, яка прайює у Київському представництві цієї компанії (Samsung Electronics Ukraine), Пропрацювавши там трохи більше року, ця людина має:

- заробітна плата близько 10 тис. грн. з перспективою зростання;

- солідні премії за вчасно виконану роботу;

- дуже солідні премії за нові ідеї;

- безплатне медичне страхування;

- безплатні обіди;

- гнучкий графік роботи (неважливо, коли ти прийдеш на роботу, і коли ти підеш додому - головне, щоб робота була виконана вчасно);

Крім того, кілька разів на рік влаштовуються корпоративи за участю керівництва компанії з виїздом за місто (причому не у вихідні дні, а у одну з робочих п'ятниць).

Погодьтесь, більшість з нас про такі умови може лише мріяти.

Звісно, щоб влаштуватись у компанію, потрібно пройти жорсткий відбір, але якщо людина вже потрапила сюди на роботу, то з такими умовами праці і віддача буде відповідною.

Турбота про людину - ось запорука успіху будь-якої компанії!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Економічне диво Samsung, на мій погляд, пояснюється дуже просто - компанія знайшла потрібний підхід до своїх співробітників.

Я добре знаю одну людину, яка прайює у Київському представництві цієї компанії (Samsung Electronics Ukraine), Пропрацювавши там трохи більше року, ця людина має:

- безплатні обіди;

- гнучкий графік роботи (неважливо, коли ти прийдеш на роботу, і коли ти підеш додому - головне, щоб робота була виконана вчасно);

Крім того, кілька разів на рік влаштовуються корпоративи за участю керівництва компанії з виїздом за місто (причому не у вихідні дні, а у одну з робочих п'ятниць).

Звісно, щоб влаштуватись у компанію, потрібно пройти жорсткий відбір, але якщо людина вже потрапила сюди на роботу, то з такими умовами праці і віддача буде відповідною.

угу, а в Компанії Nokia людей мордують за запізення, платять гроши, і вони вкалують без вихідних 7 днів на тижденЬ? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крім того, як відзначають аналітики, Samsung виявилася лідером і в найбільш динамічному сегменті смартфонів, обігнавши компанію Apple

- безплатні обіди;

Можливо я відкрию таємницю, але працівники "Київстару" в Луцьку мають дуже схожі умови, про Київ я вже не говорю!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Nokia уволит каждого пятого сотрудника и закроет завод в Финляндии

Компания Nokia опубликовала очередное предупреждение о том, что ее доходы во втором квартале окажутся ниже спрогнозированных ранее, и обозначила меры, которые в компании собираются предпринять, чтобы исправить ситуацию. Тем временем стоимость акций Nokia продолжила снижаться, впервые с 1996 года опустившись ниже 2 евро.

В падении доходов производитель винит растущую конкуренцию на рынке смартфонов, где в первом квартале произошла символичная перемена — компания Nokia впервые за все время утратила лидерство, уступив первое место по объему поставок компании Samsung. Утратила Nokia былые позиции и на рынке сотовых телефонов.

В числе мер по сокращению расходов Nokia предусматривает закрытие своего единственного предприятия в Финляндии. О том, что Nokia полностью откажется от сборки телефонов в Европе, стало известно еще в феврале, но тогда предполагалось, что предприятия в Финляндии и Венгрии будут переориентированы на разработку ПО. Сейчас, похоже, речь идет о полном закрытии. Этот шаг приведет к увольнению 10000 сотрудников или 20% штата компании. Всего с момента, когда осенью 2010 года руководителем Nokia стал Стивен Элоп (Stephen Elop), бывший руководитель Microsoft Business Division, сокращения персонала уже превысили 40000 человек.

В попытке удержаться на плаву, Nokia приняла решение продать дочернее предприятие Vertu, специализирующееся на выпуске телефонов высшего класса, частной инвестиционной группе EQT.

http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?15/91/54

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...