b0rg Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 13:45 #1 Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 13:45 У I кварталі 2012 року корейська компанія Samsung Electronics витіснила фінську Nokia з позиції провідного світового виробника стільникових телефонів.Крім того, як відзначають аналітики, Samsung виявилася лідером і в найбільш динамічному сегменті смартфонів, обійшовши компанію Apple, передають Financial Times.Samsung, яка є найбільшою в світі високотехнологічною компанією, не розкриває точних даних про свої поставки смартфонів і звичайних телефонів, проте за оцінками Strategy Analytics, її квартальні продажі телефонів досягли 93,5 млн штук, що становить 25,4% світового ринку.Nokia за той же період продала 82,7 млн телефонів, і її ринкова частка, таким чином, становить 22,5%.Квартальні поставки смартфонів Samsung склали 44,5 млн штук, що відповідає ринковій частці 30,6%.Показники Apple – 35,1 млн штук і 24,1%.Як стверджують дослідники з Bernstein, у сегменті дорогих смартфонів сукупна частка Samsung і Apple досягла 90%.Покласти край 14-річному лідерству Nokia на ринку стільникової телефонії корейської компанії допомогла популярність смартфонів Galaxy.Зараз Nokia виявилася не в змозі протистояти конкурентам, продажі нової версії її смартфона Lumia на базі Windows йдуть мляво, і в результаті фінська компанія зафіксувала в I кварталі операційний збиток в 1,4 млрд євро (1,8 млрд доларів).звідси
Deemon Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 14:09 #2 Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 14:09 Nokia тримається на плаву за рахунок бюджетних звонілок і S40. Промах №1 як на мене - вчасно не згорнули Symbian (до сих пір реанімовують труп) і орієнтація на Phone 7, а не на андроід. Пік популярності і прибутків фіни пережили, тепер ділішки йдуть на спад, це нормальний цикл економіки
SunSeth Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 19:44 #3 Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 19:44 Соррі за баян, не втримався: Час повертатись до істоків: Nokia – начиналась, как деревообрабатывающий завод, разрослась до производства резиновых изделий в финском городе Nokia.
Barugan Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 20:00 #4 Опубліковано 27 Квітня, 2012 в 20:00 конкуренція річ важлива...
S-driver Опубліковано 28 Квітня, 2012 в 05:57 #5 Опубліковано 28 Квітня, 2012 в 05:57 У I кварталі 2012 року корейська компанія Samsung Electronics витіснила фінську Nokia з позиції провідного світового виробника стільникових телефонів.Крім того, як відзначають аналітики, Samsung виявилася лідером і в найбільш динамічному сегменті смартфонів, обігнавши компанію AppleЕкономічне диво Samsung, на мій погляд, пояснюється дуже просто - компанія знайшла потрібний підхід до своїх співробітників.Я добре знаю одну людину, яка прайює у Київському представництві цієї компанії (Samsung Electronics Ukraine), Пропрацювавши там трохи більше року, ця людина має:- заробітна плата близько 10 тис. грн. з перспективою зростання;- солідні премії за вчасно виконану роботу;- дуже солідні премії за нові ідеї;- безплатне медичне страхування;- безплатні обіди;- гнучкий графік роботи (неважливо, коли ти прийдеш на роботу, і коли ти підеш додому - головне, щоб робота була виконана вчасно);Крім того, кілька разів на рік влаштовуються корпоративи за участю керівництва компанії з виїздом за місто (причому не у вихідні дні, а у одну з робочих п'ятниць).Погодьтесь, більшість з нас про такі умови може лише мріяти.Звісно, щоб влаштуватись у компанію, потрібно пройти жорсткий відбір, але якщо людина вже потрапила сюди на роботу, то з такими умовами праці і віддача буде відповідною.Турбота про людину - ось запорука успіху будь-якої компанії!
HelloBoy Опубліковано 28 Квітня, 2012 в 09:07 #6 Опубліковано 28 Квітня, 2012 в 09:07 Економічне диво Samsung, на мій погляд, пояснюється дуже просто - компанія знайшла потрібний підхід до своїх співробітників. Я добре знаю одну людину, яка прайює у Київському представництві цієї компанії (Samsung Electronics Ukraine), Пропрацювавши там трохи більше року, ця людина має: - заробітна плата близько 10 тис. грн. з перспективою зростання; - солідні премії за вчасно виконану роботу; - дуже солідні премії за нові ідеї; - безплатне медичне страхування; - безплатні обіди; - гнучкий графік роботи (неважливо, коли ти прийдеш на роботу, і коли ти підеш додому - головне, щоб робота була виконана вчасно); Крім того, кілька разів на рік влаштовуються корпоративи за участю керівництва компанії з виїздом за місто (причому не у вихідні дні, а у одну з робочих п'ятниць). Погодьтесь, більшість з нас про такі умови може лише мріяти. Звісно, щоб влаштуватись у компанію, потрібно пройти жорсткий відбір, але якщо людина вже потрапила сюди на роботу, то з такими умовами праці і віддача буде відповідною. Турбота про людину - ось запорука успіху будь-якої компанії! угу, а в Компанії Nokia людей мордують за запізення, платять гроши, і вони вкалують без вихідних 7 днів на тижденЬ?
Tomagawk Опубліковано 28 Квітня, 2012 в 09:14 #7 Опубліковано 28 Квітня, 2012 в 09:14 У I кварталі 2012 року корейська компанія Samsung Electronics витіснила фінську Nokia з позиції провідного світового виробника стільникових телефонів.Крім того, як відзначають аналітики, Samsung виявилася лідером і в найбільш динамічному сегменті смартфонів, обігнавши компанію AppleЕкономічне диво Samsung, на мій погляд, пояснюється дуже просто - компанія знайшла потрібний підхід до своїх співробітників.Я добре знаю одну людину, яка прайює у Київському представництві цієї компанії (Samsung Electronics Ukraine), Пропрацювавши там трохи більше року, ця людина має:- заробітна плата близько 10 тис. грн. з перспективою зростання;- солідні премії за вчасно виконану роботу;- дуже солідні премії за нові ідеї;- безплатне медичне страхування;- безплатні обіди;- гнучкий графік роботи (неважливо, коли ти прийдеш на роботу, і коли ти підеш додому - головне, щоб робота була виконана вчасно);Крім того, кілька разів на рік влаштовуються корпоративи за участю керівництва компанії з виїздом за місто (причому не у вихідні дні, а у одну з робочих п'ятниць).Погодьтесь, більшість з нас про такі умови може лише мріяти.Звісно, щоб влаштуватись у компанію, потрібно пройти жорсткий відбір, але якщо людина вже потрапила сюди на роботу, то з такими умовами праці і віддача буде відповідною.Турбота про людину - ось запорука успіху будь-якої компанії!Можливо я відкрию таємницю, але працівники "Київстару" в Луцьку мають дуже схожі умови, про Київ я вже не говорю!
Ko3bMa Опубліковано 19 Червня, 2012 в 22:11 #8 Опубліковано 19 Червня, 2012 в 22:11 Nokia уволит каждого пятого сотрудника и закроет завод в ФинляндииКомпания Nokia опубликовала очередное предупреждение о том, что ее доходы во втором квартале окажутся ниже спрогнозированных ранее, и обозначила меры, которые в компании собираются предпринять, чтобы исправить ситуацию. Тем временем стоимость акций Nokia продолжила снижаться, впервые с 1996 года опустившись ниже 2 евро.В падении доходов производитель винит растущую конкуренцию на рынке смартфонов, где в первом квартале произошла символичная перемена — компания Nokia впервые за все время утратила лидерство, уступив первое место по объему поставок компании Samsung. Утратила Nokia былые позиции и на рынке сотовых телефонов.В числе мер по сокращению расходов Nokia предусматривает закрытие своего единственного предприятия в Финляндии. О том, что Nokia полностью откажется от сборки телефонов в Европе, стало известно еще в феврале, но тогда предполагалось, что предприятия в Финляндии и Венгрии будут переориентированы на разработку ПО. Сейчас, похоже, речь идет о полном закрытии. Этот шаг приведет к увольнению 10000 сотрудников или 20% штата компании. Всего с момента, когда осенью 2010 года руководителем Nokia стал Стивен Элоп (Stephen Elop), бывший руководитель Microsoft Business Division, сокращения персонала уже превысили 40000 человек.В попытке удержаться на плаву, Nokia приняла решение продать дочернее предприятие Vertu, специализирующееся на выпуске телефонов высшего класса, частной инвестиционной группе EQT.http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?15/91/54
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.