Перейти до змісту

Установка Windows 7 з флешки

Arden

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є необхідність переустановити віндовс, але проблема в тому, що на комп’ютері немає DVD-ROM'a.

Загрузочну флешку зробив в програмі WinToFlash (Windows 7 x64 - оригінальний MSDN образ).

Проблема в тому, що установка віндовс просто не стартує. Якщо поставити boot 1 - flash, boot 2 - hdd, то просто грузиться той віндовс, що вже стоїть. Якщо вимкнути другий boot, то просто заходить в біос і все.

Материнка - AsRock Z68 Pro3 Gen3, біос рідний. В біосі крім boot нічого більше не міняв.

Опубліковано

Мо не правильно загрузочну флешку зробив.... я то в свій час скачував звідси усе готове.... http://rutracker.org...c.php?t=3559944

Там, усе готове і усе поп полочкам з поясненнями =) дивись мо знадобиться...

Опубліковано

він ту флеш робить з флешки usb hdd

в біосі шукай в розділі порядку загрузки hard disk device priority

і з вставленою флешкою в тебе має висвітитися 2 вінта.

твій hdd і, припустім silicon pover usb hdd

вибираєш що грузитися з флешки.

а в порядку загрузки хай і лишається що грузитися з вінчестера

Опубліковано

vampirich, да там пише Pretec usb hdd, але глухо.

пише то добре.

ти його наверх в порядку поставив? це раз.

два - може програма криво образ накатала - спробуй інші.

навіть банальне Ultra Iso вміє образ на флешку закатати

Опубліковано

Дійсно може криво.

До-речі, Windows 7 USB DVD Download Tool робить флешку в форматі NTFS і біос її не бачить.

Опубліковано

більше всього, що криво. робив флешки і в ntfs і в fat32 (але різні загрузчики). біос бачив і ту і ту,на різних машинах

Опубліковано

тоді хз. ставив стільки разів- ніяких проблем.. флешку бачило мою весь час.

Пробуй може через командну строку

Опубліковано

Вкотре переконався, що ставити Windows з диска - це просто, швидко і надійно :)

Пішов до сусіда, взяв DVDROM, поставив вінду, все чудово стало, щей дрова від материнки не прийшлось в інтернеті шукати :)

P.S. Пишу з нового Windows 7.

Опубліковано

Вкотре переконався, що ставити Windows з диска - це просто, швидко і надійно :)

Пішов до сусіда, взяв DVDROM, поставив вінду, все чудово стало, щей дрова від материнки не прийшлось в інтернеті шукати :)

P.S. Пишу з нового Windows 7.

не в обіду сказано ,но щось ти накосячив ,або руки не стого місця ростуть.

в мене материнка така сама ,все чудово ставиться .

так як приходиться часто переставляти вінду (не собі ,в мене вінда живе роками)

давним давно зробив загрузочну флешку ,(usb hdd) 8Gb ,швидку, тути влізла и сімка и ХР І і куча програм и ходові драйвера

і лайв СД І лайв з антівірусом .

і віда 7 ставиться за 15 хв,ХР ЗА 15-20 залежить від желіза.

Опубліковано

та нічого не треба влючати в біосі ,вставляеш флешку включаеш компютер тицяеш F11(для AsRock,для інших можуть бути інші кнопавки)

вибираеш загрузку з usb hdd,назва буде залешити від фірми виробника,і далі як завжди.

но один нюанс флешка мае бути отформатована як HDD .спеціально обученою програмою :).тиц

якщо зроблено форматуваня з початком розділу з 63 сектору ,можна використовувати любу програму для створення загрузочних флешок

ну и звичайно WinSetupFromUSB також можна.

Опубліковано

Я, наприклад, замучився совати цілий карман різних завантажувальних флешок і купив собі ось таку штуку, тепер ставити ОС, тестувати залізо з різних лайв-сд взагалі не проблема. Віртуальний сд-ром не бачать тільки ПК 9-10 річної давності. :)

Опубліковано
ну и звичайно WinSetupFromUSB також можна.

підтримую, хороша прога і мороки з нею немає. А на рахунок ntfs чи fat, то я особисто обрав ntfs, бо при форматуванні в fat - в півтора, два рази windows довше ставиться, а якщо не помиляюсь WinToFlash форматує тільки в fat

Опубліковано

підтримую, хороша прога і мороки з нею немає. А на рахунок ntfs чи fat, то я особисто обрав ntfs, бо при форматуванні в fat - в півтора, два рази windows довше ставиться, а якщо не помиляюсь WinToFlash форматує тільки в fat

та ні форматує ,що вибереш ,в мене NTFS

Опубліковано

грішу всетаки на флешку, треба буде взяти іншу і попробувати ще.

Ги. Я вже сам найшов і замовив.

І мені в ПМ :)

• 2 місяця потому...
Опубліковано

є така чудова штука як лінукс + умілі руки людей + добре розписані мануали і навіть проста людина, яка трішки дружить з компом може все зробити.

сам пробував трішки портативних збірок, які працють з флешки, за швидкодією, простотою запису і запуску кращої для себе не знайшов ніж Мультизагрузочный 2k10 DVD/USB/HDD v.2.5.2 (Acronis & Paragon & Hiren's & WinPE).

Основна її перевага, що в роздачі все дуже гарно розписано автором, і з неї можна встановити як ХР та і 7 і 8 (для встановлення 7 і 8 треба вибрати в меню завантаження збірку win7live), також є дуже багато інструментів для тестування і т.д.

ЗІ. офтоп. щодо ХР, то років 3 тому пам'ятаю, та й не так давно потрібно було встановити, то 40 хв стандартної установки це для мене жах. Зараз є акроніс образ системи (Windows XP SP3 Pro VL Acronis 5.3)(в якій нічого не вирізано, я б сказав чиста ХР, але яка не боїться переїзду на зовсім інше залізо, перевірено особисто).

Опубліковано

Все це круто, звичайно ж, але питання, ніби, закрите. 2 місяці це ніби то вже нафіг нікому не нада. Та й гугл є у всіх, хто тут відписався :) Статті і т.д.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...