Перейти до змісту

ostapus

Рекомендовані повідомлення

Вирішив створити пасіку. Стартую з 2-х українських вуликів. Хочу купити сімї, або готові вулики. Думаю що для початку для того щоб навчитися треба взяти готові з сімями, що вже там живуть. Так простіше буде на практиці вчитися. Також треба було б мати порадників-наставників і того хто б навчив цьому цікавому і потрібному ремеслу.

На фестивалі медоварів в січні познайомився з кількома пасічниками. Крім того навів контакти з іншими. Готові допомогти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якшо не секрет з ким навів контакти? можна в лічку)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

допоможу літературою. якщо цікавить скину перелік яких знайду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

И так ..... начинается сезон. :)

Со старта вопрос! Есть у кого нибудь на прокат переноска (небольшой ящик на 10рамок) для пчёл. Надо пчёл перевезти :) а у меня ящик только на 5 рамок. Да! Ящик должен быть под рамки ДаДан (обязательное условие).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

мрії збуваються. дві сімї працюють на повну котушку. може навіть буду мати пару літрів медку...вулики отримав від товариша їм 40 років, реставрував, віддраяв, пофарбував, покрив бляхою, купив рамки і вощину. Запустив роя.Зараз стоять 2-а українських, третій ще на реставрації... це перший:

21632137i.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 тижнів потому...

мрії збуваються. дві сімї працюють на повну котушку. може навіть буду мати пару літрів медку...вулики отримав від товариша їм 40 років, реставрував, віддраяв, пофарбував, покрив бляхою, купив рамки і вощину. Запустив роя.Зараз стоять 2-а українських, третій ще на реставрації... це перший:

21632137i.jpg

Мурахи не залазять? Бо в мене теж на цеглі вулики то задовбали вже!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоже хочу заняться таким делом. Пока ищу вулики.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Ура! В мене сьогодні свято! Я відкачав свій перший мед! з одного вулика відкачав - 5 літрів. другого не чіпав бо сімя слабка... Може то взяток і невеликий, але я отримав велике задоволення від самого процесу і тепер впевнений що наступного сезону буду робити ще 2-3 вулики. Це не так вже й складно, а задоволення - вагон!!!!! і ще й користь є...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22311321i.jpg - рамка з медом

22311333i.jpg - відбір рамок на викачку

22311341i.jpg - викачка на медогонці

22311351i.jpg - пішов перший мій мед!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мурахи не залазять? Бо в мене теж на цеглі вулики то задовбали вже!

в мене вулики стоять на бетонних поребриках, мурахи залазять але не багато. Мурахи поїдають бджолині відходи. Може треба чистити вулик - "помагати" бджолам, щоб вони не викидали сміття перед льотниками. А ще кажуть що обмазують "ніжки" вулика солідолом, то мурахи не лізуть... не знаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...