Aleksname Опубліковано 28 Січня, 2012 в 15:32 #1 Опубліковано 28 Січня, 2012 в 15:32 Хто був цієї зими у Славське? які враження від гір? де каталися? Хочемо їхати у лютому. тому хочемо почути думки тих хто вже бував там цієї зими, щоб бути більш-менш підготовленими.
BaBylja Опубліковано 2 Лютого, 2012 в 19:56 #2 Опубліковано 2 Лютого, 2012 в 19:56 Щоб не дублювати тему пишу тут... Думаю топік стартер не буде проти. Шановне панство попередні два роки їздив в Буковель а у Славському не був ніразу.. можливо хтось поділиться телефоном або іншими координатами де за помірну ціну можна пожити 3 - 4 дні... Читав що у там є кілька гір і найбільша тростян то хотів би покататись саме на ТРОСТЯНІ ( багато позитивних відгуків) на форумах читав що бувають варіанти коли до гір треба на таксі добиратись це правда??? Кохана дуже хоче у Славське , відмовити їй не можу
Talka Опубліковано 6 Лютого, 2012 в 21:13 #3 Опубліковано 6 Лютого, 2012 в 21:13 Ми відпочивали не взимку, а влітку в Славську! Дуууже сподобалось, скоро мабуть знову туди махнемо , але вже на лижі.А зупинялись ми в файного господаря, пана Василя Петрика, ось його координати- 0679675805.Залишились цілком задоволені і готелем і гостинністю господаря, ціни помірні.В нього наскільки я знаю є прокат лиж, а також чудова сауна.Після насищеного дня з задоволенням там можна попаритись, але звичайно за додаткову плату А таксують там звичайні бобики, але раджу торгуватись з ними , так як можуть заламати ще ту ціну!! Якщо цікавить то напишіть в приват, я Вам скину ссилку на готель.
Lutskforever Опубліковано 25 Лютого, 2012 в 00:48 #4 Опубліковано 25 Лютого, 2012 в 00:48 чув що Славсько має такі гірки: 1) Тростян (для бувалих імхо) 2) Політехніка (для новачків точно) 3) Захар Беркут (повинен бути не складний) 4) Погар (повинен бути не складний) 5) чув щось за Менчул (не для новачків). ! Без снігу там немає що робити, тому слідкуй за погодою. У вихідні народу більше наїжджає, серед тижня - воля вольная. Близько 9 - 10 ранку потяги туристів підвозять, тому вже тре бути на горі. До речі, транспортно-зручно їхати потягами (для офісно-залежних роботяг) в пятницю ввечері Ковель-Чернівці (але прийдеться у Львіві перекантуватися від 1 до 4 год, і якийсь час з самого-самого рання в самому Славську). Троха вимотує. І в понеділок десь в 3 ночі вертаєшся в древній Лучеськ (якщо у Львіві встигнеш на відповідний потяг). Квиточки краще вже мати із собою. Може хтось і раціональніше ж/д подорожож влаштовує? В мене так і не інакше. Автом приблизно 400 км в одну сторону через Львів. Траса ненапряжна (ч/з Дубно звичайно), але останні 20 км волочишся більше години. Ж/д вокзал по суті і є центром. Тут же знайдеш речовий базарчик, достатньо магазинчиків 24h, прокатів, барів (цьогоріч чомусь відкриваються бл 9-10 ранку, тому чимось гаряченьким поніжити шлунок може не вийти, а на горі собі ж дорожче). Преславуті бобикі-таксувки звідти ж відправляються (а також з параленьної дороги 20 м нижче типу від бази Динамо). Ціни знаю на Тростян до Крісельного підйомника 10 грн/душу, до центрального бугельного 15 грн. Грузять по 6 туристів (тому не сідай в пустий бобік, бо можеш довго чекати на підселення). "Бобиків, безліч бобиків" це про Славське. Хто бачив, той підтвердить. Прокат: лижі+боти+палиці=60-70 грн за день, без прокатних ботів 40-50 грн. Документи лишати в заставу. Абонементи: тут тіко 2 варіянта (смішно, але можу на пару грн помилитись, ну не запамятовуються циферки в голові бухгалтера) - денний безліміт 180 грн (в тч 20 грн застава, яку повернять якщо пластик цілий лишиться), - 4 підйоми бугелем 80 грн (в тч 20 грн застава); або крісельний підйом+крісельний спуск; або крісельний підйом+2!!бугельних підйоми. ну теоретично є ще третій варіянт, але це вже для тих хто знає людські слов'янські слабинки. Каси є біля всіх підйомників (Крісло, Центр, всі три Заходи; певне і на Півночі, там не був не знаю). Крісельний підйомник поч працювати з 9 ранку, але раптом на Газіках, Уазіках наїждяють товпами бабулі-тьоті-гірські торгаші представники сфери послуг , і БЕЗ ЧЕРГИ починають сумки-тлумки-дрова-і себе на верх піднімати. Це дійство триває хвилин 15-20. Крісла холодні (я шарф підстеляю, на льоту), політ-поїздка триває хвилин ПРИБЛИЗНО з 10-15. Кажуть, що Центральним бугелем піднімаєшся (або намагаєшся піднятись): новим - з пластмасовми піджотримувачами - 4-5 хв, старим (поруч 3 м, не завжди працює) - з коротшими і дерв'яними - 7 хв. Закриваються підйомники біля 17-00 (Північ раніше на 1-2 год, потім Заходи). Ну це і добре, бо до того часу кістки-м'язи від задоволення аж ниють. Ночівля в звичайній жилій хаті в окремій кімнаті + заг душ + плита на кухні - хочуть 60-100 грн (можна і треба дуже торгуватися, бо ж дурять дурять нашого брата). Класична їх ціна 80 грн. В модерновій хаті з тв, кондьором і т д біля Політехніки жили за 300 грн/доба за двох, класний харч ще +80 грн на двох. На вулиці ночувати точно не будеш, навмання по домівкам пройтись - щось надибаєш, накрайняк звернись до водіїв бобиків чи просто до аборигена якогось. До речі, на горах вистачає бабульок з шашликами дорогими, ніяким глінтвейном за 10-15 грн, чайом травяним класним 5-8 грн, вафельками за 4-6 грн , картоплею печеною на вогні на шомпурі невеличкому десь за 15 грн. Можна перекусити в колибі або ж оупен-ейр. На самому Тростяні є прокатні пункти спорядження, прокатні коні зі прокатними санчатами і дідом-поганяйлом. ворнінг! На Тростяні можна і вчитися їздити, але це є пряма загроза здоров'ю + слід запастись нервами. Для тих хто "троха вже їздить" рекомендую піднятись на крісельному підйомнику, і потім звикатись до спорядження. Бо на бугелі зпочатку буде не так і просто піднятись (під бугелем на Вас часто-густо чекають сюрпрайзи: ямочки, лід, нахили, пісочок, падаючі зверху туристи тощо). Територія для мігрування є: центральні спуски (типу чорні) паралельні бугелям; різні довші обїзні відгалуження-спуски до того ж центрального бугельного витягу або до Північного; Захід (нижній, середні, верхній); для крепких українців і українок неформально-есктримальний спуск під Крісельним підйомником з виходом до Центру або на Підсадку. Особисто я балдю від всіляких там малопримітних партизанських вузеньких стежочок між деревами, під деревами, з пеньками, корінням, ямами... Вцілому про Славсько-Тростян - сервіс на невисокому рівні, зате на тому ж що і ціна . Можливо тому шо господарить там ДЕРЖАВНА контора Динамо чи по іншій причині. Відразу малюю іншу сторону медалі - зате маємо автентичне гірськолижно-бордне унікальне дійсно первозданне середовище, створене самою Природою, а Природа нічого поганого створити не може, на відміну від людини. Ще раз наголошу - без живого снігу задоволення НЕ буде (можливо на інших "приватних" вершинах можуть бути снігомети). Всім сніжної зими.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.