Перейти до змісту

[Куплю] реобас або змінні резистори

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Власне потрібно 3 регулятори обертів, тому розгляну усі пропозиції: панель у відсік 5,25, окремий реобас, чи змінні резистори.

Чи можливо хтось підкаже де можна придбати щось з вище написаного, бо в наших "комп'ютерних магазинах" навіть не знають, що це таке.

Опубліковано

До Адамовича(на старому ринку) зайди, я у нього 2 по 100 Ом(збавляють на половину оберти +/- туди сюди) 5-ти ватні по 2 грн штука купував :_07: правда одного резистора прийшлось підклеїти троха супер клеем.

Да і повно у нього там барахла, на любий смак як-то кажуть...

c1df43e3d15d45594eb3ad5dddd8b15f.jpg

Опубліковано

Продам реобас. Ціна 75 грн. Тел: 0509669097; 0635835139

якщо це за один, то 75 перебор...

До Адамовича(на старому ринку) зайди, я у нього 2 по 100 Ом

а де саме цей Адамович торгує, я на старому взагалі рідко буваю, може номер контейнера, чи там є якісь вивіски?

Опубліковано

На словах тяжко пояснити, спускаєшся від замка... ай да ну його!

post-11171-0-45893400-1325649224_thumb.j

Адамович то такий дідок, троха лисуватий, якщо підеш туди де я позначив ти обов’язково знайдеш, так як тау у нього купа хламу

вагончик буде з лівої сторони, з права якась будівля буде.

Опубліковано

floor Сьогодні, 04:49: якщо це за один, то 75 перебор...

Він у мене новий, а ціну взято "не з потолка" (магазин "Ентер", Л.Українки - там вони були за такою ціною півтора роки тому). Можеш зайти до них і замовити(якщо звісно ще зможуть замовити). Можливо, й ціна ще буде та сама. Коротше, зайду у магазин(буду у тому районі через півгодини), попитаю ціну, може я й помилився. В такому випадку - перепрошую, і ціну напишу яка відповідає дійсності.

Або хтось продасть б/у дешевше, річ для потужного кулера охолодження(а у мене їх два) дуже потрібна. До речі, великий плюс цього реобасу те, що під нього можна підключати кілька кулерів.

А чому не хочеш зробити сам? Усередині стоїть кренка із звичайним резистором. Буде менш компактніше, але й дешевше.

HWman,не Адамович, а Адам Андрійович.

Опубліковано

Він у мене новий, а ціну взято "не з потолка" (магазин "Ентер", Л.Українки - там вони були за такою ціною півтора роки тому).

хай так , але якщо мені їх потрібно три то тоді раціональніше уже придбати панельку, де таких регуляторів 6.

До речі, великий плюс цього реобасу те, що під нього можна підключати кілька кулерів.

а це як? на вихід паралельно під'єднати ще один вентилятор? наскільки я можу судити, по фото, там один "вхід/вихід".

А чому не хочеш зробити сам? Усередині стоїть кренка із звичайним резистором. Буде менш компактніше, але й дешевше.

попробую спочатку з реостатами, враховуючи їх малу собівартість. а схема там здається трохи складніша, ніж просто змінний резистор, хоча вам видніше...

Опубліковано

взяв на 100 Ом, попробував з 80x80 вентилятором (струм 0,24А), працює чудово :_25: при мінімальному опорі крутяться трохи повільніше ніж від 12В БЖ, а при максимальному так само як від 5В БЖ, при цьому протягом всього проміжку ходу резистора плавно змінюються оберти. гріються не сильно, завтра спробую до процесорного кулера, там вже струм 0,55А побачу як справляться...

• 3 тижня потому...
Опубліковано

З власного досвіду (збавляв оберти собі, знайомим, на роботі, сумарно 6...9 кулерів, 60-80-120мм) найкращий баланс між достатньою вентиляцією та терпимим рівнем шуму 50 ом!!!

Опубліковано

нууу я б так не сказав, я он викручую для одного кулера на всі 100 Ом тоді стає тихо і дме нормально для другого 50-60...

Опубліковано

Можливо для кулерів на кулькових підшипниках це справедливо, я веду мову про бюджетні варіанти на підшипниках тертя (думаю 90% нашого ринку), при опорі 110-120 Ом вони взагалі зупиняюься, або не приходять в рух після обриву живлення (перезавантаження компа). Я підбирав режими ставлячи трудоємкі задачі (NFS Shift 2 Unleashed, GTAIV :_07: ) і контролюючи температури на проці, мамці, відео, і т.д, оптимальний варіант 50 +/-5 ом. Виключної переваги для тиші я не надавав (можна добитись ідеальної тишини, але ціною спаленого девайсу).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...