Перейти до змісту

Кто и как заливал армопояс

slavian

Рекомендовані повідомлення

Кто и как заливал армопояс.Нужен дельный совет.Интересно как сбивали короб,как ложили арматуру,какой диаметр арматуры и т.д.

Ширина стены у меня 20 см,65 погонных метров.

Заранее благодарен за любой ответ !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я заливав. По піноблоках. В піноблоках вирізали поперек канавки в які вставляли рейки (бруски). На ті рейки (які знаходяться нижче рівня армопояса) опирали дошки-опалубку. Опалубка має виступати на всю висоту армопояса. Внутрішня і зовнішня дошки опалубки звязуються між собою дротом щоб не розпер бетон. Також збивається поперечними рейками.

Арматуру я давав 10-12-ку. Три прута скручених в перерізі трикутником. Клав арматуру стороною трикутника донизу. Тобто дві арматурки внизу і одна вверху. Арматура повністю має бути покрита бетоном і не допускається її виступання назовні.

Заливаєте бетон, трамбуєте, застиває, знімаєте опалубку, вибиваєте поперечні реки і закладаєте дірки блоками чи цеглою. Висоту пояса робив на 20-25 см. Бажано заливку пояса зробити за один захід. Пояс має по несучих стінах будинку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Очень дельный совет,наверное так и буду делать. +1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заливав по ракушняку. В дошках свердлив дірки(по дві зверху і знизу) десь через 80 см. Заводив стальний дріт, скручував ці дві дошки, закидав на стіну цю конструкцію, вставляв палички по 20 см і тоді вже затягував дріт. 4 арматурини (вроді 10-а не пам'ятаю уже) через кожні 20-30 см прихвачував сваркою у вигляді квадрата. Ставив водяним рівнем мітки заливу бетону. Заливав бетоном, через день дроти відкушував і опалубка сама спадала. Висоту пояса робив 20 см (де більше де менше - ракушняк не дуже рівний :) )

Пояс робив на всі стіни для кращої зв'язки конструкції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...