Перейти до змісту

Магнітні бурі у серпні


Рекомендовані повідомлення

Найсильніша за останні п`ять років магнітна буря розпочалася на Землі в ніч на суботу.

Як передає РІА «Новости», про повідомляють фахівці лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту імені Лебедєва.

"Подія почалося близько 22.00 мск 5 серпня і мала характер удару: амплітуда коливання магнітного поля за кілька десятків хвилин зросла від рівня Кр = 2 (3 бал за 10-бальною шкалою) до рівня Кр = 8 (9 бал)", - йдеться в повідомленні лабораторії.

За словами вчених, останній раз буря подібної сили сталася в ніч на 15 грудня 2006 року після серії спалахів вищого класу потужності - Х - останньої серії минулого сонячного циклу.

Як повідомлялося, у найближчі 18 місяців на Землі очікується найсильніша за останні півтора століття магнітна буря, викликана масштабними спалахами на Сонці.

У серпні штормитиме у такі дні:

10.08 - с 08.00 до 11.00

13.08 - с 21.00 до 23.00

14.08 - с 16.00 до 18.00

17.08 - с 12.00 до 14.00

22.08 - с 02.00 до 05.00

25.08 - с 17.00 до 19.00

29.08 - с 07.00 до 13.00

31.08 - с 21.00 до 23.00

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бальшоє чєловєчєскоє спасібо)

в суботу відчула сповна

магнітна залежність конкретно дала про себе знати(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бляха, а є ше думав, шо це таке в суботу?дуже важкий день був.

молодий я, а вже фізично залежний від цих бурь.ужс <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

такі зводки треба перед під"їздами розвішувать, щоб бабульки знали коли себе погано почувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дещо знайшла про магнітні бурі:

...На магнітні бурі реагують масово від 50 до 75% населення земної кулі, і ті люди які регулярно піддаються фізичним навантаженням легше переносять їх негативний вплив.

Під час магнітної бурі утворюються агрегати кровоносних тілець (у здорових людей у меншій мірі), тобто кров густішає. Через таке згущення крові погіршується кисневий обмін, і перші, хто реагує на брак кисню - це мозок і нервові закінчення.

Магнітні бурі нерідко супроводжуються головними болями, мігренню, прискореним серцебиттям, безсонням, поганим самопочуттям, зниженим життєвим тонусом, перепадами тиску.

Виявлені навіть відмінності в роботі нервової системи при магнітній залежності у чоловіків та жінок. У жінок у такі дні більше виражені процеси збудження (головний біль, дратівливість), у чоловіків переважають процеси гальмування (слабкість, сонливість)...

Згідно графіка магнітних бурь від Phoinix – 2-га половина серпня буде не з легких – так що тримаймося!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 тижнів потому...

У п'ятницю Землю накриє потужна магнітна буря

1246866886.jpg Два потужні рентгенівські спалахи, що сталися на Сонці напередодні, можуть призвести до магнітної бурі на Землі, початок якої очікується у п`ятницю, 9 вересня, повідомив РІА Новости керівник центру прогнозів космічної погоди Інституту земного магнетизму, іоносфери і поширення радіохвиль Сергій ГАЙДАШ.

"Останніми днями спостерігався сплеск сонячної активності. Вчора був спалах класу М5.5, потім у ніч на середу - Х2.2. Обидві ці події відбулися в активній області 1283, яка розташовується зараз майже в центрі сонячного диска, а відтак вони впливатимуть на Землю", - сказав С.ГАЙДАШ.

Спалахи на Сонці залежно від потужності рентгенівського випромінювання поділяються на п`ять класів: A, B, C, M і X. Мінімальний клас A0.0 відповідає потужності випромінювання на орбіті Землі в 10 нановат на квадратний метр. При переході до наступної букви потужність збільшується вдесятеро.

За словами С.ГАЙДАША, вже вчора було зафіксовано збільшення потоку протонів від Сонця, хоча він поки що не дійшов до рівня, небезпечного для космічної техніки. Збільшення триватиме.

"За кілька днів до Землі дійде потік сонячної плазми, тому з 9 до 11 вересня очікується підвищена геомагнітна активність, можливі сонячні бурі", - сказав він.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...