Перейти до змісту

Парк у Луцьку хочуть забудувати висотками. ФОТО


Rockbesst

Рекомендовані повідомлення

Мешканці 40-го кварталу Луцька протестують проти будівництва житлового комплексу на території парку, що розташований у їхньому мікрорайоні. Проте висловити свій протест у п’ятницю, 20 травня, вийшло лише близько 30 жителів кварталу.

З місцевими жителями зустрівся депутат-мажоритарник Луцької міської ради Олександр Семенюк. Обранець розповів: про цю проблему почув нещодавно – повідомили виборці.Дізнавшись, що днями у парку почали зводити паркан, аби обгородити територію майбутнього будівництва, Семенюк заходився шукати документи в мерії, які б підтвердили чутки про те, що тут планують будувати нові багатоповерхівки.

«Ця земельна ділянка була передана ЗАТ «Луцький домобудівельний комбінат» рішенням від 11.12.2007 року. І відповідно до того рішення, Луцькою міською радою 18 січня 2008 року був укладений договір оренди цієї земельної ділянки з «Луцьким домобудівельним комбінатом». Це директор Вайман. Площа земельної ділянки трохи більше три гектари. Це оренда на 5 років», – розповів депутат, посилаючись на отримані в мерії документи.

За інформацією Семенюка, на місці парку планують звести п’ять дев’ятиповерхівок. Каже: навіть план забудови уже готовий. Окрім цього, переконує депутат, на території парку хочуть збудувати аквапарк. До того ж, інститут «Україна», що розташований поряд, теж має намір на невеликій частині території збудувати спортивний комплекс.

«А це зелена зона. Тут поряд є підприємства. Тут ціла промислова зона і зона житлової багатоквартирної забудови. І для того, щоб був екологічний баланс, тут посадили парк. Це така собі буферна зона, легені, які забирають викиди», – висловився Семенюк.

Проте невдоволені можливою забудовою парку мешканці зійшлись на тому, що спочатку зберуть підписи у місцевих, а потім вже звернуться до міської влади, аби та заборонила будівництво.

Джерело: http://www.volynnews.com/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...