tarasmv Опубліковано 19 Травня, 2011 в 20:06 #1 Опубліковано 19 Травня, 2011 в 20:06 Я дуже хотів вдома пекти бородінський хліб в хлібопічці, але не міг знайти солод, він був тільки у великій тарі, але випадково натрапив на магазин "Все для домашньої випічки" на вул. Конякіна біля бувшого Агроконтракту тепер "НАШ". Там в продажу є натуральний екстракт солоду 0,5 л вроді 22 гривні. І от з нього можна вдома робити просто суперовий домашній квас, ніякий квас який продається у нас в місті ні розливний, ні в ПЕТ пляшках йому не конкурент. Рецепт дуже простий:на 3 л води, бажано теплої (якщо холодна то не буде бродити)екстракт солоду - 1 столова ложкастакан цукру - 200 грамлимонна кислота - 0,5 чайної ложки 12 грам дріжджів, тільки не сухих (рекомендую розтерти з цукром, розвести водою)Все це вилити в банку і поставити в тепле місце.Процес бродіння проходить дуже швидко і вже менше ніж через добу готовий дуже смачний, корисний, солодкий, газований напій, який дуже актуальний в жарку погоду.До речі при наявності житньої муки з солодом можна пекти Бородінський хліб, а при наявності хмелю, ще й ПИВО.
Zevs_Isver Опубліковано 19 Травня, 2011 в 20:33 #2 Опубліковано 19 Травня, 2011 в 20:33 рецепт "из магазина"? а то делали по какому-то - не понравилось (самоедельный из хлеба значительно лучше)делали только 1 раз - так могли и промахнуться в чем-то
tarasmv Опубліковано 19 Травня, 2011 в 21:26 Автор #3 Опубліковано 19 Травня, 2011 в 21:26 рецепт "из магазина"? а то делали по какому-то - не понравилось (самоедельный из хлеба значительно лучше)делали только 1 раз - так могли и промахнуться в чем-тоДа рецепт из магазина, я в интернете похожий нашел. Просто нужно солод и дрожжи разводить теплой водой, и в рецепте написано выдержать трое суток, а за трое суток почти сахар перерабатывается дрожжами в спирт и углексислий газ (кстати если постоянно добавлять сахар то будет брага ого-го, кстати раньше, во времена Руси, квас был крепче пива)
Zevs_Isver Опубліковано 19 Травня, 2011 в 21:45 #4 Опубліковано 19 Травня, 2011 в 21:45 ждали 3е суток - получился кислый=не_сладкий
laser Опубліковано 20 Травня, 2011 в 06:37 #5 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 06:37 тре спробувати, квас люблю! а магазин для домашньої випічки давно шукали, так як частенько печем в хлібопічці, може в магазині є цікаві суміші для цього =) дякую! З.І. було б цікаво спробувати домашнє пиво...
storm Опубліковано 20 Травня, 2011 в 07:30 #6 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 07:30 а мну з гриба подобається
SysR Опубліковано 20 Травня, 2011 в 07:34 #7 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 07:34 рецепт "из магазина"? а то делали по какому-то - не понравилось (самоедельный из хлеба значительно лучше)делали только 1 раз - так могли и промахнуться в чем-то Робимо квас з сухарів (хлібу який зачерствів) додаткого засушених а духовці до стану майже грінки.З хлібу 1ий квас получається не дуже на 2у-3ю закваску вже оримуєш те що треба. Єдине треба: в закваску додавати свіжі сухарі, а те що розмокло і розвалилося виймати (але не все).
SysR Опубліковано 20 Травня, 2011 в 07:38 #8 Опубліковано 20 Травня, 2011 в 07:38 А якщо довести до браги то і замість пива можна пити
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.