Перейти до змісту

СРСР - держава армян?

Korting

Рекомендовані повідомлення

Почитав тут http://www.gazeta.ru/travel/2011/01/25_a_3504058.shtml

Згадав як то, чи то колись читав, чи хтось розповідав, як екскурсоводи у Єревані розпинались про щасливе вірменське життя в Радянській Вірменії, як розвивалась та крепла армянська культура. Тоді я це не сприйняв всерйоз та пропустив скрізь вуха, мало лі хто шо розповідає - от в нас деякі сталіна хвалять, і нічого.

Та втім заглиблюючись в історію вірменії та події 1914-1923 років, можно прийти до висновку, що альтернативою радянській вірменії було б (а це вже не жарт) - повне винищення вірменської нації. Не знаю, чи змогли би піднятись вірмени після такого, складно сказати, бо в історії не було прецендентів такого масштабу.

Отож, вірмени справді сприймали радянську вірменію як свою державу, чого не було в прибалтиці, яка втратила свою незалежність, Україні, перед якою вже майоріла вона, але була виштовхнута іноземними інтервентами, і Грузії, яка не довгий час боролась, але, програла. Ні для однієї з цих націй не стояв вибір - або повне винищення, або радянський союз. Такий вибір стояв тільки перед вірменами.

Тим більше пагубні процеси русифікації там діяли дуже слабо, і фактично навіть в СРСР рос. мови там було мало, а зараз її там взагалі нема.

Чи хтось ще назве бодай одну націю для якої радянськість була беззаперечним, без всяких поправок, благом - я такої нації не можу згадати.

Якщо говорити про самих армян, з деякими з яких я мав честь спілкуватись, нажаль, всі вони мені були представлені з гіршої сторони - наче добрі хлопці, але такі що тримають ніж за пазухою, і підловатість була присутня. В той час як ті самі грузини мені представляються етакими рубаха парнями, простими, але готовими захищати себе і сказати різке слово коли треба, без гнилі, азери - лізуть на рожон але після прояву сили різко стухають, стають слухняні і передбачувані. ТА ж сама мова вірмен - наче мова аборигенів планети ПЛюк - повна протилежність мелодичній українській. Ось такий досвід, невеликий, але все ж таки більший ніж у пересічного українця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скорыше СРСР й теперішня україна це союз ЖИДІВ)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SOAD ваш нік как бе символізує :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...