Перейти до змісту

Нерест скалярій

keepo

Рекомендовані повідомлення

Вчора ввечері віднерестилась пара скалярій - вмене перший раз, цікаво було поспостерігати. Поки нема нерестовика - ікра залишилась в загальному акваріумі, де її з"їли інші мешканці :lol:...

Ось фото нересту:

post-56-1173085328.jpg

post-56-1173085342.jpg

post-56-1173085349.jpg

post-56-1173085359.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...немогу понять какая по цвету икра была?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напівпрозора біла/жовтувата. Взагалі точний колір важко сказати - над місцем нересту висить лампа ЛБУ, а вона доволі сильно жовтить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напівпрозора біла/жовтувата. Взагалі точний колір важко сказати - над місцем нересту висить лампа ЛБУ, а вона доволі сильно жовтить...

keepo. не переживай, если икра пропадет, скалярия еще положит.. и так 9-10 раз подряд с интервалом 10 - 12 дней... Потом идет перерыв в 1,5 -2 месяца...Главное чтоб после нереста через полтора часа было не больше 3% белой икры... Икра должна быть прозрачная... И тогда на ночь можешь или не выключать свет или придумать какое то освещение для икры... А то, что в общем - ничего страшного.., наоборот у скалярки лучше развивается инстинкт материнства...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 8 місяців потому...

Хлопці що робити............

В мене чора скалярія занрестилася. Половина ікри прозорої, половина молочно-білої, куди відселяти?чи відділяти? Порадьте, я в цьому нічого н розуміюся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прикольніе фотки, поздравляю, у меня еще ниразу скалярии не нерестились :) класно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

яка має бути еумпиратура води?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

через скільки днів вилуплюються мальки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо нічого не розумієш і віднерестились перший раз - нічого не роби. всерівно, щоб підняти малька, треба спочатку викормити личинку, яка з ікри вийде. Для цього треба окремий нерестовик + дрібний корм... біла ікра вже мертва :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а самця потрібно відселяти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене багато прозорої залишилось, а як зробити нерестовик? Можна їх відділити шклом від загальних риб?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В аттачі про нерест скалярій, якщо залишаться питання - пиши.

PS тільки перейменуй файл в *.chm

skaljarija.doc

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

немає такого файлу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось скалярії пожирають ікру..........вот гади, а я ж їх так кормлю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

немає такого файлу

хм, а мені показує, що 7 раз файл скачаний...

щось скалярії пожирають ікру..........вот гади, а я ж їх так кормлю

це вони по молодості... крім того, їм треба цілодобове світло неяскраве.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все ....поїли всю ікру

світло було цілу ніч і капец

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Хлопці, дякую вам за кльовинький файл, я його всетаки відкрила. Шкода звичайно, що ікру поїли. Тут хтось писав, що вони через 10-12 днів знов занерестяться, але вже пройшло більше і нічого немає?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спробуй підмінити воду - 25-40%. на них це позитивно діє в плані розмноження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воду підмінила, все в них добре і апетит і настрій, а ікру щось не метають :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається, що акваріум перенаселений(120 л):4 гурамі, 2 великі скалярії, 1 жирненький вуалехвостик, 4 барбусище 4 якихось донних рибок (не знаю назв)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я підмінював воду раз в тиждень - 25%. скалярії нерестились саме після підмін. в акваріумі мало місце перенаселення...

Воду підмінила, все в них добре і апетит і настрій, а ікру щось не метають

всьому свій час

Мені здається, що акваріум перенаселений(120 л):4 гурамі, 2 великі скалярії, 1 жирненький вуалехвостик, 4 барбусище 4 якихось донних рибок (не знаю назв)?

який фільтр стоїть? аерація є? а великі це які? (можеш орієнтовно в см написати)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Воду підмінила, все в них добре і апетит і настрій, а ікру щось не метають :blink:

А яка стоїть ціль? Щоб скалярки віднерестились чи щоб підняти малька?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фільтр звичайний, аерації немає, 7-8см, скаляри десь 20.

Ціль: не те щоб їх плодити, просто цікаво

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо просто заради цікавості, то підмінюй раз в тиждень 25% води, тримай температуру стабільну, нормально корми і будеш періодично спостерігати нерести... ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Народ з моїм самцем скаляром щось не те: я підмінила воду а він вже 3 дні висить біля вежі під кутом 30 градусів і махає хвостом :rolleyes: нікуди не пливе і мало їсть;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...