Akrilat Опубліковано 14 Вересня, 2014 в 20:06 #151 Опубліковано 14 Вересня, 2014 в 20:06 В Епіцентрі переоцінені орхідеї дуже часто бувають вже нежиттєздатні. Багато разів там бачила орхідеї з повністю гнилим корінням. Такі, що їх не те що продавати, а викидати потрібно. Тому потрібно дуже уважно дивитися на коріння і на листя теж (а це передбачає деякий досвід в утриманні орхідей, новачкам на розпродажі саме в Епіцентрі краще не купувати). Бо я купувала декілька мільтоній і беалару по 30-50 грн. То з чимось принесла додому мучнистого червеця, якого ніяк не можу вивести. Пробувала і фітовермом, і актелліктом, не дуже допомогає. Вже наче й пропав, а потім знову з'являється. Ці перецінені орхідеї в мене вдома вже по два рази цвіли.
Oli Опубліковано 14 Вересня, 2014 в 21:22 #152 Опубліковано 14 Вересня, 2014 в 21:22 Amaranth2,ти де пропадала?
Amaranth2 Опубліковано 14 Вересня, 2014 в 22:24 #153 Опубліковано 14 Вересня, 2014 в 22:24 Сьогодні в Епіцентрі бачила густий кущ не квітнущого Дендробіуму всього за 35 гривень.Але мені він не треба.>То з чимось принесла додому мучнистого червеця, А мильним розчином мили листя? Червець з'являэться від сухого поітря і ... антисанітарії =)Цього літа я милом і давкою руками вивела. Мило господарське, взяти яке найтемніше, розчинити у воді і вспінити , добре намочити цим розчином серветку і ретельно протерти рослину. Гидота пропадеє не відразу, треба кілька процедур.Ще можна протирати спиртом/горілкою. З хімії в кімнатних умовах помічний Конфідор. При обробці Актеліком рослини треба виносити на двір, що для мене не практично.
Akrilat Опубліковано 15 Вересня, 2014 в 05:28 #154 Опубліковано 15 Вересня, 2014 в 05:28 Amaranth2, дякую. Я господарським милом теж пробувала. Я читала, що мило змивати не потрібно. Але ця зараза пропадає на пару днів чи тижнів, а потім знову з'являється. Я останнім часом по два рази на тиждень обробляла фітовермом, то більше місяця нічого не було. А вчора бачу - знову вже сидить. Попробую ще конфідором. А цього червеця я точно з Епіцентру принесла, бо буквально на другий день на купленій орхідеї побачила цю гидоту. А ще в Епіцентрі колись спеціально дивилася на орхідеї, то там був цілий розсадник червеця. До речі, ви не звернули увагу, в Епіцентрі за 35 грн. був дендробіум нобіле, чи якийсь інший? Бо нобіле в мене є. Хочу ще якийсь. А я влітку там бачила дуже гарні дендробіум-фаленопсіс і Дендробіум Емма. То може, щось з них перецінили.
Amaranth2 Опубліковано 16 Вересня, 2014 в 03:08 #155 Опубліковано 16 Вересня, 2014 в 03:08 Дендробіум Емма то і є дендробіум-фаленопсіс, Емма назва гібриду.Той, котрий я бачила, Нобіле, а Нобіле бувають різних кольорів...Маю звичку при купілвлі будьяких вазонів, особливо з наших магазинів, одразу ж пересаджувати їх і обробляти, хай навіть і квітущі. Можна пожертвувати відпаданням квітів заради того, аби вазонка не була "пожована квартирантами", не згнила.
Akrilat Опубліковано 16 Вересня, 2014 в 18:02 #156 Опубліковано 16 Вересня, 2014 в 18:02 Дякую.Я пересаджувала орхідеї, які цвітуть, то нічого з ними не сталося. Квіти не відвалилися.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.