Перейти до змісту

Шушкевич радить Росії ввести війська у Білорусь


BACbOK

Рекомендовані повідомлення

Один із ліквідаторів СРСР, Станіслав Шушкевич відмовився визнавати перемогу чинного президента Олександра Лукашенка, звинуватив його у репресіях і заявив, що до Білорусі слід було б ввести російські війська.

Як передає ТСН, Шушкевич відмовився визнавати перемогу чинного президента Олександра Лукашенка і звинуватив його у репресіях. Він заявив, що Росія могла б втрутитися в ситуацію, пославшись на домовленості по Союзній державі.

"Якщо в Союзній державі порушуються права людини, то союзник наш у цій державі, Росія, повинна до цього ставитися належним чином", - сказав політик. "І, може, краще було б замість того, щоб вводити війська в якісь країни, які заявили про свою самостійність, ввести війська російські в Білорусь, щоб там подбати про те, щоб були збережені людські життя і людське здоров'я", - наголосив Шушкевич.

Як відомо, Станіслав Шушкевич в 1991-1994 роках займав посаду голови Верховної ради Білорусі. У цій якості він, зокрема, підписав у Біловезькій пущі угоду про ліквідацію СРСР.

Після відставки Шушкевич неодноразово критикував Лукашенка. Перед нинішніми виборами він підтримав кандидата від опозиції Андрія Саннікова.

Нагадаємо, 19 грудня в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг чинний президент Олександр Лукашенко, отримавши близько 80% голосів.

При цьому, за даними ЦВК Білорусі, близько 20% виборців проголосували достроково. Між тим кандидати в президенти Андрій Санніков і Володимир Некляєв заявили, що дострокове голосування стало одним з механізмів фальсифікації результатів виборів, оскільки влада за допомогою адміністративного ресурсу змушувала трудові колективи і студентів брати участь у достроковому голосуванні.

Ввечері 19 грудня міліція жорстоко придушила акції протесту опозиції, заарештувавши більше 600 людей, зокрема сімох опозиційних кандидатів у президенти, троє з яких - Володимир Некляєв, Микола Статкевич, Віталій Римашевський - були перед тим побиті правоохоронцями.

expres.ua

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...