Перейти до змісту

Пенсійний фонд

vagus

Рекомендовані повідомлення

Шановні підприємці скажіть хто сидить на спрощеній системі оподаткування чи платите Ви в пенсійний фонд і скільки? десь місяця два тому прийшов лист з пенсійного в якому мене просили приблизно  по 300 грн. в місяць платити ...  я не платив . сьогодні прийшов лист що я вже заборгував їм 800 з копійками. :naezd:  що порадите!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

платити

поки іншого не дано

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звичайно платити... А з 1-го січня вступає в силу Закон про єдиний соціальний внесок. В ньому чітко вказано, що платити повинні всі не менше ніж мінімальний соціальний внесок від 36% до мінімальної ЗП незалежно від фінансового стану.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звичайно платити... А з 1-го січня вступає в силу Закон про єдиний соціальний внесок. В ньому чітко вказано, що платити повинні всі не менше ніж мінімальний соціальний внесок від 36% до мінімальної ЗП незалежно від фінансового стану.

можна детальніше?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я такого ще не чув

це вже прийнятий закон? чи проект?

можна ссилку на закон?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто може прокоментувати цю фразу з шапки того закону: Документ 2464-17, редакцiя вiд 08.07.2010, набирає чинності

( Увага! Остання подiя - Набрання чинності вiдбудеться 01.01.2011 )???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто може прокоментувати цю фразу з шапки того закону: Документ 2464-17, редакцiя вiд 08.07.2010, набирає чинності

( Увага! Остання подiя - Набрання чинності вiдбудеться 01.01.2011 )???

Закон прийнятий 08.07.2010,але вступає в дію з 01.01.2011

По спрощеній системі

2. З дня набрання чинності цим Законом суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали спрощену систему оподаткування відповідно до Указу Президента України від 3 липня 1998 року N 727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва", розділу IV Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року N 13-92 "Про прибутковий податок з громадян" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 10, ст. 77), нараховують, обчислюють та сплачують єдиний внесок відповідно до цього Закону.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон прийнятий 08.07.2010,але вступає в дію з 01.01.2011

Вже розібрався, думав це той самий закон, за яким зараз підприємці додатково сплачують у пенсійний фонд. А це не він.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в колеги жінка працює бухгалтером вона не рекомендує до нового року платити мотивує що може відмінять.... Я крім 200грн. єдиного податку ще плачу забруднення 50грн. і ще треба 300 пенсійного це не закруто для нашого брата?        А   може простіше чи принаймі дешевше владу поміняти?  Н е знаю в 2011р. піду в тінь....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в колеги жінка працює бухгалтером вона не рекомендує до нового року платити мотивує що може відмінять.... Я крім 200грн. єдиного податку ще плачу забруднення 50грн. і ще треба 300 пенсійного це не закруто для нашого брата?        А   може простіше чи принаймі дешевше владу поміняти?  Н е знаю в 2011р. піду в тінь....

ну а поки запрошую на майдан, у вівторок...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шкода не зможу прибути але можу на північний ринок закинути 20-30грн. для людей які підтримають будь-яку акцію протесту проти влади.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шкода не зможу прибути але можу на північний ринок закинути 20-30грн. для людей які підтримають будь-яку акцію протесту проти влади.

не знаю чи будуть збирати

на майдані чув мову, що гроші залишилися - не було кому їхати на Київ. Зараз дефіцит людей, а не грошей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поняв приняв записав піде батько підприємця . питання а ринки працюють в цей день?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поняв приняв записав піде батько підприємця . питання а ринки працюють в цей день?

хз

ще не казали нічого, мабуть ні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вчора спілкувався з підприємцями з Рівного, так там в понеділок на повну акція протесту.

роздають на вулиці листівки, кидають буклети в поштові скриньки...

кажуть що і в нас поідеї таке має бути?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так хто платить? всі чи ніхто?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так хто платить? всі чи ніхто?

плачу, але не 300

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Верховна рада прийняла закон “Про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»” № 2461-VI, згідно цього закону платники єдиного податку повидні сплачувати в ПФ не менше мінімального розміру страхового внеску за мінусом 42% від ставки єдиного податку.

Наприклад, ставка єдиного 200грн. в міс.:

в ПФ треба сплатити за липень, серпень, вересень 294,82 – (200*42%) = 294,82 – 84 = 210,82грн.

жовтень, листопад 301,12 – (200*42%)= 217,12грн.

І не плутайте цьогорічну ситуацію з внесками в ПФ із минулорічною. Цього року усе законно і платити потрібно усім, тоді як минулого року були незаконні постанови кабінету міністрів.

Платити чи не платити вам вирішувати, але майте на увазі, що за несплату цих внесків пенсійний має повне право впаяти штраф 10 відсотків своєчасно не сплачених сум + 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення + адміністративні стягнення мін. 425грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Верховна рада прийняла закон “Про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»” № 2461-VI, згідно цього закону платники єдиного податку повидні сплачувати в ПФ не менше мінімального розміру страхового внеску за мінусом 42% від ставки єдиного податку.

Наприклад, ставка єдиного 200грн. в міс.:

в ПФ треба сплатити за липень, серпень, вересень 294,82 – (200*42%) = 294,82 – 84 = 210,82грн.

жовтень, листопад 301,12 – (200*42%)= 217,12грн.

І не плутайте цьогорічну ситуацію з внесками в ПФ із минулорічною. Цього року усе законно і платити потрібно усім, тоді як минулого року були незаконні постанови кабінету міністрів.

Платити чи не платити вам вирішувати, але майте на увазі, що за несплату цих внесків пенсійний має повне право впаяти штраф 10 відсотків своєчасно не сплачених сум + 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення + адміністративні стягнення мін. 425грн.

100%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...