Перейти до змісту

Куплю акваріум

Sp_RoNdo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочеться поставити в себе акваріум, невеличкий, на декілька рибок :)

Оскільки поняття в цьому немаю, то і хочу запитатись:

-як вибрати акваріум, що грає велику роль?

-скільки на це все потрібно грошей?

-яких рибок потрібно підібрати для початківця (ну типу щоб були нетакі вимогливі чи як...) ???

-де можна купити новий за хорошою ціною (у випадку якщо підходящого б.в. незнайду) ???

Дякую!

Опубліковано

На яку суму грошей ти розраховуєш?

Думаю продати свій акваріум 25л. скляний виготовлений в Польщі з чорною пластмасовою формованою кришкою. Зараз діючий: 5 суматранських барбусів, 1 сомик, живі рослини. В комплекті внутрішній фільтр, обігрівач, термометр, декорації. Орієнтовна ціна 1000грн. Причина продажу - хочу придбати більший.

P.S. Фото трохи застаріле, зараз інші жителі і трохи більше рослин.post-9178-0-56524700-1289990216_thumb.jp

Опубліковано

Хочеться поставити в себе акваріум, невеличкий, на декілька рибок :)

Оскільки поняття в цьому немаю, то і хочу запитатись:

-як вибрати акваріум, що грає велику роль?

-скільки на це все потрібно грошей?

-яких рибок потрібно підібрати для початківця (ну типу щоб були нетакі вимогливі чи як...) ???

-де можна купити новий за хорошою ціною (у випадку якщо підходящого б.в. незнайду) ???

Дякую!

думаю тут найдеш відповіді на свої питання http://board.lutsk.ua/forum/46-akvarum/

Орієнтовна ціна 1000грн.

як на мене то ціна неадекватна

Опубліковано

Є ось такий комплект - http://zoomagazin-aquarium.com.ua/akvarium-hailea-f20-s-

Hailea F20 S. доброно зроблений, гарний пластик. До нього докупити тільки обігрівач (можна замовити тут)

Це якщо фабричний.

Якщо саморобний, то на такі гроші вийде 50 літрів з кришкою і лампами, але треба буде докупити фільтрик (50 грн) і обігрівач (70-80 грн)

ну і звичайно грунт, рослини, рибу.

Опубліковано

Розкажу про свій досвід!

Купляла акваріум десь приблизно 10 місяців тому. Багато цікавилася у знайомих, читала різну літературу, шукала інформацію в інтернеті. І ось настав час його придбання. Одне скажу, мені потрібно був акваріум саме з кришкою так як в мене вдома живе кіт. В магазинах невеличкі акваріуми коштували від 300 грн.. Але в мене не задовільняли не тільки ціна але і розмір, бо він мав стояти на специальному місці. Мені робили на замовлення, але як не дивно обійшлося це дешевше (робив мені keepo). Кришка була з трьома лампами. Але якщо ти тільки починаєш не варто купувати дорогі акваріуми. Фільтр купила за 60-70 грн., термометр, камінчики 1кг - 8 грн в "Природі". Обігрівач мені не потрібний, вдома тепло.

Рибок, для початку, потрібно заводити мирних, в мене були і ще досі є даніо, неони, молінезії, анцитруси. Пізніше придбала барбусів різних видів, сома. Були ще креветки, але разом з ними заразився акваріум "чорною бородою" вона передається через рослини, виводити дуже важко. Так що на майбутнє те що будеш купувати добре подивися.

Ракушки і всякі великі камінчики найшлися вдома, і у друзів (всерівно валяються і пилюкою покриваються). Я їх біля 20 хв потримала в духовці і в акваріум. Так вбиваються різні бактерії.

Рибок запускати в акваум потрібно через 3 дня. Вода холодна з крана.

Також звичайно, як радять скрізь, міняти воду потрібно кожного тижня. Я міняю дивлячись на скільки швидко забруднюється вода. Промиваю грунт через 2-3 місяця.

Якщо будуть питання, пиши.

Опубліковано

Також звичайно, як радять скрізь, міняти воду потрібно кожного тижня.

Я міняю дивлячись на скільки швидко забруднюється вода.

Промиваю грунт через 2-3 місяця.

Розпишіть будь ласка що саме розуміється під цими діями...

Як саме міняєте воду, і як промиваєте грунт?

Опубліковано

Також звичайно, як радять скрізь, міняти воду потрібно кожного тижня. Я міняю дивлячись на скільки швидко забруднюється вода. Промиваю грунт через 2-3 місяця.

Якщо промивати грунт кожних 2-3 місяці, то це виходить потрібно робити перезапуск кожних 2-3 міс. :blink: , напевно Ви мали на увазі сифонку грунту.

А взагалі рекомендується заміна біля 30% води раз в тиждень, разом з сифонкою грунту, це якщо нема ніяких нюансів.

Опубліковано

1. Генеральне прибирання акваріума (2-3 місяця).

Переселяю рибок у баночку. Зливаю воду (залишаю приблизно літрів 5-10). Достаю ракушкі, камінчики і т.п. їх прочищаю. Потім достаю грунт, промиваю його теплою водою. Акваріум також чищу, він не великий до ванни не важко донести. Потім заливаю холодною водою з під крана і тих що залишила окремо старої води і запускаю рибок.

Наприклад літом чистила майже кожну 2-гу неділю, вода швидко ставала зелена. Можливо із-за того що рідко бувала вдома, кормили інші люди.

+ в мене ще тоді стояли лампи денного світла, вони також впливають на колір, швидко зеленіє. Отже я їх поміняла на жовтий.

2. 20-40% міняю кожного тижня.

П.С. В мене є знайомий, який чистить акваріум 1 раз в рік. Вся його робота це доливання води коли її стає меньше і погодувати рибок декілька раз на тиждень. Як не дивно рибкі живуть, але не ростуть.

Опубліковано

Якщо промивати грунт кожних 2-3 місяці, то це виходить потрібно робити перезапуск кожних 2-3 міс. :blink: , напевно Ви мали на увазі сифонку грунту.

А взагалі рекомендується заміна біля 30% води раз в тиждень, разом з сифонкою грунту, це якщо нема ніяких нюансів.

так я тому і перпитую...

Опубліковано

Переселяю рибок у баночку. Зливаю воду (залишаю приблизно літрів 5-10). Достаю ракушкі, камінчики і т.п. їх прочищаю. Потім достаю грунт, промиваю його теплою водою. Акваріум також чищу, він не великий до ванни не важко донести. Потім заливаю холодною водою з під крана і тих що залишила окремо старої води і запускаю рибок.

Наприклад літом чистила майже кожну 2-гу неділю, вода швидко ставала зелена. Можливо із-за того що рідко бувала вдома, кормили інші люди.

+ в мене ще тоді стояли лампи денного світла, вони також впливають на колір, швидко зеленіє. Отже я їх поміняла на жовтий.

2. 20-40% міняю кожного тижня.

П.С. В мене є знайомий, який чистить акваріум 1 раз в рік. Вся його робота це доливання води коли її стає меньше і погодувати рибок декілька раз на тиждень. Як не дивно рибкі живуть, але не ростуть.

Це в корні неправильне обслуговування акваріуму! Уявіть собі, якби ви переїхавши в нову оселю і проживши 2 місяці... без можливості поприбирати і вдихнути свіжого повітря ... і тут якась небесна сила, вас забирає до якогось карцеру 2*2 в якому купа якихсь незрозумілих запахів... а за 3 годинки повертають Вас до оселі де ви жили раніше, але ні... це не та оселя, все змінилось... і рослинок немає, а ті що залишились починають хворіти і гинути... або довго окліматизовуються...

Ну це я спровував навести якесь порівняння...

Ось деякий перелік акваріумних форумів де Ви зможете прочитати статті по акваріумістиці.

http://aquafun.com.ua/

http://www.aquaforum.ua/

http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php

http://www.aqa.ru/forum/

Раджу почитати статті для початківців, як правильно запустити акваріум і підтримувати його.

Для життя акваса не потрібно робити повні заміни води, достатньо 1-2-3 рази в тиждень (залежить від самого акваса і кількості риб) робити сифонку грунта за допомогою сифона

sifon_maliy.jpg

відео яке допоможе вам уявити роботу сифона.

Викладіть фото свого акваса. Буде легше оцінити його стан.

2 МОДЕР: Соррі, провтикав що це в купи\продай тема... Перенесіть будь ласка. Бо видалити вже не можу :(

Опубліковано

ух насмішив :0016:

а якщо я тобі скажу що в мене риби розміром близько 30 см, то мені де таку баночку взяти, щоб їх щодвамісяці пересиляти?

Опубліковано

Бачу ти над цим питанням задумався, то ось тобі відповідь: у ванну поклади. Кожен може помилятися...

задуматись раджу тобі, а ще краще послухай людей та літературу почитай. кажуть ж тобі "в корні неправильне обслуговування акваріуму".

от і задумайся перед тим як ідіотські пости писати!

Опубліковано

Бачу ти над цим питанням задумався, то ось тобі відповідь: у ванну поклади. Кожен може помилятися...

задуматись раджу тобі, а ще краще послухай людей та літературу почитай. кажуть ж тобі "в корні неправильне обслуговування акваріуму".

от і задумайся перед тим як ідіотські пости писати!

Твої слова мене образили! А ідіотських постів тут ніхто крім тебе не пише!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...