Перейти до змісту

Куплю акваріум

Sp_RoNdo

Рекомендовані повідомлення

Хочеться поставити в себе акваріум, невеличкий, на декілька рибок :)

Оскільки поняття в цьому немаю, то і хочу запитатись:

-як вибрати акваріум, що грає велику роль?

-скільки на це все потрібно грошей?

-яких рибок потрібно підібрати для початківця (ну типу щоб були нетакі вимогливі чи як...) ???

-де можна купити новий за хорошою ціною (у випадку якщо підходящого б.в. незнайду) ???

Дякую!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На яку суму грошей ти розраховуєш?

Думаю продати свій акваріум 25л. скляний виготовлений в Польщі з чорною пластмасовою формованою кришкою. Зараз діючий: 5 суматранських барбусів, 1 сомик, живі рослини. В комплекті внутрішній фільтр, обігрівач, термометр, декорації. Орієнтовна ціна 1000грн. Причина продажу - хочу придбати більший.

P.S. Фото трохи застаріле, зараз інші жителі і трохи більше рослин.post-9178-0-56524700-1289990216_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочеться поставити в себе акваріум, невеличкий, на декілька рибок :)

Оскільки поняття в цьому немаю, то і хочу запитатись:

-як вибрати акваріум, що грає велику роль?

-скільки на це все потрібно грошей?

-яких рибок потрібно підібрати для початківця (ну типу щоб були нетакі вимогливі чи як...) ???

-де можна купити новий за хорошою ціною (у випадку якщо підходящого б.в. незнайду) ???

Дякую!

думаю тут найдеш відповіді на свої питання http://board.lutsk.ua/forum/46-akvarum/

Орієнтовна ціна 1000грн.

як на мене то ціна неадекватна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є ось такий комплект - http://zoomagazin-aquarium.com.ua/akvarium-hailea-f20-s-

Hailea F20 S. доброно зроблений, гарний пластик. До нього докупити тільки обігрівач (можна замовити тут)

Це якщо фабричний.

Якщо саморобний, то на такі гроші вийде 50 літрів з кришкою і лампами, але треба буде докупити фільтрик (50 грн) і обігрівач (70-80 грн)

ну і звичайно грунт, рослини, рибу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Розкажу про свій досвід!

Купляла акваріум десь приблизно 10 місяців тому. Багато цікавилася у знайомих, читала різну літературу, шукала інформацію в інтернеті. І ось настав час його придбання. Одне скажу, мені потрібно був акваріум саме з кришкою так як в мене вдома живе кіт. В магазинах невеличкі акваріуми коштували від 300 грн.. Але в мене не задовільняли не тільки ціна але і розмір, бо він мав стояти на специальному місці. Мені робили на замовлення, але як не дивно обійшлося це дешевше (робив мені keepo). Кришка була з трьома лампами. Але якщо ти тільки починаєш не варто купувати дорогі акваріуми. Фільтр купила за 60-70 грн., термометр, камінчики 1кг - 8 грн в "Природі". Обігрівач мені не потрібний, вдома тепло.

Рибок, для початку, потрібно заводити мирних, в мене були і ще досі є даніо, неони, молінезії, анцитруси. Пізніше придбала барбусів різних видів, сома. Були ще креветки, але разом з ними заразився акваріум "чорною бородою" вона передається через рослини, виводити дуже важко. Так що на майбутнє те що будеш купувати добре подивися.

Ракушки і всякі великі камінчики найшлися вдома, і у друзів (всерівно валяються і пилюкою покриваються). Я їх біля 20 хв потримала в духовці і в акваріум. Так вбиваються різні бактерії.

Рибок запускати в акваум потрібно через 3 дня. Вода холодна з крана.

Також звичайно, як радять скрізь, міняти воду потрібно кожного тижня. Я міняю дивлячись на скільки швидко забруднюється вода. Промиваю грунт через 2-3 місяця.

Якщо будуть питання, пиши.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також звичайно, як радять скрізь, міняти воду потрібно кожного тижня.

Я міняю дивлячись на скільки швидко забруднюється вода.

Промиваю грунт через 2-3 місяця.

Розпишіть будь ласка що саме розуміється під цими діями...

Як саме міняєте воду, і як промиваєте грунт?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також звичайно, як радять скрізь, міняти воду потрібно кожного тижня. Я міняю дивлячись на скільки швидко забруднюється вода. Промиваю грунт через 2-3 місяця.

Якщо промивати грунт кожних 2-3 місяці, то це виходить потрібно робити перезапуск кожних 2-3 міс. :blink: , напевно Ви мали на увазі сифонку грунту.

А взагалі рекомендується заміна біля 30% води раз в тиждень, разом з сифонкою грунту, це якщо нема ніяких нюансів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Генеральне прибирання акваріума (2-3 місяця).

Переселяю рибок у баночку. Зливаю воду (залишаю приблизно літрів 5-10). Достаю ракушкі, камінчики і т.п. їх прочищаю. Потім достаю грунт, промиваю його теплою водою. Акваріум також чищу, він не великий до ванни не важко донести. Потім заливаю холодною водою з під крана і тих що залишила окремо старої води і запускаю рибок.

Наприклад літом чистила майже кожну 2-гу неділю, вода швидко ставала зелена. Можливо із-за того що рідко бувала вдома, кормили інші люди.

+ в мене ще тоді стояли лампи денного світла, вони також впливають на колір, швидко зеленіє. Отже я їх поміняла на жовтий.

2. 20-40% міняю кожного тижня.

П.С. В мене є знайомий, який чистить акваріум 1 раз в рік. Вся його робота це доливання води коли її стає меньше і погодувати рибок декілька раз на тиждень. Як не дивно рибкі живуть, але не ростуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо промивати грунт кожних 2-3 місяці, то це виходить потрібно робити перезапуск кожних 2-3 міс. :blink: , напевно Ви мали на увазі сифонку грунту.

А взагалі рекомендується заміна біля 30% води раз в тиждень, разом з сифонкою грунту, це якщо нема ніяких нюансів.

так я тому і перпитую...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Переселяю рибок у баночку. Зливаю воду (залишаю приблизно літрів 5-10). Достаю ракушкі, камінчики і т.п. їх прочищаю. Потім достаю грунт, промиваю його теплою водою. Акваріум також чищу, він не великий до ванни не важко донести. Потім заливаю холодною водою з під крана і тих що залишила окремо старої води і запускаю рибок.

Наприклад літом чистила майже кожну 2-гу неділю, вода швидко ставала зелена. Можливо із-за того що рідко бувала вдома, кормили інші люди.

+ в мене ще тоді стояли лампи денного світла, вони також впливають на колір, швидко зеленіє. Отже я їх поміняла на жовтий.

2. 20-40% міняю кожного тижня.

П.С. В мене є знайомий, який чистить акваріум 1 раз в рік. Вся його робота це доливання води коли її стає меньше і погодувати рибок декілька раз на тиждень. Як не дивно рибкі живуть, але не ростуть.

Це в корні неправильне обслуговування акваріуму! Уявіть собі, якби ви переїхавши в нову оселю і проживши 2 місяці... без можливості поприбирати і вдихнути свіжого повітря ... і тут якась небесна сила, вас забирає до якогось карцеру 2*2 в якому купа якихсь незрозумілих запахів... а за 3 годинки повертають Вас до оселі де ви жили раніше, але ні... це не та оселя, все змінилось... і рослинок немає, а ті що залишились починають хворіти і гинути... або довго окліматизовуються...

Ну це я спровував навести якесь порівняння...

Ось деякий перелік акваріумних форумів де Ви зможете прочитати статті по акваріумістиці.

http://aquafun.com.ua/

http://www.aquaforum.ua/

http://www.aquafanat.com.ua/forum/index.php

http://www.aqa.ru/forum/

Раджу почитати статті для початківців, як правильно запустити акваріум і підтримувати його.

Для життя акваса не потрібно робити повні заміни води, достатньо 1-2-3 рази в тиждень (залежить від самого акваса і кількості риб) робити сифонку грунта за допомогою сифона

sifon_maliy.jpg

відео яке допоможе вам уявити роботу сифона.

Викладіть фото свого акваса. Буде легше оцінити його стан.

2 МОДЕР: Соррі, провтикав що це в купи\продай тема... Перенесіть будь ласка. Бо видалити вже не можу :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цілком підтримую все, що написав Fedor, ну і нагадаю про існування на борді підфоруму "Акваріум"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Fedor, pura дякую треба буде передивитися мої знання.

Але є питання, що саме зображено на фотці?

post-10211-0-81091200-1290156011_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але є питання, що саме зображено на фотці?

сифон для грунту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ух насмішив :0016:

а якщо я тобі скажу що в мене риби розміром близько 30 см, то мені де таку баночку взяти, щоб їх щодвамісяці пересиляти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бачу ти над цим питанням задумався, то ось тобі відповідь: у ванну поклади. Кожен може помилятися...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бачу ти над цим питанням задумався, то ось тобі відповідь: у ванну поклади. Кожен може помилятися...

задуматись раджу тобі, а ще краще послухай людей та літературу почитай. кажуть ж тобі "в корні неправильне обслуговування акваріуму".

от і задумайся перед тим як ідіотські пости писати!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

задуматись раджу тобі, а ще краще послухай людей та літературу почитай. кажуть ж тобі "в корні неправильне обслуговування акваріуму".

от і задумайся перед тим як ідіотські пости писати!

Твої слова мене образили! А ідіотських постів тут ніхто крім тебе не пише!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...