Jump to content

S.M.A.R.T. Status bad це вирок


Recommended Posts


  • Member ID:  9,010
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  281
  • Reputation:   15
  • Joined:  07/02/2010
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

При завантаженні з диску видає таке "3rd master hard disk s.m.a.r.t. status bad backup and replace"

Натискаю f1, windows нормально стартує з цього вінта.

Коли зливав інфу на інший диск windows 7 видав наступне попередження

post-9010-1285956743,9_thumb.jpg

Перевірив Victoria, і сам смарт пише поганий, а от bad сектора жодного

post-9010-1285957039,33_thumb.jpg post-9010-1285957049,16_thumb.jpg

От порадьте вінту амінь чи можна якось полікувати, щоб хоч не важливі файли зберігати.

Бентежать що немає bad секторів, хоча при роботі з ним система частенько тупить.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  2,916
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  5,616
  • Reputation:   756
  • Joined:  09/06/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  1,728
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  5,819
  • Reputation:   129
  • Joined:  04/25/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Бентежать що немає bad секторів, хоча при роботі з ним система частенько тупить.

якийсь дивний SMART. Попробуй новышу версію програми або глянь в Everest.

Бо позиції SMART - повинні нумеруватись нормально - 1,2,3,4 ... 187, 205 а у тебе все 255.

По цьому можна тільки здогадатись що позиції відмічені червоним - Reallocateв Events Count, Current Pending Sector, Offline scan UNC sectors

якщо це так - шкода вінта.

а бедів немає - тому що автоматика вінта їх переназначає на нові місця і місце для переназначення закінчилось.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  32
  • Group:  Forum team
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  19,679
  • Reputation:   2,950
  • Joined:  06/13/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

викторию в сад - она уже много лет не обновляется. возьми HDTune

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  2,302
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  2,159
  • Reputation:   19
  • Joined:  07/04/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Втопку HDTune - она не работает из-под ДОСа, а из винды результаты непредсказуемы :)

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  32
  • Group:  Forum team
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  19,679
  • Reputation:   2,950
  • Joined:  06/13/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

тогда уж MHDD. из-под ДОС работает. результаты вполне предсказуемы.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  2,302
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  2,159
  • Reputation:   19
  • Joined:  07/04/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Мой выбор - Виктория 3.52 под ДОС :) Другим не навязываю, мне Вктр более наглядная и на бОльшем числе компов чипсеты определяет. И без коммандных строк.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  2,669
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1,820
  • Reputation:   80
  • Joined:  08/07/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Так воно і є .. буває..В друга WD500AAKS через місяць нахватався реалокейтів і те ж саме вискакувало, без відключення вінта 7-ка не ставилась. Став не любити ВД.  :angry:

Що саме то не важливо якось, від себе утиліту рекомендую Hard Disk Sentinel(у Windows). АРхівуй інформацію, вінт залишай як склад, вінду скинь на інший .

Сам бачиш що великі тривалості читання секторів. одні Ворнінги От того й тупить.симптоми тіж що й в друга..

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  9,010
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  281
  • Reputation:   15
  • Joined:  07/02/2010
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Бентежать що немає bad секторів, хоча при роботі з ним система частенько тупить.

якийсь дивний SMART. Попробуй новышу версію програми або глянь в Everest.

а бедів немає - тому що автоматика вінта їх переназначає на нові місця і місце для переназначення закінчилось.

Пробував іншими прогами в тому числі тими, що тут згадувалися, всеодно назву атрибуту не пише хоча сам S.M.A.R.T. визначається як поганий. Про беди поняв вже дяк.

Сам бачиш що великі тривалості читання секторів. одні Ворнінги От того й тупить.симптоми тіж що й в друга..

Та да буде для мусору, не знаю скільки ще протягне, тільки напрягає що f1 при ресеті весь час тре жати.

Всім дякую за відписи :)

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  2,983
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  2,822
  • Reputation:   509
  • Joined:  09/15/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

В біосі зазвичай можна вимкнути спостереження мамки за смартом, тоді не буде діставати.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  40
  • Group:  VIP користувачі
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  2,663
  • Reputation:   619
  • Joined:  07/06/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

У меня винт, целый год вообще без смарта работает ..... по видимому он сгорел .. или хрен его знает ... но все проги пишут :) У вас смарта тю..тю :) и ни чего пашет как миленький ... правда я его для мультимедии держу ... на всякий случай

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...