Перейти до змісту

нові тарифи на централізоване опалення


kinder911

Рекомендовані повідомлення

а кого нові тарифи на централізоване опалення в квартирах стимулювали до пошуку альтернативи?

а які взагалі альтернативи?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Опалення за рахунох акумулюючої станції від сонячної енергії,як варіант...0003.gif0003.gif0003.gif

Варіант, звісно, непоганий. Тільки постає питання собівартості і того, наскільки доцільний такий вид опалення у наших широтах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікава стаття на цю тему

http://vidomosti-ua.com/an/14200/

— Суть пропонованого нами методу полягає в «ефекті шлюзу», — розповіла «Відомостям» голова Асоціації об’єднання співвласників багатоповерхових будинків Юлія Сабатюк. — Адже як у наші квартири потрапляє тепло? Якщо по-простому: гаряча вода із тепломереж надходить у труби всередині будинку. Вона ними вільно рухається, нагріваючи повітря. Ми платимо за те, скільки нагрітої води нам подасть теплопостачальна організація. Ми ж пропонуємо поставити всередині будинку своєрідну засувку — після того, як гаряча вода «зайде» до будинку, засувка закривається, і вона циркулює всередині до тих пір, поки не охолоне.

але в цей час вода в трубі на вулиці тоже охолоджується і після відкриття засувки треба буде прогнати по системі всю охолоджену воду з вулиці аж поки не прийде нагріта з котельні, нє?

а якщо засувка не буде відкрита, вода замезне і порозриває труби, нє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в статті описаний непоганий варіант з багатоквартирним будинком на Перемоги навпроти ДАСФ - знаю той випадок.

Але він лише підвищить ефективність відбору тепла і рівномірний розподіл температури по квартирах (то непогано)- але за різницю температур і прокачану воду все одно доведеться платити в Луцьктепло по новим тарифам.

З іншої сторони на саму гідравліку в них в пропозиції йдеться як про 25-35 тисяч грн. - недорого ніби...

а втій же статті і другий варіант описаний, променеве опалення, коли з будинку викидається все чавуняччя, кладеться потужніша електромережа і в кожну квартиру ставиться ІЧ-опалення.

Розвантажить в прямому смислі будинок, вбереже його від руйнування через плісняву.

Є в когось бачення щодо цього?

Бо мені воно вельми привабливим здається: начитався тут http://www.teplodarets.com.ua/catalog/infrachervoni-plivki

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво: наприклад перейшло 50-70 % багатоповерхових будинків, які обслуговує конкретна в даному випадку котельня, на індивідуальне опалення - тобто повністю відмовилися від послуг "Луцьктепло".

А чи рентабельно буде далі використовувати "Луцьктеплу" цю котельню з її завантаженням 30-50% від розрахункових потужностей і чи взагалі це буде технологічно можливо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю, всіх нас чекає участь Ужгорода там люди масово ще до заборони на автономку стали уходити з централізованого оп. З часом за рештою людей стали бігати тепловиики і впрошувати відрізатись від ЦО, бо нерентабельно опалювати той будинок. Дойшла черга до цілих вулиць...

але там проблема із вуличними газопроводами, того уряд і поняв, шо може бути торба і зробив "тимчасову" заборону...

тепер люди пропри заборону переходять самі і находять для цього лазейки, бо ж не інтереси Луцьктепло головне в цьом процесі, а інтреси кожного із нас...

теплою плівкою квартиру легше дешевше обтулити, аніж тягнути і газову трубу додатково...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

а Перемоги, 10, що описаний в згаданій вище статті http://vidomosti-ua.com/an/14200/ - справді цікавий випадок. Мало того що кандидат на мера Бондар на ньому все піариться, хоча не зрозуміло якою стороною він тут, ще вартість теплового пункту крепко завищена. Серед пропозицій в 40-50 тис. грн. чогось вибір впав на 245 тис. - хоча обладнання теж саме що і в дешевшій пропозиції. Мабуть буде продовження десь в прокурорських коридорах...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 8 місяців потому...

наразі знову актуальна розмова які будуть ціни і хто платитиме по лічильниках

Українців поставлять на лічильник

b8344.jpg

Кабінет міністрів закупить прилади обліку теплової енергії.

Уряд обіцяє українцям масштабне впровадження систем обліку теплової енергії в житловому фонді, щоб скоротити споживання енергоресурсів. У держбюджеті на 2012 рік планується закласти 3,3 млрд грн на покупку теплових лічильників приблизно для 180 тис. багатоповерхових будинків. Учасники ринку схвалюють ініціативу Кабміну, але головною проблемою її реалізації вважають непрозорі тендерні процедури.

Віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв вчора заявив, що уряд в 2012 році планує направити 3,3 млрд грн на оснащення багатоквартирного житлового фонду приладами обліку теплової енергії. "Якщо відпустка тепла розраховується за формулами, це призводить до завищення витрат у кілька разів", - зазначив чиновник. Це не перша спроба ввести облік споживаних житлофондом енергоресурсів. У березні 2009 року парламенту було запропоновано законопроект про проведення аудиту теплових втрат житлових будівель, модернізації фонду та введення обов'язкового обліку теплової енергії за рахунок власних коштів мешканців або інвестицій. Втім, через рік документ був відкликаний новим урядом.

За даними екс-міністра з питань ЖКГ Олексія Кучеренка, системами обліку тепла оснащене 15-20% житлофонду, який налічує 215 тис. багатоквартирних будинків. "У середньому лічильник для одного п'ятиповерхового будинку обійдеться в 10 тис грн.", - Наголосив він. Таким чином, на оснащення приладами обліку 172-183 тис. будівель потрібно близько 1,7-1,8 млрд грн. "Це гарна ініціатива Проте складнощі для гравців ринку може створити корумпована система проведення тендерів, -. Вважає пан Кучеренко .-- Крім того, якщо лічильники будуть підконтрольні ЖЕКам, не варто виключати можливість махінацій з показниками".

Експерти кажуть, що на ринку небагато великих гравців, які могли б брати участь у тендері. "Це, наприклад, продукція датської Kamstrup A / S, німецької Siemens, Ринок" Семпал "української можна поділити на два напрями:. Установка приладів обліку в бюджетних установах і в житлових будинках У середньому для п'ятиповерхового будинку вартість лічильника обійдеться в суму близько 800. євро (9,2 тис грн .-- видання.) з вимірюваним витратою 6-10 кубометрів на годину, - повідомив директор з продажу та маркетингу компанії "Данфосс" Андрій Берестяни .-- Ініціативи уряду будуть допомагати розвитку ринку енергозберігаючих технологій, так як облік енергоресурсів буде стимулювати громадян скорочувати споживання. З іншого боку, учасникам ринку важко працювати з державою через складність і часто непрозорості тендерних процедур ".

За словами засновника компанії "ЛК Терм" Руслана Паска, іноземні лічильники стоять 700-800 євро, а українські - на 30% дешевше: "У тендері захочуть брати участь більшість учасників ринку Але є ризик, що через непрозорість тендерної процедури держава закупить більше. дешеве і низькоякісне обладнання, яке вийде з ладу вже через кілька років »,« Проблема в тому, що держава швидше за все в кілька разів завищить ціну закупівель і насправді придбає уживане або неякісне дешеве обладнання ", -. також побоюється старший аналітик НДЦ« Укрбіоенерго »Віталій Винниченка. На його думку, на установці лічильників реформа не закінчиться. "Думаю, установка лічильників тепла в будинках простимулює громадян до купівлі енергозберігаючих котлів, оскільки 40% тепла втрачається в мережі, в квартирах холодно, а платити мешканці будуть по повноцінному тарифом", - вважає він.

Марія Цатурян

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну к примеру, меня устроил бы только - ИНДИВИДУАЛЬНЫЙ СЧЁТЧИК - а не подьездный. Общее - это ГОВНО. Один экономить будет - а 20 палить на полную, в итоге у одного дубарь - у 20ти ташкент. А платить придётся всем одинаково. Нахрен такую инициативу. Если вдобавок к общему, разрешат поставить индивидуальный, и будут вычитать с общего -- потраченное тобой тогда куда ни шло. Иначе будет всё через ЖОПУ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...