Перейти до змісту

Велорух у Києві


Рекомендовані повідомлення

У Києві біля кожного магазину з'являться парковки для велосипедів

З наступного року біля всіх супермаркетів, торгово-розважальних центрів і спортивних центрів буде встановлено вело-та мотостоянки, пише газета Сегодня.

Як пише видання, про це йдеться в проекті рішення Київради, за який планують проголосувати вже на найближчій сесії у вересні.

"Створювати стоянки для двоколісного транспорту будуть прямо на парковках авто. У містах Європи велостоянки стоять навіть біля дрібних магазинів, у нас же поки це рідкість: нещодавно презентували лише одну на Позняках. Асоціація велосипедистів не раз просила мерію створити велостоянки, але там відповідали, що в бюджеті немає коштів. Підприємці не проти", - сказав адміністратор великого ТРЦ на Оболоні.

Нагадаємо, в червні на Позняках київські велосипедисти встановили парковку європейського зразка.

За даними Асоціації велосипедистів Києва, у столиці налічується близько 15-ти тисяч велосипедистів.

Нагадаємо, в травні Асоціація велосипедистів Києва (АВК) звернулася до столичної мерії з проханням передбачити в міськбюджеті на 2010 рік кошти на облаштування велосипедних доріжок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проблєма в тому, що рішення приймається на ххх грошей, а реально виділяється ххх/5 грошей. Так от питання в тому чи потраплять ці велостоянки в оцих ххх/5?

Крім того, мені цікавий механізм. Зазвичай, територія парковки біля супермаркета - це територія, яка або належить цьому маркету, або в оренді. Не уявляю як можна виділити гроші з міського бюджету на облаштування території, яка належить приватній фірмі.

Ми якось обговорювали з діфото такий варіант: написати листи від АВЛ або міськради, або спільний з рекомендацією магазинам постворювати велостоянки біля себе. Тобто вони за свої гроші ставлять стоянки, а міськрада з АВЛ піарять це діло: організовують прес-конференції, круглі столи, створюють додаткові сторінки на сайтах, бігборди або, наприклад, розробити карту велостоянок, чи нанести велостоянки на туристичну карту міста і т.д. Тіпа як тема на борді (оценка велолояльності...). Це ж реклама.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Києві до 2011 року планують облаштувати чотири велодоріжки

Київська міська державна адміністрація прийняла рішення побудувати чотири велодоріжки до кінця 2010 року.

Як говориться в повідомленні Асоціації велосипедистів Києва, у суботу, 7 серпня, київські велосипедисти пікетували будівлю міськадміністрації з вимогами виконати обіцянки щодо відкриття велодоріжок.

Після дискусії велосипедистів з виконуючим обов'язки голови Київміськадміністрації Олександром Поповим чиновник пообіцяв велосипедистам, що до кінця року в Києві буде відкрито велодоріжки на проспекті Бажана, Дніпровській набережній, на вулиці Здолбунівській і на споруджуваному Дарницькому автомобільно-залізничному мосту.

У цілому вимоги велосипедистів полягають у будівництві до червня 2011 року 50 км доріжок, а також у виконанні програми, затвердженої на сесії Київської міської ради в 2009 році, і облаштуванні 168 км доріжок до квітня 2012.

Згідно з програмою, будівництво доріжок обійдеться місту в 100 мільйонів гривень.

Як повідомляло агентство, 24 грудня 2009 на своїй сесії Київрада вирішила облаштувати на території столиці 17 велосипедних маршрутів в 2010-2011 роках.

Ці маршрути будуть називатися: Мале кільце, Теремки, Київ-Московський, Дніпро, Харківський, Троєщина, Бровари, Труханівська, Вишгород, Виноградар, Лесі Українки, Поділ, Перемога, Борщагівка, Центр, Пирогово, Площа Шевченка.

У Києві налічується близько 15 тисяч велосипедистів.

Нагадаємо, минулого тижня київська влада заявила, що з наступного року біля всіх супермаркетів, торгово-розважальних центрів і спортивних центрів буде встановлено вело-та мотостоянки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пікетували щоб прийняли рішення.

тепер будуть пікетувати, щоб це рішення виконували.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пікетували щоб прийняли рішення.

тепер будуть пікетувати, щоб це рішення виконували.

прийняти рішеня це не важко. Набагато важче його виконати особливо в умовах кризи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А місто погавнішало з новим гасфальтом. Такі да. А обіцяли з гасфальтом і догішки. Гасфальт є а догішок нет. Гшиба дегшить слово.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Насчет велопарковок в Киеве. Популизм это был. Ничего подобного до сих пор там нет. Да и смысл в этих парковках без охраны? Я даже с замком вел не оставлю. Срежут в два счета, какой бы замок не был. Даже такой:

velozamok_kryptonite.jpg

... или унесут вместе с парковкой.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...