Jump to content

проблема з компютером

Recommended Posts

Posted

Є проблема з компом. Досить довго відкриває папки та файли.

Робив вже все що завгодно (робив дефрагментацію, провіряв на помилкі вінт, переставляв віндовс разів може з десять)

тільки ще не форматував бо шкода цінних даней.

система ось така:

HDD: WD Caviar 7200 250gb

RAM: Transcend DDR3 2gb

CPU: AthlonX3 розлочений став тепер Athlon X4

VIDEO: Nvidia 8600GT

Motherboard: Asus M4A77TD

Допоможіть будь-ласка !!!

Буду дуже вдячний за відповіді

Posted

Яка там ОС?  І чи тестував розлочене ядро, бо факт відкриття не означає його роботоздатність. Ось я розлочив, а при запуску оцінки WinSAT (Windows 7) вилітає у БСоД

Перевір SMART статус свого жорсткого диска.

Posted

Яка там ОС?  І чи тестував розлочене ядро, бо факт відкриття не означає його роботоздатність. Ось я розлочив, а при запуску оцінки WinSAT (Windows 7) вилітає у БСоД

Перевір SMART статус свого жорсткого диска.

смарт впорядку

з ядрами вродь би тож порядок грузяться усі стоїть ХРюша СП3

Posted

То може якась зборка крива?

Зі. DDR3? 4 ядерний проц ?...і на такій конфігурації Ви запускаєте древній ХР. Якому 9 років вже

Posted

знайди вінт і саме основне скопіюй, а свого фоматни/постав 7-ку/ а потім запусти тест на стабільність через прогу OCCT. ЗІ можливо проблема в розлоченому ядрі.

Posted

Я конешно не майстер, але мені здається що треба почистити системний блок від пилі. В мене тоже комп тормозив, а я як відкрив кришку, як прочистив, наніс термопласту на проц. Поставив Win_7 то тепер так літає, що комп коли новий був так не фуричив. Але хто його знає.

Posted

знайди вінт і саме основне скопіюй, а свого фоматни/постав 7-ку/ а потім запусти тест на стабільність через прогу OCCT. ЗІ можливо проблема в розлоченому ядрі.

чим краще форматувати?

Posted

Програмою установки Windows 7 видалити і вибрати нерозмічену область, бо він створює два розділи. Один із них на 100 мб іде під файли завантаження

Posted

троха проясню ситуацію. Процес виготовлення процессорів схожий на ліпку блінів - іде конвеєр зі зборки Х4, їх ліпасять вроді однакові але ж вони як бліни один "наманий" другий "так собі", третій "толковий". Потім ці всі бліни шурують на тестування і от ті самі бліни толкові маркуються Х4, в "наманих" лочять ядро і ставлять маркування Х3, а от "так собі" стають Х2 (не уточняю точних моделей проців які ідуть під розлочку бо просто не пам’ятаю). А потім покупець купує той самй "наманий" блін бере гарну стаместу (мат. плат.) і робить "толкойвий" блін.

Ну а по суті він то не толковий ядро лочіли не для галочкі в звітності.

Posted

чим краще форматувати?

звичайно ж форматувати Windows - ом. так як казав Witiok

Posted

Форматувати не треба.

1) постав "рідні" драйвера на материнку

2) перевір, чи включені UDMA-режими

3) в "Свойствах" кожного диску вимкни "Сжимать диск для экономии места" і "Разрешить индексирование диска для быстрого поиска" (для всіх підпапок)

4) ввімкни "Не кешировать экскизы" і застосуй для всіх папо

Posted

А взагалі-то, непогано було б побачити результати тесту на швидкість читання/запису (наприклад, утилітою HDTune), можливо багато чого проясниться. Перед запуском тесту треба позакривати усе, що можна, щоб мінімізувати похибку у результатах.

А там уже можна буде думати про розлочені ядра і тд.)

"Смарт в порядку", - у смарті швидкість читання/запису не видно, наскільки я знаю, так що оцінюючи апаратну справність вінта, на цьому зупинятись не варто.

Posted

Была схожая проблема на 2-х материнках ASUS - после двойного клика на папке или файле проходило полсекунды перед их открытием.

Опытным путем установил, что проблема возникала после установки родных драйверов что шли с материнками для SataIDE.

Попробуй их снести или не ставить при установке операционки.

Posted

Была схожая проблема на 2-х материнках ASUS - после двойного клика на папке или файле проходило полсекунды перед их открытием.

Опытным путем установил, что проблема возникала после установки родных драйверов что шли с материнками для SataIDE.

після багатьох перевірок мною було виявлено таке:

якщо щось включаю з вінта якись медіа файл то глюки перестають і все працює в норму а як тільки закриваю то знов глюки вертаються

не підскажете що це може бути?

Posted

після багатьох перевірок мною було виявлено таке:

якщо щось включаю з вінта якись медіа файл то глюки перестають і все працює в норму а як тільки закриваю то знов глюки вертаються

не підскажете що це може бути?

буду вдячний за відповіді

Posted

ось тест (осст) прошу дуже вас прокоментувати його (добре це чи погано ?)

post-8013-1278677312,17_thumb.png

post-8013-1278677322,81_thumb.png

post-8013-1278677337,62_thumb.png

post-8013-1278677351,83_thumb.png

post-8013-1278677367,87_thumb.png

post-8013-1278677378,13_thumb.png

post-8013-1278677391,76_thumb.png

post-8013-1278677404,91_thumb.png

post-8013-1278677616,17_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...