Перейти до змісту

Етот дєнь пабєди… Або дідівська правда

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Одним з дописувачів на УП є Валерій Семиволос - це один з дуже небагатьох людей статті якого я стараюсь дуже уважно читати. Дуже б хотів щоб ви потратили трохи часу і прочитали його недавню серію статей про його колоритних дідів.

Етот дєнь пабєди… Або дідівська правда

Історія совка: Дід Данило і Ковпак

Як Ковпак Діду Данилу життя рятував

Дід Данило і Ковпак: остання зустріч

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 101
  • Створено
  • Остання відповідь

Костер Джордано Бруно еще дымится! Возобновите процесс Галилея! (с) Гашек

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А кого ты читал из историков которые придерживаются противоположно точки зрения ?

Статьи как и почти вся литература свідомих шо не услышал от бабы которой рассказала соседка то придумал

Где гарантии или хотя бы предпосылки к ним что это все не придумал сам автор ?

Это художественные работы

А де гарантії, що істоик писав не під диктовку/замовлення і саму лише правду?

Он і гр. Різун (Суворов) теж стверджує що пише правду і посилається на тисячі документів.

І чому я, власне, не повинен вірити своєму дідові (Царство йому небесне) про ЙОГО війну в лавах Червоної Армії?

Або своєму батькові (йому 76 років і дай йому Бог здоров"я) про окупацію, окупантів і українську партизанку (УПА)?

Чи мамі про виселення їх з території сучасної Польщі (операція "Вісла")?

Чи тітці, яка була в"язнем в "Бухенвальді"?

Їхня правда що гірша за підручники історії за якими вчився Дмітрій Табачнік (та і я також)?

Там правди було менше, ніж в розповідях моїх родичів...

Не хочу сказати, що теперішні підручники набагато кращі, але там є те, що, наприклад, в школах Росії досі табу. (Невже було потрібно, щоб загинув Качинський, щоб розсекретити дані про Катинь? ).

Питання риторичні і поставлені для того, щоб задуматись, чи потрібно сліпо вірити тим-таки підручникам, які, як правило, пишуться ПЕРЕМОЖЦЯМИ та/або на догоду владі, кланам тощо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читаєш і дивуєшся. Кожен день нам розказують, який ми працьовитий і мирний народ, яка ми щедра і гостинна нація. А як придивишся краще, крім лайна відрами, образ в спину і споганення чиєїсь памяті нічого більше нема. Звісно нарити в неті купу інформації непонятного характеру, і ставити це собі за взірець розуму багато не треба. А проїхатись по районах області і послухати людей які були учасниками тих подій, важко. Правда в вас одна шановний та правда яку ви хочете бачити. А все інше не інакше як обман, комуністичні байки, нкаведешна пропаганда. Все обман лише ви знаєте правду. То може ви розкажете нарешті за стільки років свою дідівсюку "ганебну" правду, чи може там жодної чорної плямки нема, чи може ручки кровю не в миті. Розказувати про подвиги це завжди похвально, а розказати про вбивства, сусіда сусідом, вчителів і медсестер зарізаних в ночі, тільки тому що вони інакше мислили. Ні, де там, це ж не ми. Ми б цього ніколи не зробили, але правда в тому що робили тільки совісті визнати не вистачає....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читаєш і дивуєшся. Кожен день нам розказують, який ми працьовитий і мирний народ, яка ми щедра і гостинна нація.

Значить ти належиш до лінивого, воюватого народу, до зажерливої і озлобленої нації. :g05: Ти шо наш північний сусід? :g05:

Для чого стільки каяття, емоцій? Не можеш з цим всім жити - йди здавайся в міліцію. Від нас ти чого хочеш?

Коли історію пише тоталітарний режим, краще слухати розповіді своїх дідів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читаєш і дивуєшся. Кожен день нам розказують, який ми працьовитий і мирний народ, яка ми щедра і гостинна нація.

Значить ти належиш до лінивого, воюватого народу, до зажерливої і озлобленої нації. :g05: Ти шо наш північний сусід? :g05:

Для чого стільки каяття, емоцій? Не можеш з цим всім жити - йди здавайся в міліцію. Від нас ти чого хочеш?

Коли історію пише тоталітарний режим, краще слухати розповіді своїх дідів.

Ні я належу до поміркованих людей які вміють прощати і на відміну від деяких забувати образи. А не кожен день борсатися в дірмі. Це в мене емоції, та ти що не пост, обливаєш як не одних то других дермом, все тобі не йметься, то тобі євреї мішають жити, то других тобі правда не подобається. До чого тут взагалі міліція і звідки ти її відкопав. Ти в зеркало подивись а в друг побачиш "воюватого народу, до зажерливої і озлобленої нації" нічого схожого нема. Від тебе міні нічого не треба, перестань лише поганити память і минуле інших людей. Ти хочеш правду. Буде тобі. Та правда яку ви за стільки часу ні разу не розказали і не разу в цьому не покаялись.

По батьковій лінії, дід і бабуся з хмельницької області все коріння звіти. Після війни по призначенню був переведений на Волинь, то поясни міні внуку, якого хрена, так звані українці приходили їх вбивати, в хату гранату закинули, що не українець був. Корінний українець. За що за те що дівчину полюбив іншої національності. До останніх днів працював на залізній дорозі шпали на спині носив.

По маминій лінії, бабуся після війни була переведена в Устилуг медсестрою дітей лікувала.То приходить вуйко і каже їдьте дівчатка, їдьте поки не пізно, а зранку біля будинку віз стояв з чотирма мертвими дівчатами. Такими самими медсестрами. Отак кожну ніч лягали спати і думали доживуть до ранку чи ні. А Знаєш звідки родом, з Запоріжжя весь рід, козацький від внука до прадіда.

В сусідки всю родину на очах розстріляли, що не корінна була, ні корінна, знаєш за що за кусок хліба оставленого для своїх дітей, односельчани розстриляли, розумієш свої.

В друга дідові в спину стріляли, два рази хату підпалили, за що, та ще казахом був, за те що телефоністом працював.

То ти тепер внук своїх дідів поясни міні і тисячам таких як я, за що вбивати приходили, скажи мені за що.

То хто ви після того.....

То хто з нас українець

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За себе я впевнений, а ти вчись грамотно писати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце все. Оце все що ти можеш міні на це відписати.

Я тебе зрозумів і напевне десятки людей теж все зрозуміли.

Хто з нас є хто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні я належу до поміркованих людей які вміють прощати і на відміну від деяких забувати образи.

...ви поміркували і пробачили Януковичу дві серйозні судимості, забули образи які щодня з російських каналів помиями течуть і подарували їм троха нашої економіки і землі.

Не хочу бути поміркованим, хочу бути патріотом.

А щодо ваших родичів, то "казакі" в центрі і на півдні таке чудили, що нашому УПА і не снилося, так що будьте послідовними, або якщо розбираєтесь лише в історії західної України то почитайте трошики і спеціалізованої літератури про інші регіони. Наприклад в Севастополв вийшло друге, доповнене і виправлене видання довідника "Полный перечень объединений и соединений 3-го Рейха из граждан СССР и эмигрантов, а также из жителей Прибалтики, Западной Белоруссии и Украины". Багато цікавого для себе відкриєте.

хоча і тоді не перестанете доказувати що України не було і Слава Расєє на наше счастлівоє дєцтво.

хм, romaxa11, раз в темі стільки тролів, то напевно є доля правди в статтях Семиволоса :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після війни по призначенню був переведений на Волинь
, що це за призначення і хто взагалі був твій дід, що його після війни в саму модну область закинули, раз вже ти так хочеш. Ну і не я, а ти повинен тут написати, за що йому кинули в хату гранату і чого саме українці і чого саме УПА.

Скоріш за все цю саму хату не твій дід будував, а тих хто її збудував представники "іншої національності" відправили на той світ. І таких були мільйони, сотні тисяч з тих хат були вислані в Сибір, освоювати тайгу, в концтабір і там зовсім не весело було.

Може тобі не сподобається, те що я напишу, але повстанці воюючи чи проти фашистів, чи проти гебні, воювали біля своїх родин, біля своїх домів, а це накладало чіткий відбиток на бойову тактику - коли вони вбивали, значить було за що, бо кожне вбивство підставляло їх родини під автомати чи то німців чи енкаведистів. Може краще ніж ту фігню писати прочитай що пан Сеиволос написав, або просто йди спати, бо те що ти написав, ще провірити потрібно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може я не добачаю, чи може тролі на картинках не в той топ влізли. Щось я не бачу тут теми про Януковича і економічну ситуацію в Україні. Шановний читати треба не "казакі" а українські козаки. Дякую що оціни мої знання історії західної України, цим ви якраз і підтвердили мої слова. Щиро вам за це вдячний.

А чому ви забулися дописати "Західної " України. Це ми вже про СС Галіцію забувати почали. Чи ця правда теж очі муляє.

То давайте розкривайте тему,я хоче послухаю про бригаду цих карателів які до речі якраз і мородерствували на Захійній Україні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

DOG, я писав про те що ви дупля не ріжете в історії але точно знаєте що СС Галичина - мародери. Причому чомусь от тільки вони.

Козаків на Україні немає вже давним давно, ще так приблизно з початку 18го століття. Замінили їх казакі, які вкалували на російську імперію а потім файно допомагали третьому рейху. Так що ви там визначайтеся з чиїх ви поточніше.

[nd], стаять, чого так однобоко ? ану давай статистику зі сторони польщі ?

Відносини з поляками не тра сюди приплутувати, бо ви самі себе в глухий кут заганяєте в дискусії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після війни по призначенню був переведений на Волинь
, що це за призначення і хто взагалі був твій дід, що його після війни в саму модну область закинули, раз вже ти так хочеш. Ну і не я, а ти повинен тут написати, за що йому кинули в хату гранату і чого саме українці і чого саме УПА.

Скоріш за все цю саму хату не твій дід будував, а тих хто її збудував представники "іншої національності" відправили на той світ. І таких були мільйони, сотні тисяч з тих хат були вислані в Сибір, освоювати тайгу, в концтабір і там зовсім не весело було.

Може тобі не сподобається, те що я напишу, але повстанці воюючи чи проти фашистів, чи проти гебні, воювали біля своїх родин, біля своїх домів, а це накладало чіткий відбиток на бойову тактику - коли вони вбивали, значить було за що, бо кожне вбивство підставляло їх родини під автомати чи то німців чи енкаведистів. Може краще ніж ту фігню писати прочитай що пан Сеиволос написав, або просто йди спати, бо те що ти написав, ще провірити потрібно.

ТИ напевне читати не вмієш, чи може читаєш те що хочеш бачити. Там все написано, за що кожного вбивати приходили. Діжа за те що покохав дівчину іншої національності, це тобі аргумент. Через це можна вбивати. Я тобі написав "як вони біля своїх родин воювали", що за кусок хліба вирізали всю родину. Зрозумій це не десь, було це тут на Волині в одному з районів. Значить вбивство людей, бо так треба, за кусок хліба, за те що не тої національності, тобою оправдовується. Того пана для себе залиш, а вось пригодиться одне місце підтерти. То тобі ще щось перевіряти треба, то тепер тобі архіви подавай.

Я розповів тобі історію, історію моєї родини.

Цього тобі мало ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за кусок хліба вирізали всю родину

ой дуже я сумніваюсь, щось вже заговорюєтесь шановний. Своїх ніколи б не чіпали і за більше.

шото вам не доросказали.

demotivators.org.ua-6423.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні я належу до поміркованих людей які вміють прощати і на відміну від деяких забувати образи.

...ви поміркували і пробачили Януковичу дві серйозні судимості, забули образи які щодня з російських каналів помиями течуть і подарували їм троха нашої економіки і землі.

Не хочу бути поміркованим, хочу бути патріотом.

А щодо ваших родичів, то "казакі" в центрі і на півдні таке чудили, що нашому УПА і не снилося, так що будьте послідовними, або якщо розбираєтесь лише в історії західної України то почитайте трошики і спеціалізованої літератури про інші регіони. Наприклад в Севастополв вийшло друге, доповнене і виправлене видання довідника "Полный перечень объединений и соединений 3-го Рейха из граждан СССР и эмигрантов, а также из жителей Прибалтики, Западной Белоруссии и Украины". Багато цікавого для себе відкриєте.

хоча і тоді не перестанете доказувати що України не було і Слава Расєє на наше счастлівоє дєцтво.

хм, romaxa11, раз в темі стільки тролів, то напевно є доля правди в статтях Семиволоса :)

Цікаво ми пишемо. А до чого тут Янукович, А до чого тут казакі, А до чого тут Севастополь, а до чого тут 3-рейх

то я вам повторю якщо ви вже написали про це, то вже дописуйте дописуйте.

Ми всі тут уважненько почитаємо.

Чи може минуле очьки ріже, що про це говорити заборонили. Чи ми тільки знаємо те що нам вигідно знати.

Я ще раз повторюся проїдьтеся по області і порозмовляй з людьми, не дядьою з нету з людьми порозмовляй і можливо тоді в тебе в голові щось і перевернеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та не дориєтеся ви до правди...

Моя баба розказувала як в її селі бендерівці поляків повбивали... виходить бендерівці зло...

а один дід розповідав як нквд-исти передягалися бендерівцями і спеціально йшли вбивати людей, щоб очорнити славу бійців упа, і знищити довіру до них людей. може не таке вже зло? так само вчитель історії розповідав (він з горохівщини), як німці захопили село де жили його батьки, то вели себе культурно, підтримували порядок, і т д, а як прийшли "освободітєлі" то грабували і гвалтували.

історія вже кільканадцять раз переписана кожною владою як їй було вигідно те все припіднести.

ви то бачили на свої очі? ні. баба/дід казали? а де гарантія, що це правда, а не надто однобоке висвітлення подій? то може варто зосередитися на тому як зробити так, щоб жити було ліпше зараз, аніж ото гризтися між собою за те, як жилося колись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за кусок хліба вирізали всю родину

ой дуже я сумніваюсь, щось вже заговорюєтесь шановний. Своїх ніколи б не чіпали і за більше.

шото вам не доросказали

То сумніваєшся то це я заговорююсь, ти поїдь розкажи цій жінці свою думку, а я подивлюсь як вона тобі в лице плювати буде. То це не свої були, якраз таки свої, односельчани.

Поїдь розкажи що це все вона видумала що це все бред, і що цього не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 00:10' timestamp='1273957826' post='496501']

сім мільйонів українців воювали в лавах червоної армії, а на ці сім мільйонів українців знайшлося тільки 25-30 тисяч виблюдків, які лизали дупу німцям і вирізали ночами безневинних людей, от і вся історія.

а... поняв. лизати дупу росіянам це смачніше і не так позорно?

хто лизав дупу німцям? були зрадники які пішли поліцаями і тому подібне. кругом такі є і будуть.

а УПА воювало якраз проти німців. потім довелося і проти совітів.

було таке що хотіли з гітлером домовитися в поміч німцям в обмін на незалежність. Гітлер відмовився. але це не лизання. це спроба добитися незалежності.

бо з їх точки зору получалося що німці загарбники що совіти загарбники. яка к чорту різниця між ними?

з.і. в нас навіть в старому місті є пам"ятка про те, як мило і любо ставилися совіти до наших

http://holocaust1.netfirms.com/nkvd_murderers.htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про українські жертви, яких вбивали поляки. Так би мовити - заради справедливості того, що написав [nd].

ПОПІЛ САГРИНЯ СТУКАЄ В НАШІ СЕРЦЯ

Як відомо, з нагоди 60-ліття так званих волинських подій засоби масової інформації Республіки Польща, колишні вояки Армії Крайової, «кресов’яки» торік волали на весь світ про українців-різунів з ОУН-УПА, про геноцид щодо поляків на Волині. У сусідній державі за Бугом немало видано книжок, здійснено публікацій, в яких не без лукавства та фальші витворено жахливий образ українського націоналіста.

В Україні ставлення до звинувачень на адресу ОУН-УПА мало неоднозначний характер. Були такі, котрі підтримували цей лемент і поспішали вибачитися за невинні жертви, яких зазнало польське населення на Волині. Хто ж глибше пізнав історію взаємин між поляками і українцями впродовж віків,і особливо у ХХ столітті, збагнув причини та наслідки українсько-польського протистояння, конфліктів, той не погоджувався на одностороннє вибачення, на виокремлення та відзначення тільки 60-річчя волинських подій. Прихильники цієї позиції вважали, що вибачення має бути двостороннім і акції порозуміння та примирення повинні одночасно відбутися як на Волині, так і на Холмщині, або й в інших регіонах Польщі та України, де мали місце українсько-польські конфлікти, де були невинні жертви, яких зазнали як поляки, так і українці (Галичина, Надсяння, Лемківщина, Підляшшя).

Президент України Леонід Кучма, 227 народних депутатів пішли назустріч вимогам поляків, подбали про вшанування невинних жертв, яких зазнало польське мирне населення на Волині в 1943—1944 роках. У селищі Павлівка за участю тисячної делегації громадян Польщі, священиків різних конфесій, президентів України Леоніда Кучми і Республіки Польща Олександра Кваснєвського було відкрито і освячено Пам’ятник примирення...

Українці, виселені майже 60 літ тому із своїх етнічних земель у Польщі, торік під час великого галасу навколо волинських подій нагадали про багатотисячні невинні жертви, яких зазнали вони та їх рідні від польських збройних формувань (Армії Крайової, Батальйонів хлопських, Народових сил збройних, польської допоміжної поліції та інших), про сотні убитих та закатованих представників української інтелігенції, громадських діячів, священиків у 1941—1945 роках, про спалення українських сіл у 1942—1943 роках, зокрема, таких, як Пасіка (серпень 1942 р.), Стрільці, Моложів, Тугані, Мірче (26 травня 1943 р.), тобто до волинських подій, Молодятичі (27 жовтня 1943 р.); про те, як польська допоміжна («гранатова») поліція видавала українців німецькій жандармерії за те, що вони рятували втікачів із концтаборів для військовополонених, допомагали партизанам; про те, як окупанти розстрілювали цих українців або ж нищили їх у Майданеку, Освєнцимі та інших концтаборах; про вигнання українців зі свого прадавнього краю... Торік про невинні жертви, яких зазнали українці Холмщини, згадували між іншим, майже пошепки...

Нині минає 60 років масового знищення українських сіл на Холмщині вояками 27 волинської дивізії АК, Батальйонами хлопськими, іншими польськими збройними формуваннями. Тільки в Грубешівському повіті, де мешкало найбільше українців, у 1942—1945 роках було спалено вщент 55 українських сіл, з них 45 навесні 1944 року. Під час цієї геноцидної акції тут знищено понад 4 тисячі українців, переважно дітей, жінок, людей похилого віку. Ось назви цих сіл: Прегоріле — 8 березня, М’ягке — 9 березня, 10 березня — Турковичі, Сагринь, Риплин, Теребінь, Стріживець, Маличі, Ласків, Сиховичі, Андріївка, 11 березня — Модринець, 14 березня — Модринь, 19 березня — Масломичі, Міняни, Козодави, Тихобіж, Сліпче, Космів, Модринець, Жабче, Ощів, Хорощиці, 21 березня — Бересть, Верешин, Витків, 22 березня — Смолигів, Старе Село, Ліски, Кстяшин, Василів Великий, Губинок, Річиця, Тучапи, 2 квітня — Потуржин, Василів, Радостів, Новосілки, 7 квітня — Телятин, Жуличі, Вишнів, Колдубиська, 8 квітня — Крилів, 19 травня — Бусьно, Заборці, 22 травня — Переспа...

Впродовж двох останніх років ми, громадські об’єднання депортованих українців з Польщі в Україну, неодноразово зверталися на адреси Президента України Леоніда Кучми, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, Прем’єр-міністра України Віктора Януковича, Міністерства закордонних справ, Міністерства культури і мистецтв, ряду комітетів Верховної Ради, Кабміну, міжвідомчих комісій, Генеральних консулів України і Республіки Польща, місцевих органів влади з клопотаннями відзначити на державному рівні 60-річчя виселення українців зі своїх етнічних земель у Польщі та 60-річчя масового знищення українських сіл на Холмщині, проведення в Сагрині акції порозуміння та поєднання за участю українців і поляків, священиків православної, греко-католицької, римо-католицької церков, президентів України і Республіки Польща, а також в обох державах забезпечити адекватні умови щодо облаштування кладовищ, могил невинних жертв, яких зазнали українці і поляки під час Другої світової війни.

На жаль, у відповідь на наші звернення — глибоке мовчання. Президент України піклується про відкриття Пам’ятника польським орлятам у Львові, подбав про відкриття Пам’ятника в Павлівці на Волині. А хто ж подбає про встановлення пам’ятників над невинними жертвами, яких зазнали українці Холмщини, Надсяння, Лемківщини, Підляшшя упродовж Другої світової війни та під час депортації зі своєї малої Батьківщини?.. Попіл Сагриня, інших спалених українських сіл у Польщі стукає в наші серця, в серця наших нащадків. Чому ж так «глосно мовчать» українські засоби масової інформації про цю трагедію?.. Чому мовчить наша совість?..

Микола ОНУФРІЙЧУК, голова обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Козаків на Україні немає вже давним давно

а это кому медали вручают, жертвам голодомора?

post-345-1273959181,5_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd], прочитайте уважніше що я написав. А ви далі своє тулите, ще б сказали навіщо. Типу фоток ніхто не бачив. Мої всі жили на території теперішньої Польщі а тоді України. Я вам таких фото напощу з мертвими Українцями ніфіга не менше. Так що гнила тема і не відноситься до "Етот дєнь пабєди… Або дідівська правда"

думаю тут ми закінчили.

Чи може минуле очьки ріже, що про це говорити заборонили. Чи ми тільки знаємо те що нам вигідно знати.

Я ще раз повторюся проїдьтеся по області і порозмовляй з людьми, не дядьою з нету з людьми порозмовляй і можливо тоді в тебе в голові щось і перевернеться.

що мені має перевернутися ? я почну ненавидіти Україну і лизати сраку Росії ? Я народився в Росії бо батько був військовий. Але мене від неї верне бо вона - нащадок імперії а потім і СРСР - нащадок тих режимів що винищували мою націю протягом декілької століть. Я розмовляв і розмовляю з людьми, які те пережили і чую різне. Якщо винищували поляків бо ті винищували нас, якщо винищували комуністів бо ті винищували нас - то що тут має очі різати ? З якими ви людьми розмовляли ? з головами колгоспів ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а это кому медали вручают, жертвам голодомора?

напевно я вас розчарую, але козак то не лише стильна зачіска.

Зараз розвелося тьма тьмуща різних угруповань, які можуть себе як завгодно називати, а яка їхня історична цінність і так ясно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 00:36' timestamp='1273959368' post='496517']

а це що за фрейдівська обмовка?

не обмовка. так спеціально було сказано. раз не поняв ну і ладно

а знайди хоч один підірваний поїзд? не воювали, хочеш зараз сюди знайду документальні підвердження.

http://www.personal.in.ua/article.php?ida=346

вважаєш що тільки підірваними поїздами вимірюється боротьба?

хоча би у тому, що радянська влада не планувала звільнення завойованих земель від населення, мало різниці? хоча би у тому що ти такий от весь грамотний взагалі народився, що народилися твої батьки, а діди з бабами жити залишилися - тобі мало цієї різниці?

штучний голод, вивезення українців в сибір, по дорозі куди половина вмирала, активне переселення сюди інших національностей, це так, просто по приколу було видно

' date='16 мая 2010 - 00:45' timestamp='1273959919' post='496522']

прийшов упівець до дівчини - не сподобався їй, прийшов наступної ночі з друзями вирізали усю сім'ю. це тут, в десяткові кілометрів від луцька. цим "визволителям" досі вслід по вулиці старші люди плюють просто.

http://tsn.ua/ukrayina/sbu-znaishla-dokazi-provokatsii-proti-oun-upa.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якби мій батько тут відписував то вам було б скучно і нецікаво

хоча напевно так само несли б якусь чепуху невтєму аби шото написати.

не зовсім по темі, ритися впадло в збірнику, але все ж недалеко

Коли я чимсь образив комуністів

Не попрошУ пробачення у них.

Бо комуністи – зло могО народу

Буть комуністом – то великий гріх.

На совісті у них життя мільйонів,

Під керівництвом лідера свогО

Вони народ наш голодом морили,

Зламати намагаючись його.

А тих кого зламати не вдалося

Вивозили в Сибір, на Соловки.

На всіх будовах клятого союзу

Лишився слід селянської руки.

І в рОки світового лихоліття

У комуністів не було проблем,

Мільйонами життів свогО народу

Вдобряли украЇнський чорнозем.

І знову відбудова, - рабська праця,

Донецькі шахти, БАМ та «целіна»

Й війна «холодна», з всім практично світом

Хоч і безкровна, але все ж війна.

Вона вкінець Союз вже доконала.

А «пєрєстройка» їй допомогла,

Хоч Україна й «незалежна» стала,

Та «партія» позицій не здала.

Ми «вільні» майже два десятиліття,

Але мабуть вже доля в нас така.

У кожному провладнім кабінеті

Володар є «червоного» квитка.

Нас губить наша власна толерантність.

Вона не доведе нас до добра.

Бо комуняці – місце на гілляці,

І всім це усвідомити пора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не буду все копіювати, але я так зрозумів що ви передивилися стільки тексту щоб знайти слово "поїзд" ? все інше нецікаво ?

уявляю як ви історію вчили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...