Перейти до змісту

Табачник: Україна і Росія видадуть посібник для вчителів історії

Phoinix

Рекомендовані повідомлення

Україна і РФ до кінця 2010 року підготують спільний навчальний посібник для вчителів історії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це міністр освіти і науки України Дмитро ТАБАЧНИК сказав під час відеомоста Київ-Москва.

«У нас є цікаві напрацювання щодо створення спільного навчального посібника для вчителів історії і суспільствознавства. У нас досить різні програми і я розумію, що це вельми маніловська ідея створити спільний підручник, тому ми розпочнемо з навчального посібника для вчителів», - сказав Д.ТАБАЧНИК.

При цьому він зазначив, що в посібнику будуть викладені різні точки зору на «деякі складні процеси».

За його словами, це дасть змогу вчителям краще розуміти один одного.

Д.ТАБАЧНИК підкреслив, що всі події, які відбуваються на території України, є невід`ємною частиною української історії.

«Я думаю, що навчальний посібник для вчителів України і Росії можна буде зробити до кінця календарного року. Видамо його ми досить швидко. А охоплювати він має період від стародавньої історії і до XXI століття», - сказав він.

У свою чергу, заступник міністра освіти і науки РФ Ісаак КАЛІНА також підкреслив, що треба розпочинати із спільної книги для вчителів, і, можливо, з часом це переросте взаємоузгоджені підручники історії.

оригіналї

а нам той підручник потрібен? Якщо здамо історію, то це вже можна рахувати що ми втратимо націю, як незалежну, унікальну. Станемо малоросами як нас і називають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я цього й очікувала   <_< Дошукалися нових концепцій...

Я так розумію, переписування буде саме в такому напрямку:

Російський політолог, депутат Державної думи Росії від пропутінської партії "Єдина Росія" Сергій Марков вважає "важливим завданням" "різку, радикальну зміну підручників історії в сучасній Україні", бо, на його думку, "вони сфальсифіковані".

(с).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От є ще десь таке, щоб "НЕЗАЛЕЖНІЙ" державі сусідня незалежна диктувала, як їй історію писати? "різку, радикальну зміну", буе :sm142:

Цікаво, які в нас тепер нацгерої будуть...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От є ще десь таке, щоб "НЕЗАЛЕЖНІЙ" державі сусідня незалежна диктувала, як їй історію писати? "різку, радикальну зміну", буе :sm142:

Цікаво, які в нас тепер нацгерої будуть...

Героя України я думаю дадуть Путіну та Медведєву, оце і будуть наші національні герої :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

народ, настають такі часи, що дійсно правдивої історії ми не дочекаємось ще довго. І боротись ятак розумію особливо ніххто не буде. Сире суспільство. Що можна зробити?- закупйте нормальні історичні книжки. Я наприклад цим вже зайнявся, ще й купив документальний фільм "Собор на крові". Хоч буде що нащадкам показати. Бо чавити патріотичний дух будуть немилосердно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це все похоже на насильницьке насаджування російської мови!

я нічього проти мови не маю! но я вважаю що людина(мати, батько) сама повинна вибирати що буде вчити а що ні!

яку книжку буде читати а яку ні!

таке відчуття що знову вертаємось в союз!

ше тількі дядьків в чьорних кожаних плащах які підходять до громадян на вулиці не хватає :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так розумію ця влада не хоче цяцькатись в роздріб, здає все оптом і економіку і культуру і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В школі я досить непогано знав історію. Закінцив 11-й клас, здав навідмінно екзамен з історії України і зловив себе на думці, що я у цьому питанні пропустив щось надзвичайно важливе. Пізніше я зрозумів. Я все знав про легендарних скіфів, які дали тягла самому Македонському, я все знав про велич Київської русі, ще більше я знав про крутізну козаків... але я нічого не знав про історію рідного міста. Зараз я собі це дуже просто пояснюю - патамушта історія валинска-галіцкай русі нє савсєм пасуєт палітікє імпєрской маскви. Період найбільшого розквіту Луцька припадає якраз на той час коли вже розпалась Київська Русь і ще толком не зявилась Росія.

Це прикро, оскільки деталі розвитку західної України я взнаю переважно під час екскурсій відомими місцями нашого регіону, спілкуючись з істориками-краєзнавцями і читаючи історичні книги, які виходили тиражами у 100-200 штук.

Та це все ліріка. По темі: баба-яга проти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так розумію ця влада не хоче цяцькатись в роздріб, здає все оптом і економіку і культуру і т.д.

знаєте, їхав я сьогодні на авто, і побачив бігборд ПР - голубі прапори, а потім , щосьмені а думку прийшло , що коаліція правляча це ПР та КПУ. а В КПУ виявляється червоні правори. І от хрінь яка, зєднати ці прапори і вийде колишній совєстький прапор Голоубо-червоний. То шо ще чекати від нової політики держави,- вони ж свідомо йдуть на відродження союзу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головне що вони будуть прививати цими книжками - це неоднозначність, багатовекторність і складність української історії.

Після цього виросте покоління безхребетних овець, які у всьому будуть сумніватися. Однозначно, що домінування в ній буде віддано східному сусіду і героїзм з державотворенням буде подаватись через призму московського князівства. Демократичним шляхом через мітинги і страйки вже нічого не вирішиться. Опозиції нема. Якщо щось і буде, мирно воно не пройде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми що не є сама натуральна нація рабів. Начальніка з Москви сказав а Януковича та Азарова робити. Само прикро те що ми от зараз тут сидим і толкаєм такі розумні речі, про патріотизм, про націю, а хоч хтось щось після цього зробить? чи просто буде як на пянці(сьогодні поговорили, а завтра забули про що була мова вчора).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гуртуємось по двоє (щоб трьох гетьманів не було) і чекаємо першого вистріла :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гуртуємось по двоє (щоб трьох гетьманів не було) і чекаємо першого вистріла :)

те як прийнято зараз піддівати "свідомі українці" - їх дійсно мало. Але я погоджуюсь про перший постріл (в значені на старт). І як би мене запитали про майдан то я гарантовано знову був би там.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це що зараз відбувається, це такий собі перехід від щедрого НЕПу до колективізації. Влада голодна, нічим не стримна, відповідальності нізащо не несе, бери грабуй - все твоє, щось типу як більшовики.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...