Перейти до змісту

Луцьк та його совково-колгоспна начинка.

shvorak

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Закінчилось 9 травня. Ветерани допили свої фронтові 100 гр. любязно налиті чиновниками та спонсорами, Шиба та Клімчук по-PRились перед камерами, закидали граніт вінками, завірили що пам'ятатиимуть вічно і... В 20.30, мов камфорку в кухонній плиті Волиньгаз загасив "Вічний вогонь" на меморіалі. Цинізму не має меж. Можливо тому, що в Україні немає Українців, а в Луцьку -Лучан? Соромно коли ми неможемо захистити дідівську пам'ять, а лише користаємось нею "по-случаю". Таких прикладів море. Час змінювати Луцьк та його совково-колгоспну начинку. Пропонуємо подумати над конкретною дією, якщо когось це ще бентежить.

Опубліковано

А якби не загасили, то б о 21-00 п"яна молодь, яка дуже полюбляє гуляти в тому місці :friday: кинула б вінок у вогоь "глянути чи добре горить". а тоді була б лишня морока пожежникам і поганий піар нашим чиновникам

Опубліковано

не найкращий спосіб вшановувати ветеранів тим що горів би трохи довше вічний вогонь, краще б зробили їм доплати до пенсій. Думаю вони б це більш оцінили.

Опубліковано

любят у нас попонтоватся огнями всякими....

а в маршрутке - НЕ БОЛЬШЕ 2х льготников одновременно

а хіба не 3-ьох

Опубліковано

любят у нас попонтоватся огнями всякими....

а в маршрутке - НЕ БОЛЬШЕ 2х льготников одновременно

а хіба не 3-ьох

ех непроверить :( с великом внутрь не пустят

Опубліковано

совково-колгоспну начинку

добродію, ці слова звичайно пов"язані, але не втому значенні як ви їх вжили. В СРСР і інтелігенція була.

а ходять смаркаються посеред вулиці і харкають (так що чути в радіусі 50 метрів) не обов"язково "совкі" - переважно якраз щирі українці 90х років народження.

так, ненавиджу селян котрі не займаються сільським господарством дето подалі від обласного центру, а приїздять і починають влаштовуватися за кабанчиків на будь-які посади.

но куди від них дінешся ? нас "не сталічних" в Києві так само недолюблюють.

відійшов від теми йома-йо.

власне, хотів запитатися як культура зв"язана з тим що вогонь не горить на меморіалі ?

Опубліковано

Совкове мислення це спосіб сприйняття світу і мова тут не про інтелігенцію, а про те що потрібно розрізняти поняття 20.30 і вічний. Стосовно культури питання, для Вас з чим вона пов"язана ?

Опубліковано

Совкове мислення це спосіб сприйняття світу і мова тут не про інтелігенцію, а про те що потрібно розрізняти поняття 20.30 і вічний. Стосовно культури питання, для Вас з чим вона пов"язана ?

Опубліковано

Совкове мислення це спосіб сприйняття світу і мова тут не про інтелігенцію, а про те що потрібно розрізняти поняття 20.30 і вічний.

вам же вже хтось сказав що за "совків" той вогонь справді був "вічним". Це образливе слово для багатьох старших людей, котрі набагато більші українці за переважну більшість молоді.

а те що вогонь не горить - то якраз сучасне демократичне ринкове мислення.

Опубліковано

Колись на перехресті вулиць "Набережна" та "Шевченко" стояв пам'ятник Воїнам Визволителям, у вигляді гармати часів Великої Вітчизняної Війни. Ще у дитинстві, кожного разу коли я проходив повз нього, у мене виникало відчуття захищеності Можливо наївно та по дитячому, але я вірив у те що в разі якщо на нашу країну посягне зовнішній ворог ця гармата ще зможе захистити мене та моїх близьких, і я вірив у те що армія моєї країни як і раніше спроможна дати відсіч любому агресору.

Згодом пам'ятник затаврували як символ зброї та знищили (зараз там пусте місце). І я зрозумів що немає для нас гіршого ворога ніж ми самі.

Теж саме і з Вічним Вогнем на Меморіалі Слави. Ми говоримо про неоплатний борг перед тими хто врятував нашу країну ціною власного життя, і тим часом вимірюємо нашу пам'ять та вдячність ціною на газ. Нині мені важко проходити повз місце де має палати Вічний Вогонь, тепер я бачу там символ лицемірства та зради. І кожного разу я відчуваю себе також винним та причетним, тому що йду і мовчу.

P.S. Автору велике спасибі за те що підняв цю тему і дав мені можливість висловитись.

Опубліковано

Потрібно підтримувати людей які боролися за Україну а не за срср, вони за 65 років все получили шо могли , а веиерани УПА ні!!!!!!!

Опубліковано

Потрібно підтримувати людей які боролися за Україну а не за срср, вони за 65 років все получили шо могли , а веиерани УПА ні!!!!!!!

А по вашому вони за що боролися, за сталіна. Чи може все ж таки за свою землю, за свої родини, за своїх батків, за своїх дітей і їхнє майбутнє. Та коли вже та хвор з ваших голів вивітриться, та що за бред ви постійно несете. То по вашому віддане життя сотень тисяч людей, за цю землю, що б такі могли цей бред тепер писати, можна ще чимось оцінити. То по твоєму вони все "получили шо могли". Смерть вони отримали, ось що вони отримали!! А такі як ти і після 65 років не дають їм спокою на тому світі і поганять вічну їхню память.

Опубліковано

Товариші, радий що дана тема вас зачіпає. Думаю потрібно відстояти свою позицію (в кого вона є )і змусити "владу" запалити вічний вогонь. Дзвоніть разом подумаємо, як це зробити. 050-37-434-37 ІВАН ШВОРАК

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Пройшло 5 місяців від початку теми.

Тест на байдужість показав - совково-колгоспна начинка

є суттєвою складовою луцького пирога.

Вгощайтеся, "товаріщі", цього добра і правнукам вистачить!

Опубліковано

Пропонуємо подумати над конкретною дією, якщо когось це ще бентежить.

Я так розумію ви прямо з партійного мітингу і почуття переповнюють вас

Пройшло не 5-ть а 4 (чотири) місяці...

Хто це ми ? Чи подумали ви вже і що конкретно пропонуєте ?

Опубліковано

аффтар, ну ти віджигаеш, навпаки наші абсолютно точно виконують "завєти" старших...

Ти думаєш в РФії владі не по барабану на вітіранов? Ха-ха три рази. :)

Опубліковано
Чи подумали ви вже і що конкретно пропонуєте ?

автор пропонує творити український простір на фоні не гаснучого в 20.30 вічного вогню і чистого граніту..

Соромно коли ми неможемо захистити дідівську пам'ять, а лише користаємось нею "по-случаю"

шото ви про героїв УПА якось так змовчали нєнавящіво, пріоритети міняються?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...