Перейти до змісту

Допоможіть в виборі задньої перекидки

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я початківець і велосипед куплений недавно б/у, тепер хочу його вдосконалити...Мабудь почну з задньої перекидки (на сім зірочок)...

Допоможіть в виборі: щоб не дуже дорого але надійно і вказуйте приблизно ціни...

На перед вдячний...

Опубліковано

На 7 зірок не буває класно. Це початковий рівень обладнання. Вкладати в нього гроші немає змісту.

А що тебе конкретно не влаштовує? Мож просто треба замінити тросики і рубашки?

Опубліковано

Тільки без образ, вже починають доставати прохання - хочу дешево и якісно,бажано взагалі бесплатно... я початківець і нічого не розумію ...

не потрібно бути дуже розумним,щоб зрозуміти що за якість потрібно платити,а не має бажання (можливості) будь добрий май те що можеш :)

Хочется чогось якісного - Від Diore ,від 299 гривень . Але починати вдосконалювати велосипед з задньої перекидки - теж саме,що вдівати штани через голову... не найкращий варіант,за виключенням випадку коли він просто не працює.

вот,може допоможе розібратися - http://velo-extreme.at.ua/publ/5-1-0-12

Маючи велорсипед з ходовою на 7 - зірочок - не має чого надіятися на чудо .

Опубліковано

Я початківець і велосипед куплений недавно б/у, тепер хочу його вдосконалити...Мабудь почну з задньої перекидки (на сім зірочок)...

Допоможіть в виборі: щоб не дуже дорого але надійно і вказуйте приблизно ціни...

На перед вдячний...

Все можно подобрать.

Попробуй связаться со Шкодер-ом. Возможно у него что-то есть.

Или к Юрию Тимцу (Хлебзавод, Ивана Франка, контакты если нужно скину в личку).

По крайней мере эти люди показывают реальное состояние вещей.

Можно выбрать из любой ценовой категории (у Юрия новый или б/у). Там же тебе помогут его поставить и регульнуть, если сам еще не разобрался.

Любой переклюк (будь он на 8 звезд) можно ограничить регулировкой на 7 звезд. Пока не "созреешь" на замену звезд и манетки. Или не поймешь, что тебе нужно еще.

При покупке б/у обращай особое внимание на изношенность переклюка (люфты на осях в рычагах, на крепежной втулке, совпадение по вертикали роликов, силу пружины). Лучше конечно его поставить и посмотреть.

Опубліковано
На 7 зірок не буває класно...

Я і не записувався в профі...мене цілком влаштовує 7 зірочок... просто хочу щоб читко переключалися передачи, бо в мене стара перекидка вже роздолбана...

Тільки без образ...

Я не знаю хто тебе достав, я новий на цьому сайті...

Манетки в мене нові і тросик теж, тому прийшла черга замінити перекидку...

Мене влаштовуе 7 зірочок...Якщо не важко поясни переваги 8 зірочок...

і ще, мені не треба професійних запчастин, мене влаштує початковий рівень...головне щоб працювало!!!

Все можно подобрать...

Дякую, якщо можеш скинь в лічку координати Шкодера і Юри...

Опубліковано

Постав Алтус і не мороч собі голову.. розібєш.. купиш ще одну.. в нього ціна не велика. А можна не заморочуватись .. ставити Турней чи Ацеру.

Чим вищий рівень компонентів тим довше вони витримують навантаження, тим чіткіше працюють і тим рідше їх треба регулювати. Це основне.

Якщо ти не даєш гоночних навантажень і не місиш гавно в любу пору року, а катаєшся спокійно.. тобі 7 достатньо з головою. Слідкуй за чистотою тросиків і рубашок, міняй деталі по мірі зносу і буде все ок. Головне катайся.. ;)

2 VitaliyS

Не будь таким гарячим.. Спокійніше.. спокійніше.

Опубліковано

а чого це про срам ні слова?

Sram 3.0 это не только прямой подвод троса, но и отсутствие расколбаса, а также аж 204 грама железопластика (х.9 нервно курит в сторонке)

у меня зимой на такой ролики позамерзали после попадания в лужицу, так я домой доехал, а как размерзлись, то продолжила работать без регулировок. На семерик лучше нет, тем более в сочитании с таким же шифтером :0123:

Опубліковано

SRAM, конечно, лучше (c X4/SX4). Но у человека, похоже, не он установлен сейчас. Да и манетки только недавно поменяны были, и брать ещё одни - явно будет неоправданно ;)

Но если решит "сменить религию" то можно предложить Х5, втулку на 9 и кассету на 8/9 - и хватит ему на о-о-очень долго :)

Опубліковано
а чого це про срам ні слова?

А на мою манетку підійде??? (Shimano tourney)

А які в тебе манетки?

Прості )))

Моноблоки MTB - Shimano - ST-EF40-7

Опубліковано

Я не знаю хто тебе достав, я новий на цьому сайті...

Манетки в мене нові і тросик теж, тому прийшла черга замінити перекидку...

Мене влаштовуе 7 зірочок...Якщо не важко поясни переваги 8 зірочок...

Щось дійсно не гарно прозвучало те що я написав,вибач,справді не хотів ображати.

Просто останній час багато часу провів на різних форумах - "випасав" собі деталі,так там частенько попадались,мол як продаю я то Б/у так як в магазині,а якщо я хочу купити то за безцінь... до тебе (тепер розібрався) це не має відношення.В нас форум не величкий :) і я не хотів би,щоб хтось вирішив що щей не доброзичливий :).Ми всі тут (велофорум) добрі.

Я взагалі не думаю,що ти відчуєш суттєву різницю між 7 і 8 зірочками.Моя порада,можливо буде дивною для декого,але згадуючи ті часи,коли я їздив на велосипедах 3 7 зірочками,просто привик - потрібно переключитись - клацнув 2-3 рази - переключилося на одну зірочку... тоді мене це особливо не турбувало . 3 8 зірочками досить не погано переключає "Алівіо"

P.S.попробуй пошукати по форумах,іноді попадаются гарні варіанти. Акщо потрібни ссилки,я скину.

Опубліковано
Тобі Шімано Турней, Ацера, Алтус. Вище ІМХО нах не треба.

А з них що краще взяти???

Щось дійсно не гарно прозвучало те що я написав,вибач,справді не хотів ображати.

Проїхали, я не з образливих...дякую за пораду...

Опубліковано

VitaliyS

Я взагалі не думаю,що ти відчуєш суттєву різницю між 7 і 8 зірочками.Моя порада,можливо буде дивною для декого,але згадуючи ті часи,коли я їздив на велосипедах 3 7 зірочками,просто привик - потрібно переключитись - клацнув 2-3 рази - переключилося на одну зірочку... тоді мене це особливо не турбувало . 3 8 зірочками досить не погано переключає "Алівіо"

Ти не прав.

Поки новий переклюк Турней той самий і нові манетки.. буде все працювати чудово. Просто ресурс цих компонентів малий. Алівіо... не варто.. якщо нема потреби. А як є.. то краще вже "девятку" там і метал кращий і ресурс відповідно більший.

Опубліковано

Ти не прав.

Поки новий переклюк Турней той самий і нові манетки.. буде все працювати чудово. Просто ресурс цих компонентів малий. Алівіо... не варто.. якщо нема потреби. А як є.. то краще вже "девятку" там і метал кращий і ресурс відповідно більший.

Щось мені підказує,що все таки "вісімка" буде більш довговічна - в касеті і зірочки товстіші ,і цеп ...Але стверджувати не стану,давно вже їздив на "вісімці"

Хоча точно одна перевага в них є - ціна значно нижча :)

Але,я так розумію,greeck24 варіант на девять зірочок не розглядає.

Опубліковано

Що саме тобі підказує таку фігню?

На 7 і на 8 використовуєть однаковий барабан в касеті.

Увага питання:

Де будуть зірки і відповідно ланцюг товстіший?

Вони якщо і будуть довговічніші.. то тільки дякуючи металу з якого виготовлені.

2 greeck24

Візьми переклюк з тих, що я тобі перелічив і не мороч собі голову. Якщо хочеш принципово щось міняти... починай з основного: з РАМИ !!!

Опубліковано

На 7 і на 8 використовуєть однаковий барабан в касеті.

удивительно, но факт. недавно апгрейдил байк (Giant Boulder, который был у kmd, а сейчас у snight) с семи на восемь передач и застрял именно на том, что кассета на 7 передач тоньше на пол-сантиметра. пришлось менять ступицу в сборе. зато цепь семерик по ширине оказалась аналогична восьмериковой и ее менять не пришлось.

Опубліковано

Візьми переклюк з тих, що я тобі перелічив і не мороч собі голову. Якщо хочеш принципово щось міняти... починай з основного: з РАМИ !!!

:smile-zachot:

Стиль катання тобі підсказує на якому обладнанні тобі катати, хоча є і вийняткі(понти погонять і казкі розказать).

Бажаєш с бруківкі на перебрик - купуй раму стріт/урбан

Шосе - "Старт-Шосе" з головою для старта карєри.

КК - Рама і вилка головне.

Даунхіл - шукай гори і майже мото-раму

Місто - да хоть на "Аісті", все одно по місту.

І в кожному з наведених прикладів відноситься клас облажнання. На вищий переходять з причин довжини життя деталей та надійність, точність. А на топ ХТR/Срам ХХ - тоді коли в цьому є необхідність.

Прикрад - касету з 34max зубчиками міняють на 32max, або навпаки. Кому як хватає розрахунку :rolleyes: . Відчути цю різницю можна лише на неодноразовому апхілі, і так далі по Тор. Точність, швидкість, контроль....стоїть троха грошеннят :(

Опубліковано

Що значить ступицю? Ти маєш на увазі барабан?

Так ось... 6-7, 7-8, 8-9. Так йдуть барабани у Шімано.

Напевно було так..

Ти зняв касету на 7 і хотів на її місце поставити касету на 8... вперся в те, я так розумію, що барабан не підійшов.. бо був розрахований на 6-7.

Все правильно.

Опубліковано

все верно, барабан был 6-7. про наличие в природе барабанов 7-8 я не в курсе - пока не встречал. на 8-9, разумеется, езжу сам.

заменять барабан я не стал, а просто взял заднюю ступицу в сборе (со спицами и ободом =) и перебросил. да и нереально, наверное, купить где-то отдельно барабан на древнюю noname ступицу

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...