Перейти до змісту

Тихий ПК на AM2+ socket

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потребую декілька порад від людей які розуміються в шумі, себто дБ ітд.

Отже, завдання поставити сервер який буде завжди включений, для чого розясняти не буду.

Є нові комплектуючі типу:

AsRock N68-S

Athlon 64 X2 5200+ (AM2) Processor + кулер Spire

HDD 320 Gb Samsung 7200 SATAII 16mb

DIMM 1024Mb DDR2 PC2-6400 Kingston

Сервер буде працювати як база з цінами, тому великих нагрузок на нього не буде, тому вирішили що цієї комплектації може вистачити...

Вся проблема в шумі, оскільки даний кулер, який є на руках, дуже шумить. Завжди крутиться на 3000+ оборотів і створює дуже великий шум!

Ось тому і треба вирішити проблему шуму! Материнська плата ніяких настройок обертів кулера не підтримує.

Хочу порадитись з форумчанами, чи варто на таку техніку брати кулер типу Zalman CNPS7000C-AlCu LED ??? (можливо і якийсь інший, не дуже дорогий?)

Чи краще продати комплектуючі і зібрати щось на ASUS+Intel де можна буде регулювати обороти?..

Покупка кулера - простіший вихід, але знову ж не розбираюсь в дБ тому і хочу послухати поради.

Дуже вдячний за будь-яку пораду +1 :)

Опубліковано

Реобас. на 4 регулятора та 3 датчики температури.

Маю в наявності. Питання в ПМ.

По суті: Подивися температуру процесора. Теоретично боксовий кулер цілком справляється із охолодженням. І робить зайві оберти.

Або, можна погратися із переведенням вентиляторів на 7 Вольт. Усіх.

Опубліковано

Я теж здуру замінив боксовий кулер на процесорі на більший і тихіший, але це проблему не вирішило. Методом відключення з'ясував, що найбільший шум від кулера з БЖ (fsp 400), замінив кулер в бж на залман,шум зменшився, але всерівно відчутний. Проблема була в корпусі - раджу взяти тяжкий корпус або ж поклеїти шумоізоляцію в середині.

Опубліковано

Потребую декілька порад від людей які розуміються в шумі, себто дБ ітд.

Отже, завдання поставити сервер який буде завжди включений, для чого розясняти не буду.

Є нові комплектуючі типу:

AsRock N68-S

Вся проблема в шумі, оскільки даний кулер, який є на руках, дуже шумить. Завжди крутиться на 3000+ оборотів і створює дуже великий шум!

Материнка має 4pin підключення вентилятора ы такими вмыэ керувати. Візьми боксовий кулер з процесора AM3.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Боксовий куллер від 5200+ не тільки добре справляється з охолодженням а і шум від нього на фоні всієї системи не такий вже і відчутний.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...