Перейти до змісту

Ремонт ноутбука

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Може трошки не туди, але все ж стосується заліза )

Принесли ноутбук з діагнозом не включається.

Після розбору виплила отака от картина:

c3fd11199f34t.jpg 55c17b11169et.jpg 1305cd9d9849t.jpg

(сорі за якість - фотав телефоном, але і так все видно)

Як наслідок - лише заміна материнської плати.

Які "сервісники" таке сотворили я поки не знаю, але як буду знати, то доповню цю темку. Таких героїв потрібно знати в лице.

Я розумію шо ремонт то прибильна штука, але ж тре хоча б трохи розуміти шо ти робиш.

Опубліковано

Та шо там такого дивного.

Хлопчики , певно вирішили відремонтувати ноут звичайною термовоздушкою. :rolleyes:

От і весь результат на "ліцо".

Мосту, звісно, кірдик. Якщо пайка не безсвинцева і плата непопалена можна спробувати підняти.

Геморно звісно, але спробувати можна.

Опубліковано

Пайка безсвинцьова. Паяли термовоздушкою ) Яко дивитись збоку, то паро шариків припоя під контактними площадками взагалі вкупу спаяні. Харашо прогріли хлопці... Жаль не коляться хто ж то так робив... Відать по хорошому знайомству... Але таких сервісників тре знати в ліцо, шоб не дай боже не занести туда техніку...

Опубліковано

Ну що тут сказать. Станцію купити зараз любий юний технік може, спасибі Китаю, ціни дуже доступні. А от моск з руками, на жаль, в комплекті не йде. Я такі результати роботи багато разів бачив, в основному в мобілках. В багатьох таких "майстрів", які тестером користуватись не вміють, а в школі замість фізики ходили на перекур взагалі мало не єдиний спосіб ремонту, коли щось не працює - тотальна пропайка плати. А вже якщо не допомогло, значить плату міняти треба. А думати головою і шукати причину несправності, то не їх метод. :mdr:

Опубліковано

Пайка безсвинцьова. Паяли термовоздушкою ) Яко дивитись збоку, то паро шариків припоя під контактними площадками взагалі вкупу спаяні. Харашо прогріли хлопці... Жаль не коляться хто ж то так робив... Відать по хорошому знайомству... Але таких сервісників тре знати в ліцо, шоб не дай боже не занести туда техніку...

Може самі? :)

Опубліковано

Ну якщо безсвинцева, і плата непопалена то спробуй підняти. Чого відразу в утиль?

Зніми старого моста, глянь в якому стані пятачки.

Сади нового моста і, швидше за все МІО.

Опубліковано

Хто в Луцьку має обладнання для якісного реболінга чи заміни крупних мікросхем BGA? Так щоб з дотриманням умов виконання безсвинцеої пайки за рекомендаціями виробників, контролем теплового профілю і т.д.?

Також цікавить хто виконує подібного роду роботи "на колінці" і забезпечує високий відсоток успішних ремонтів.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

В мене є підрядник в Києві. Якщо треба, то можна паять всьо шо завгодно.

куда в луцке можно сдать ноут для ремонта? проблемы с мамкой.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...