Перейти до змісту

Чи існує ліміт на кількість записаних дисків?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт. В мене ноутбук Samsung, впринципі модель неважлива, мене ось що дуже цікавить, чи є якийсь ліміт запису на ноутбучних приводах? тобто, після скількох дисків привід може вийти з ладу?

Дякую.

Попередження за неінформативну назву топіка (порушення пункту 3.1 Правил) і транскрипцію в написанні бренда (Самсунг замість Samsung, порушення пункту 2.2 Правил).

Наступний раз буде РО днів на 7.

Опубліковано

По закінченні гарантійного терміну при інтенсивному використанні запросто.) Правда, якщо чесно, нечасто бачу ноутбучні приводи в ремонті з таких причин. Чи то пишуть на них мало, чи що. Власне, підсумовуючи, щоб вгробити привод, то треба багацько дисків записати. Кілька сотень.

Опубліковано
Привіт. В мене ноутбук Самсунг, впринципі модель неважлива, мене ось що дуже цікавить, чи є якийсь ліміт запису на ноутбучних приводах? тобто, після скількох дисків привід може вийти з ладу?

Дякую.

ліміту немає. є приблизна кількість напрацювання до відмови. але це умовно. якщо наприклад така межа у привода по оцінкам виробника 1000 дисків, це не значить що він зламається тут же на 1001му. він може записати і 1500. а може і 900. все залежить від характеру експлуатації, її інтенсивності....

Опубліковано

Техніка любить одні руки. Бережливе ставлення забезпечить довговічність роботи.

А посуті - як фортуна гляне.

Опубліковано

Напівпровідниковий лазер має властивість "підсідати", тобто втрачати свої характеристики після енної к-сті годин. Так само механіка - тут думаю no comments, тим більше ноутбучна, де головний критерій не надійність, а вага. Думаю далі висновки зробиш сам.

Опубліковано

Певного ліміту як такого немає. Але це не означає, що приводи вічні. Як вже правильно було написано, там є рухомі частини (механіка), електронна схема, лазер, який з часом втрачає свої властивості і т.д.

В техніці використовують таке поняття, як напрацювання на відмову. В англомовній літературі позначають абревіатурою MBTF. Для сучасних ноутбучних приводів значення цього параметру перевищує 50000 годин POH (Power On Hours). Це трохи менше 6 років роботи в режимі 24/7. Правда при цьому обмежується кількість так званих dutty cycles на рівні 2% часу. Але то все теорія.

На практиці приводи ламаються і ламаються досить часто. Якщо повезе, то привід вийде з ладу ще в гарантійний період і його заміна для кінцевого споживача буде безкоштовною. В гіршому випадку доведеться розкошелитися :-(.

Опубліковано

так в тому і справа, що гарантійний термін в 3 роки вже закінчився. А як мені відомо з досвіду, тільки закінчується гарантія- все начинає ломатися і йти шкереберть. Тому я й запитую, чи може щось статися приводу, якшо я записую в тиждень дисків 10 (ато мені люди добрі сказали що після 150 диску можна буде думати про новий привід, який коштує доволі пристойно, а про зовнішній я взагалі мовчу.) :unsure:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...